Jump to content
Sign in to follow this  
paskual

vožnja neregistriranog vozila

Preporučene objave

molim info,

naime živimo u malom selu koje je zabačeno od glavne ceste, nekolicina nas ima neregistrirane automobile kojima se služimo kao prijevozno sredstvo na njivu i sa njive, isto tako večina nas ima neregistrirane traktore. s obzirom da smo dobili nove susjede u selu koji se prave pametni došli smo preko prijatelja do informacije da su nas prijavili prometnoj policiji da se vozima sa neregistriranim autima i traktorima.

svi mi znamo da smo u prekršaju ali eto vozimo se po lokalnim bijelim cestama di nema žive duše, koristimo ih za ič s njive i na njivu,  lov za ič na čeku i nazad i sl, desetlječima to tako funkcionira i nitko nikog nije gnjavio do dolaska novih susjeda. sada več par dana kruži policija po selu i gleda ta vozila porkiranima po našim dvorištima.

zanima me sad kakve ovlasti imaju policajci znam da u dvorište nesmije, kako se tretira:

asfaltirana cesta u selu;

kako makadamski put;

dali me smije zaustavit na njivi;

što ako pobjegnem i ne me uhvati (zna da je vozilo bilo u mom dvorištu ali me nije uhvatio na djelu, inače auto je odjeavljeno a niti nije bilo moje);

kakve su kazne

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Na javnoj prometnici vas mogu sankcionirati, a sad, što je kod vas javna prometnica (asfaltirana ili neasfaltirana, svejedno), a što prolazi na privatnim površinama, nemam pojma. Kontrolirati vas smiju svugdje, pa i na njivi (u dvorištu vam ne mogu ništa, ali vas mogu provjeriti).

Ako pobjegneš, ide i kazna za bježanje (ako te vidio i prepoznao, a najčešće vide i prepoznaju), a u nekom najgorem slučaju može ići i oduzimanje vozila.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×