Jump to content

Izjava prof. Radmana i obiteljsko pravo....


bigfoot

Preporučene objave

već danas, samo da smo na malo višem civilizacijskom i intelektualnom nivou možemo objasniti i prevenirati sva negativna događanja u ljudskom i društvenom smislu kojima se tobož bavi Obiteljski zakon RH, Zakon o zaštiti od obiteljskog nasilja i brojni drugi akti - neispravno, neuspješno i nepravedno...!!!!!

 

Naime ljudsko ponašanje određeno je ljudskom osobnošću - trajnim i dubokoprožimajučim obrascima ponašanja u čijoj se osnovi kriju tri ili četiri temeljna određenja: 1. odnos prema sebi 2. odnos prema drugima 3. kontrola emocija 4. sklonost drugim duševnim ili tjelesnim poremećajima.

 

 

Negativno ljudsko ponašanje određeno je - u osobnom smislu - poremećajima osobnosti opisanim u axis II, DSM-IV klasifikaciji duševnih bolesti i poremećaja Američke udruge psihijatara - u društvenom, civilizacijskom i pravnom smislu - teškim i opasnim poremećajima osobnosti (granični i antisocijalni ) iz iste axis II, cluster B.

 

 

Radi se najvjerovatnije o GENETSKI UVJETOVANIM poremećajima limbičkog sustava - dijela srednjeg mozga koji je odgovoran između ostalog za emocije i koji je filter za informacije koje obrađuje kora mozga.

 

Granični poremećaj je odgovoran, uzrok je ogromnog broja postupaka kojim se pokušava baviti Obiteljski zakon RH......neuspješno, neistinito i nepravedno.

 

Već danas možemo pri pojavi prvih znakova disfunkcionalnosti braka - nasilje, preljub, zahtjev za razvodom ....ciljano tragati za Graničnim poremećajem osobnosti ( pametan psihijatar+klinički psiholog+MMPI )...i pod prijetnom uvjetnog psiho-socijalnog liječenja spriječiti ogroman dio bračne patologije i pravne problematike ( razvod, alimentacija, skrb ...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija