Jump to content
vamius

Ovrsili mi firmu dva puta za isti dug

Preporučene objave

Znaci prosli mjesec mi stigla ovrha od Eos Matrix u vezi duga prema HT-u.

Bile su dvije opcije, da ovrhu platim s predvidivim troskovima (oko 2400kn) u roku 8 dana ili da cekam ovrhu Fine s dodatnim troškovima (3000+kn).

Ja sam platio ovrhu s predvidim troskovima od 2400kn i poslao putem maila potvrdu EOS Matrixu nakon cega su mi potvrdili da dalje nece poduzimati pravne mjere.

Mjesec dana kasnije, odnosno danas se budim i vidim da mi je racun firme blokiran i da su mi skinuli 23 kune i 62 lipe koje sam imao na računu.

Zovem T-Com i pitam jel imam kakve dugove prema njima, oni mi kazu da imam i da zovem Eos Matrix u vezi toga. Zovem EOS i pitam jel imam dug i kazu mi da imam i prema iznosu koji su spomenuli zakljucim da je to onaj dug koji sam platio prosli mjesec s predvidivim troskovima (2400kn) ali da mi ne mogu oni pomoci nego da se moram cuti s njihovom pravnom službom.

Ostavio sam im broj i sad cekam EOSovu pravnu sluzbu da me sutra nazovu jer valjda hoce posto nisu danas.

Da li sad ima smisla da zovem Finu ili javnog bilježnika preko kojeg je isla ovrha ili da samo cekam EOS koji se mozda javi sutra, a mozda i ne javi.

Kako mislite da ce se situacija dalje odvijati? Ima li tko slicna iskustva?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postupili ste pogrešno, jer ste potvrdu o uplati trebali dostaviti javnom bilježniku koji Vam je i dostavio rješenje o ovrsi, te ste trebali tražiti da se hitno obustavi ovršni postupak s obzirom da je dug u roku od 8 dana računajući od dana zaprimanja podmiren u cijelosti. Sada Vam jedino preostaje da pričekate reakciju Eosa, a ukoliko ista izostane da svoja prava potražujete sudskim putem tj. po čl. 210. Ovršnog zakon da tražite proglašenje ovrhe nedopuštenom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×