Jump to content

Zakonski rok obavijesti o rezultatu natječaja i tumačenje potrebnih dokumenata


zg-mustang

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim Vas da mi odgovorite postoji li još odredba u kojem vremenskom periodu se mora odgovoriti zainteresiranoj osobi na natječaj za posao – koliko se sjećam, prije par godina je to bilo 30 dana. Postoji li još takav zakonski rok i ako da – otkad se računa odnosno prema kojem Pravilniku, Uredbi ili Zakonu je uređena ovakva odredba.

 

Također me zanima – može li odredba Uredbe biti pravno jača od odredbe Zakona? Konkretno me interesira Uredba o izmjenama i dopunama uredbe o raspolaganju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi iz NN 8/07, gdje članak 4, stavak 3. kaže:

„Nepotpune i nepravovremene prijave na javni natječaj, odnosno interni oglas neće se razmatrati.“, a stavak 4.:

„Osobe koje podnesu nepotpune i nepravovremene prijave na javni natječaj, odnosno interni oglas, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni natječaj, odnosno interni oglas.“

Konkretno, radi se o uvjetu natječaja gdje mi je zbog priložene fotokopije Potvrde o nekažnjavanju odgovoreno da se to smatra nepotpunom prijavom – no, nije li to u suprotnosti sa člankom 166. Zakona o općem upravnom postupku, gdje kaže da fotokopija isprave ima u upravnom postupku dokaznu vrijednost izvornika isprave?

 

Hvala,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da bi i ćorav ovdje zaključio da se radi o natječaju koji nije namjenjen vama. razlog koji navode, da ste poslali fotokkopiju isprave (neovjerenu kopiju), je labav, odnosno da su vas uopće htjeli razmatrati kao osobu za to radno mjesto, onda bi vas pozvali i zatražili da im na uvid donesete original uvjerenje. što se tiče snage zakona, zakon je iznad pravilnika, uredbi....itd. a rok za odgovor o rezultatima natječaja je max. 30 dana. i još nešto što se tiče tog uvjerenja, ako su vam u natječaju napisali da žele originale, onda su vas s pravom odbili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ha, kao da meni to nije jasno no sa insider informacijama znam da odjel za koji je raspisan natječaj nema nikoga u vidu.

:-x

Hvala na odgovoru ali mislim da ste u logičkoj kontradikciji - ako je Zakon pravno jači od uredbe kako se onda može primjenjivati uredba a ne zakon?

:-?

Ne ulazim u razloge, kao što rekoh, razumijem i širu sliku ali sad me striktno zanima isključivo pravno tumačenje.

:-D

Nadalje, računa li se u ovih 30 dana i nedjelje?

Negdje pročitah da se računaju a negdje da se računa samo ako zadnji dan padne na nedjelju što me začudilo.

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod prijama u državnu službu , za koji se uvijek traži navedeni dokumenat, mora se da ti original, tim više ako je to navedeno u natječaju. Ako si i posalo kopiju, trebao si naznačiti da ćeš dostaviti na uvid original ili predati molbu neposredno s kopiranom potvrdom uz koju daješ na uvid original... a čuj ti napiši žalbu pa čekaj i vidi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija