Jump to content

obiteljsko pravo


anonimno

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

bok Velikoslovka, na postu obiteljskog prava nekako smo svi službeni, ukočeni i kruti, tako da ću ja ovdje iskoristiti priliku i obraćati ti se sa " ti ", nadam se da nećeš zamjeriti. Situacija je ista kao i do sada, u 11 mjesecu je rasprava, općinski sud je tražio mišljenje CZSS o načinu viđanja sa djecom, bio sam prije 20 dana na CZSS, majka nije došla,CZSS je zapisao moje prijedloge o načinu viđanja i usmeno se složili da to bude tako. Naravno da još moraju popričati i sa majkom i onda napisati prijedlog viđanja općinskom sudu...........

Za sada nemam primjedbi, mislim da je CZSS vrlo korektno obavio svoj dio posla, što će biti, vidićemo !

Sa majkom su odnosi po mojoj procjeni vrlo loši jer se sve svodi na ucjene i kompromise. Ako nešto želim moram to na neki način i platiti (financijski).

Npr. - ako želim otići sa djecom u terme Čatež preko vikenda da bih od majke dobio njihove putovnice moram izvršiti puno,puno protuusluga.

( tako da u termama sa djecom još nisam bio , ha,ha.) Vrijeme brzo prolazi, 11 mjesec je pred vratima.....................................

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrev Malom Covjeku od Velikoslovke.

 

Drago mi je sto su susreti s djecom ostali ne promijenjeni, zasada . No ipak nemate jos nista konkretno, mislim u rukama. Sudska odluka Vam je tocka na i. Stoga se dobro pazite na sudu sto ce uci u zapisnik, a pogotovo u sudsko rjasenje. Svaki zarezić i točkica Vam je jako bitan. No ako Vi vec sada imate ucjena, onda se dobro pripazite, da se ne iznenadite na sudu. Vremenski izglaeda uskoro, ali to je jos uvijek dovoljno vremena da se sve postane kompleksno i jos kompleksnije.

No Vi najbolje poznajete svoju bivsu suprugu, pa mi je drago da ste pronasli . kakav takav , nacin suradnje, iako se ta suradnja temelji na interesu, hocu reci nema prave temelje, no dok nemate presudu u rukama moze biti svasta. Dobro je sto ne izazivate drugu stranu, ali morat cete jasno odrediti granice, jer takve se stvari obicno ponekad i nesvjesno koriste.

 

U svakom slucaju drago mi je zbog djecice, a i zbog Vas.

 

Velikoslovka

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo i tata_dva_sina je napravio pomak. Barem se na trenutak obradovao.

 

Savjet : Pokusajte odrzati susrete s djecom makar i u prisustvu bivse supruge, ali u tim trenucima ne trosite vrijeme na beskorisna raspravljanja s bivsom vec poigrajte se s djecom u blizini mjesta susreta, a majka djece neka vas priceka na nekoj od klupa. Nemojte se prepucavati pred djecom.To je za njih tesko i sokantno.Oni mozda ne govore o tome ali to im se usijeca u sjecćanje.

Pokusajte ostvariti kontakt s djecom, pa bilo to i u prisustvu njihove majke, ali neka je kontakt s djecom ostvaren.

Pokusajte izbaciti aroganciju i savladati trenutni bijes na situaciju i fokusirajte se na djecu, jer to je u tim trenucima jedino vazno. Pomozite im da kroz to prodju sa sto manje stresa, prilagodite im se i dajte im cijelog sebe koliko je to moguce ( pa bilo to i sat vremena). Krenite korak po korak, vidjajte ih kad je majka u blizini, a kasnije ce se to sve promijeniti.

Djeca ce narasti, pa ce znati i sami doci do vas, ali ako se prisnost izgubi onda ni toga nece biti. Nemojte vrijedjati njihovu majku, bez obzira sto mislili i osjecali prema njoj, u njihovom prisustvu jer oni nju vole ( taman da je i najgora osoba na svijetu).

Pokusajte susret pretvoriti u nesto lijepo za vas i djecu . Ne moraju to biti pokloni, naka to bude neka obicna igra koja ih veseli.Takvi ce im momenti ostati u sjecanju i vremanom ce i sami pozeljeti da se opet nadjete.Morate shvatiti da je to proces koji traje i da necete sigurno dobiti vidjanja djece bez prisustva supruge tako skoro. A vrijeme prolazi i djeca odrastaju. prisnost se gubi i nestaje. Djeca ce se udaljiti od vas, a i ako dobijete na kraju susrete bez nadzora to ce mozda nesto znaciti vama, ali nece znaciti djeci, pa cete opet biti na istom. Tada vam vise nece biti bitno tko je kriv za to, a ono sto ce djeca pamtiti bit ce samo nekekvi sukobi izmedju vas i njihove majke.

Pomirite se rastavom braka, ne spsavajte brak, jer supruga je odlucila da se rastane od vas i necete ju pridobiti nazad, pogotovo nakon svega sto je bilo izmedju vas i nje. Ne ulazite vise u te rasprave tko je kome sto ucinio i da li netko ima novog pertnera ili nema.To, ako i postoji, necete moci promijeniti i s time se morate pomiriti, morate to prihvatiti. Ne pricajte joj o svojim novim planovima za zivot i da li cete jednog dana imati neku drugu obitelj, jer to se nje vise ne tice, kao sto se ni vas ne bi trebao ticati njezin sadasnji nacin zivota.

Jednom cete sresti nekoga tko ce moci funkcionirati s vama i vi s njom.

Ali ni to vam nece uspjeti ako se ne oslobodite prijasnje veze i ne prebolite propali brak, obuzdate bijes ( sto je najteze, ali neka vam u svakom momentu pred ocima budu vaci sinovi ).

 

Pozdrav Velikoslovka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pisete gluposti iz bajke o razumnoj majci i agresivnom ocu,nakon nekog vremena ikakvi kontakti vise nece imati smisla.

sa suprugom nema dogovora jer stiti osobe u centru koje su joj izdale takvo rjesenje na njezin zahtjev,

djecu sam nasao slucajno i neznam kad cu ih opet vidjeti .

te gluposti sa nadzorom su ciste bolesne frustracije zene i sustava.

predlozit cu pravobraniteljici za djecu da se proglasi za MAJKA GODINE.

iskreno receno v ise i ne vidim smisao kontakata sa djecom na taj nacin,

a na nadzor NECU NIKADA PRISTATI.

treba samo zenu promijeniti,a djeca neka poslije podnose racu svojoj majci..

cista kleveta da otac je opasan za svoju djecu.

Velokoslovka procitati knjigu PRESTANITE HODATI PO LJUSKAMA JAJETA str.169

a vi moderatori i dalje me brisite,ionako vise ne mislim pisati,ono sto ostaje su samo snimke,...

tata dva sina.....

za takvo ponasanje majki u normalnim drzavama se oduzimaju djeca,....a ne da ja u 2 godine nezanm sto mi se djecom desava...

mislim da biste me trebali upoznati pa ne biste pisali vase bajke....

s postovanjem ime vam je znano.....

to sto djeca odrastaju bez oca uopce ne utjece na moj razvoj a to da sam opasan za djecu jer imam zabranu vidjanja je glupost,samo nacin kako moji roditelji ne bi bili u kontaktu i kako neih mogao doci sa djecom doma.

rjesenje

druga zena i druga djeca...

cemu se patiti toliko,da gledate kako djeca okrecu glavu,

IMAMO LI MI OCEVI IKAKVA PRAVA ,A NADZOR LJUBAVNIKU ??????

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikada druga zena i druga djeca nece izbrisati vasu proslost. To su gluposti kojima ni sami ne vjerujete jer vi jos uvijek volite svoju zenu, majku svoje djece.

U tome i jeste problem jer se vi ne zelite rastati i odugovlacite slucaj, a sve to vrijeme imzmedju rasprava ste zapetljani u zacarani krug.

Supruga vam ne dozvoljava kontakte jer ste poprilicno arogantni prema njoj, a onda ona bude arogantna prema vama i tako sve se vrti u krug u kojem se vise niti ne zna tko ja poceo, kako i zasto.

Nemojte misliti da ona blista od srece kad joj se tako obracate, osobito ako je to pred djecom. Normalno je da ce izbjegavati takve situacije i ne zeljeti se s vama sresti. Logicno je da bi svatko od nas odlucio biti tamo gdje mu je bolje i ljepse, bez stresnih situacija.A najgore od svega je to sto to sve vide vasa djeca.

 

Ne kazem da je to u redu sto ne vidjate djecu, ali za ljubav te djece provedite i sat s njima ( s nadzorom ili bez njega). To vam je put da ih vidjate bez nadzora. Na vama je sada da demantirate sve to, ali ipak budite blizu vase djece ( jer to je jedino bitno). Trenutno niste u poziciji postavljati uvjete i ne ponasajte se kao dijete( da mora biti samo tako kako vi hocete ili nikakao) kojem se ne moze nista dokazati. Trenutno ne moze sve biti kako vi hocete i dok neke stvari ispravite, dokazete, demantirate morat cete prihvatiti situaciju kakva je. ( jer se ona nece promijeniti dok sve to ne ostvarite, a to ce potrajati i na kraju necete nista dobiti).

Nemojte misliti da je taj nadzor samo radi vas.To je i radi supruge, budite bez brige.Na takvim susretma se provjeravaju i njezine izjave i kako djeca reagiraju na vas.

 

Hvala na preporuci za knjigu, procitala sam tu knjigu i jos inih knjiga vezanih za psihologiju, psihijatriju, pedagogiju,kriminalisticku psihologiju i jos jako, jako puno, puno vise nego sto vi mislite, u svakom slucaju hvala.

 

Pozdrav, Velikoslovka !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih ju smjestila u tipičnu stručnu literaturu, prije u znanstveno popularno stivo. Ako vas zanima to podrucje slobodno ju pročitajte. Jedini problem je sto se dobar dio čitača te knjige uhvati za jedan pojam i poveze to sa vlastitom situacijom i zivotnim iskustvom pa tumači sa svog stajališta neke pojmove i polemizira sa vrlo malo predznanja ili temelja psihologije i psihijatrije.

 

Ne bih na ovom forumu reklamirala tu knjigu niti bilo koju drugu vezanu za područje kojim se bavim, no smtram da ako nekoga zanima nesto iz tog područja neka posjeti biblioteku i izabere nesto sto ce mu biti lakse čitljivo i razumljivo.

 

Dijagnosticiranje bilo kojeg poremecaja ljudske ličnosti od strane nestručnih osoba je isto kao da ste otišli popraviti zub u gradjevinsku firmu umjesto kod stomatologa.

Nemam nista protiv tudje kritike na neko stivo ili djelo ( svatko ima pravo na svoj stav), ali bas da se na temelju neceg procitanog i to bez podloge ili predznanja donose sudovi o nekome i necemu nema smisla.

 

Ponekad takvi "kritičari" često ne vide svoje propuste već samo necije tuđe. Svatko moze biti povrijeđen zbog nećega, ali zbog kompleksnosti ljudskog bića uopce, a pogotovo ljudske psihe i emocija. Nekoga mozete povrijediti samo da ne odrzite zadano obećanje, a neko će preko toga preći kao da se nista nije dogodilo. Ta je kompleksnost velika ( " koliko ljudi toliko ćudi"), da se ne mozemo hvatati za šablone pa jedan slučaj primjeniti i na nekom drugom.

 

Prema tome molila bih "postavljače tuđih dijagnoza" koji nemaju podlogu znanja psihologije i psihijatrije neka se suzdrze ili svoja znanja primjene da saznaju nesto više o sebi, o tome što jesu ili što nisu.

 

Pozdrav, Velikoslovka .

 

 

Pozdrav Velikoslovka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vas zanima to podrucje slobodno ju pročitajte.

 

zanima me samo do nivoa neke opce kulture pa cu ipak preskociti tu knjigu vjerujuci vasem misljenju kako nije rijec ni o cemu revolucionarnom...

hvala na korektnoj recenziji, iako sam laik vasa ocjena mi djeluje puno razumnije od nekih drugih tumacenja istog stiva vidjenih na ovom forumu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stovana velikoslovko,vas mentalni sklop i objasnjenja rade na nacin da stitite majku koja rjesava svoje frustracije i frustracije svojih roditelja na nacin na se sluzi protuzakonitim rjesenjem,centar je na sudu,koristenje krivotvorene dokumentacije itd,ne sudjelovanje u postupku,prema tome nisam ja arogantan jer je svaki susret sa djecom sniman,vec sam pokuisao razgovorom urazumiti suprugu i spasiti prije brak u inmttreresu djece,a vi ako mislitze kako ce netko sa 35 godina lako naci zamjenu oca,ne mislim u krevetu onda se varate.Ona djeci oduzima ono sto nitko nikada ne moze vratiti,djeca se udaljuju,a ovdje se radi o muskoj djeci,u 2 godine me nije nijedamput nazvala sto je sa djecom,opstrruiraju mise u skoli roditeljski, treba vam biti jasno da njezin otac nije nikada upoznao mene i mog sina sa svojom majkom,jer on ne nosi hlace u toj kuci,ako osoba odgaja djecu tako da im negira ulogu oca onda je ona bolesna dr.gruden,vi cijelo vrijeme trabunjate o emotivnom sukobu,trebalo mi je tri godine da ju zamrzim i ne zelim ju vise gledati,KOJI JE RAZLOG NADZORA,mogucnost daljnje manipulacije,meni ga ne treba ,rjesenje je protuzakonito a koristi ga onaj koji ga je TRAZIO,I KOJI GA KORISTI,inace bi trebala odgovarati prema KZ 215.

postavlja se pitanje,nhismo li mi bili samo donatori u tim brakovima kad nismo htjeli pristati na uvjete koje su diktirali drugi.

u vrijeme kad sam uredjivao stan u kuci ,njen i roditelji su kupili po tajno stan tri kata u istoj zgradi,a onda ona nije htjela doci nakon godiunu i pol braka,njene rijeci za bozic 25.12.1998.

pobrini se za sebe,ja imam stan auto i dijete,a tvojima cu se osvetititi jos ce oni patiti.moji nisu nikada u tri godine sto je ona bila kod mene cuvali djecu,ali je moja majka cuvala doma djecu od dvbije obitelji,takve ucjene sam trpio zato da djeca budu u prirodi i da ne provode zivot pred televizorom na 5 katu u sesvetama pored kolodvora u djecjoj sobici od 12 kvadrata.

to su ucjene iz knjig e prestanite hodati po ljuskama jajeta.

mozda je najboljke odmah se okrenuti i zaboraviti.

cijelo vrijeme pricate o sukobima,nadzoru itd.

za sve to treba razlog. zato je socijalna na sudu,zato je supruga davala lazne izjave,zato je drzavno odvjetnistvo mijenjalo dogadjaje,zato su izdavani nalazi i misljenja.

meni nije jasno tko u zadnje dvije godine utvrdjuje moje zdrastveno stanje, a dok je htljela onu stvar onda joj to nije smetalo i njije zloupotrebljavala,ljeto 2003,ljeto 2004...

prijedlog.

slazem se da pisete vrlo uopceno,supruga to vise nije bitna,svi ljudi ovdje se zale na to da ih bivse ucjenjunju kontaktima sa djecom.

KAKO TO DA AKO ZENA SPRECAVA KONTAKTE I MANIPULIRA SA DJECOM JOJ SE DJECA NE ODUZMU NAKON VJESTACENJA VEC SE OCEVI PROGLASAVAJU NASILNICIMA,TREBA IM NADZOR ITD...

ajdmo ovak,DA LI MENE OVO RJESENJE SPRECAVA DA IMA DRUGU OBITELJ I DA LI SE ZABRANA ODNOSI I NA POTENCIJALNO DRUGI DJECU...

citali ste kako se manipulira sa vjestanjem.

MENI KONTAKTI SA MOJIM SINOVIMA NUZNO NE TREBAJU.

MOJ PSIHOFIZICKI RAZVOJ JE ZAVRSIO,NJIHOV NIJE I TO CE SE ODRAZITI .

TKO CE ZA ODGOVARATI ????

prijedlog...

kava u rijeci i da vidite u cemu se radi ...

samo je jedna istina.

ucjenjunju nas sa djecom a za to nitko ne odgovora.

ako je netko nasilan sa djecom onda mu je mjesto u zatvoru,zato vam zabrane djecu bez optuzbe i objasnjenja sa cinjenicama koje nemaju vezu,ali vam se onda prijeti kad nadjete krivotvorenu dokumentaciju...

namjeravam napisati knjigu u koju cu uloziti svih do sada 250 starnica dokumentacije i 10 cd, pa onda citajte o tome kako VRANA VRANI OCI NE KOPA...

RADI SE O KRSENJU PRAVA DJECE,da majka ne vidja svoju djecu 3 godine bile bi pune novine,ali kad ovaj otac se slika sa poklonima koje nije moghao dati za 4 rodjendan i za bozic 2004 te radi na osnivanju udruge onda je on

psihicki bolenik i prijavljen za zlostavljnje i prijetnje smrcu,naravno lazno,zeni kupuje ruze i kostim,ona to baca i prijavljuje ga ,a nije ga ni vidjela nicula.

to je ono sto pise u knjizi....

pa ovi pedofili u brezovici imaju veca prava od nas oceva u postupku razvoda braka i nakon.

zabrana kontakta sa djecom,sva sreca sto nisu zenska bio bih optuzen za seksualno nasilje kako se to uredno radi drugima....i to u vrijeme dok nisu imali kontakt.....

 

TKO STITI PRAVA DJECE U OVOJ DRZAVI ????

NIJE TO MOJE EKSLUZOIVNO PRAVO NA ZAJEDNICKO SKRBNISTVO...

MENI GA NE TREBA...

DJECI TO TREBA...

ZATO OVO PISEM.

vas zenski mozak to malo teze shvaca,ja nadjem djecu u parku a majka nije rekla GLE TKO VAM JE TO DOSAO,VAS OTAC,NISTE GA VIDJELI GODIUNU DANA,PA GDJE JE BIO,ZAGRLITE GA..

pozdrav anonimus sa imenom

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj mentalni sklop niste strucno ovlasteni komentirati. Ja dajem samo nepristran o mišljenje na temelju svega sto znam o vama iz vasih postova. Vi ste stalno navodili sto ste sve vi pozitivno napravili,a majka negativno. No koliko vidim da niste ni vi bas bili " svetac" u tom braku, jer i supruga se ocitovala na legalisu, ali na zalost vrlo sturo, no isto tako nije bas lijepe stvari pisala o vama. Ona nije pisala "Markove konake" kao sto ste to vi.

 

Jedino sto moram reci da ste vas dvoje ( vi i vasa bivsa supruga) jedno od drugog stvorili takve dvije osobe.To je ucinila medjusobno nerazumijevanje i netolerancija.

 

Dajte molim vas, supruga je napisala da ste njenim roditeljima poslali razglednicu sa slikama Ovcare s poprilično ruznim sadržajem.

Zasto ste to napravili ? Ocekujete da vam nakon toga ona i njeni roditelji " dotrce" u zagrljaj pun razumijevanja. Zasto uznemiravate njezine roditelje ? Da li ona to radi vasim roditeljima ? Time dodajete ulje na vatru i ona reagira tako kako reagira.

 

Ne mozete za sve okrivljavati njezine roditelje i nju. nitko nije savrsen pa tako niti vi, a niti ona. Vi ste produkt jedan drugog.Oboje tvrdoglavi i sebicni toliko da vam nije bitna dobrobit vase zajednicke djece vec tko ce koga bolje izvrijedjati i tko ce kome nanijeti vecu dusevnu bol ( s time da je supruga u prednosti jer su djeca kod nje pa ima s cime da uzvraca jace).

 

Njezin zivot vise nije vasa briga i ne biste trebali spominjti ljubavnike pogotovo ako nemate nikakvih dokaza, a osim toga da li ona ima 10 ljubavnika to se vas ne bi uopce trebalo ticati i to nije uzrok vase rastave.

Po svemu sudeći vi sebi ne mozete zamisliti da vasa supruga " na papiru" ima drugog partnera, jer smatrate da ste jos uvijek "u braku" , a vas brak je vec davno prestao postojati ( koliko vidim vec dovoljno dugo ne zivite zajedno) i egzistira samo na papiru. Supruga je odlucila prekinuti bracnu zajednicu, iz kojih razloga nije mi znano, ali vjerojatno vas vise ne voli kao zena muskarca i s tim se trebate pomiriti. Ona nije vase privatno vlasnistvo i nemate pravo se ponasati posesivno.

 

Osim toga ne mozete doci u neku instituciju u tamo prosipavati svoju žuć kad god hocete, jer time samo odajete upravo sliku osobe koje se ne moze kontrolirati, a koliko vidim da ste i na Legalisu poprilično izvrijeđali veliki broj ljudi ( da ne kazem iziritirali sa svojom arogancijom i psovkama). Nikada nece sve biti bas onako kako vi hocete ( u zivotu nikad nije tako). Nesto mozda hoce, ali ne sve.

 

Vi tu dizete tuzbe za svasta, pocevsi od prijetnji i moderatorima na Legalisu, preko CZSR do odvjetnistva pa vas nitko vise niti ne shvaca zaozbiljno.

 

Vas stav da branim samo majke je netocan, jer nikada se nismo sreli., a niti necemo ( hvala na pozivu na kavu u Rijeku, ali sa ne bih s vama popila kavu), jer i sama sam davala misljenja da se u određenim slučajevima dijete dodijeli ocu na skrbnistvo. No zavrsnu riječ ipak ima sudac u sudnici. Ponekad su majke, djece nakon razgovora sa oba bracna partnerai djecom , same davale pristanak da djeca budu kod oca.

 

Svaka cast vama iako nisam imala cast upznati niti vas niti vasu suprugu, ali bas da ste toliki svetac i niste, a nije niti ona, pa bih vam obojima preporucila da se oboje obratite za pomoć nekom trecem tko ce vam ukazati na vase propuste, a i posljedice takvih propšusta, da takve greske u mogucem drugom braku ili zajednici ne biste ponavljali.

 

Znam da nije vise toliko vazno, ali koliko ste se dugo poznavali prije stupanja u brak?

 

Pozdrav Velikoslovka.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stovana gospodjo Vslovko,cinenica da nisam strucno osoba za analizu vaseg mentalnog sklopa ja samo sebi stvaram skliku psihoanalizirajuci vase navode.

u prvom redu ja poznam samo rjic argumenata,dokaz,dokumentacija snimka .

s obzirom da ste dio tog sustava ili ste osoba visokih etickih,duhovnih i moralnih kriterija ili se nikada niste upoznali sa kriminilaom.

ali reci cu vam da je vrlo neozbiljno kolicinu informacija koju sam da tj moje tuzbe i kaznene prijave smatrati neozbiljnim jer kad sam ja nasao takvu dokumentaciju i poceo postavljti pitanja onda sam dozivio prijetnje.mozda ste istinoljubivi i nedopustate mogucnost prijevare i izdaje kao i ja zato sam vjerovao supruzi i odvetnicima i sustavu,no to nije tako.

moj problem je sto se sa nebitnim ljudima moram voditi polemike,no nije bitno vase misljenje jer se ne zelite suociti sa dokazima,na ovom forumu su se brisali moji postovi,ja nisam nikada prvi vrijedjao ali ako pogledate sos tata, i temu koja je obrisana 25.12.2004 onda vidite da istina netkome smeta,ali drugi mogu pisati da sam lud i da ce moje slike oblijepiti na prodavaonice igracaka.

mogu vam poslati sliku kako izgleda susret djece i mena nakon godinu dana.

vi osobno imate preveliko povjerenje u sustav.

sto sde tice njezinih roditelja,radili su opstrukciju braka,i sprecavali kontakte sa djecom,jer su u istoj zgradi,tako da sam za bozic 2004 nakon policijske intervencije na moj zahtjev morao ostaviti poklone u policiskoj stanici,a koji su kupljeni u nizozemskoj,drugim rijecima 5 mjeseci su sprecavli kontakte prije rjesenja o zabrani,isto tako nisu mi dali djecu 2002 za predstavu na dan svetog nikole, i nisu odgojili kcer da postuje svojeg supruga jer joj je otac papucar.

da su normalni ne bi im kcer bila u njihovom stanu za bozic 1998 i ne bi gledali kako im unuci odrastaju bez oca i ne bi mi njezin otac mahao sa prozora,kao pa pa mozes ici,nemas ti nista tu...

Sto se tice razglednice iz vukovara,bio sam tamo u posjeti i kupio na kiosku,na njoj je groblje hrvatskiih branitelja koji su se borili za ovi drzavu dok su drugi krali i bjezali na skijanje van,i ja sam hrvatski branitelj, odlikovan medaljom oluja i bio sam u jna od 17.09.1990 do 05.09.1991 te je moja bivsa brigada napala vukovar 13.09.1991.

i ja se borim za svoju djecu a s obzirom da je hrvatska pravna drzava neki ce odgovarati za sebicnost tek na sudu zadnjeg dana ako ga ima.

simbolika. ljudski zivot je kratak,a ljudska sebicnost i pokvarenost beskonacna. neki su ostavili zivot za ideale,i ponovno si oduzimaju zivote zbog nepravde koje im rade institucije i pravni sustav, a drugi se igraju sa vremenom moje djece i sa mnom i nasim zivotima nekaznjeno i bez imalo ljudskosti.

ja sam svoju djecu zagrlio ponovno nakon godinu dana,ali se zato stite centri,drzavno odvjrtnistvo mijenja policijske iskaze i kriovotvori se dokumentacija.

ponovno vam kazem,donosite sud kao dio tog sustava,vrlo neozbiljno.....

suocite se sa argumentima.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li mislite da ste dovoljno stručni da radite psihoanalizi bilo koga gospodine inžinjeru?

 

Mislite da bih ja mogla raditi vas posao sa svojom strucnom spremom?

 

Ma nemojte pisati o nicijim psihoanalizama, molim vas.Pa tek ste procitali vasu knjigu koju toliko reklamirate.

 

Svaka cast na vasim ratnim iskustvima, imam takvih kod sebe na razgovoru dovoljno. Mnogi trenutno misle da su jos uvijek u ratu i da su sada svi protiv njih pocevsi od obitelji pa na dalje...... No to je vec druga problematika, PTSP , njegovi uzroci i njegove posljedice.

 

Da dio sam sustava, bas kao i vi, i moram ulagati jako puno truda da mnogim " usijanim" glavama pokazem gdje se nalaze, a isto tako i onim nesretnicima koji, na zalost, dusevno obole.

 

No ja sam naucila analizirati sebe i svoje postupke, pa i biti samokritična, tako da se uspijem kontrolirati u određenim situacijama i postaviti se ispravno, sto za vas ne bih rekla, ne samo ja koja to mogu lako prpoznati i kad drugi to ne primjećuju, vec i obicni laici. Zao mi je sto se nalazite u stanju koje u vama iziva frustracije koje vas poticu na reakcije koje cinite. Vi vjerojatno ne razlikujete stanje frustracije od smirenog stanja.

 

Nemojte druge okrivljavati za vas propali brak, jer da je ljubav tog braka bila istinska i realna od samog početka utemeljena na zajedničkim osjećajima, brak bi izdrzao i opstao. O tome bi vam mogli pricati ljudi ciji su brakovi prosli krize razlicitog tipa. Jedino su ljubav, razumijevanje, postovanje i medjusobna tolerancija bitni za opstanak braka, cak niti djeca nisu toliko vazna, jer ako samo jedno od svega toga nedostaje, brak se raspada, prestaje egzistirati kao institucija, a ljubav je temelj svega i sto je najvaznije mora biti obostrana.

 

Ja znam sto je rastava braka i sto je sustav i kako sustav funkcionira, poznajem OZ i jos mnogo toga, no ne mozete bas za sve kriviti susutav, institucije i bivsu suprugu, nesto ste morali skriviti i vi. Da li ste ikada pitali bivsu suprugu sto vam toliko zamjera? Da li ste dobili odgovor na to pitanje ako ste ju pitali ?

 

Arogancijom i psovkama necete postici nista, samo kontra ucinak, sto imate prilike vidjeti iz iskustva.

 

Vama obojima treba pomoc, bilo bracni savjetnik ili psiholog stručnjak, psihijatar jer vi morate poceti sto prije normalno medjusobno komunicirati da biste vidjeli sto svatko od vas zeli i osjeca. Vase se komunikacije svode na svadje i ucjene koje su vas dovele do ovog stadija gdje ste sada, a polako ulazite u slijepu ulicu, oboje.

 

Pozdrav Velkoslovka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slazem se sa vama u potpunosti,naravno samo stvaram svoje subjektivno misljenje,da bih znao kako i na koji nacin komunicirati,odnosno potvrdjivati svoje stavove i izjave,htio sam samo reci da sam vidio svoju djecu i da je susret bio pun emocija.

previse trosim snage na ove rasprave u koje se uvucem jer ne mogu ostaviti nesto nedoreceno.

stvar je vrlo jednostavna .

nema ljubavi,nema postovanja i nitko nije bezgresan,naravno moja krivnja je sto nisam htio ostai u stanu koji su njezini roditelji ostavili suprugi jer sam stvorio bolje uvjete,kuca uz potok,maksimir,konji na 200 metara,nisam htio biti kao njezin otac da mi zena vodi politiku.

zato sam proveo bozic sam u novouredjenom stanju.imam svoje principe,dostojuanstvo,ta zena mi je bila prva i nisam nikada imao druge,izdaja je teska stvar,kad vam kaze da je ljubav bila laz i potrga zajednicki album,i onda projekcijom vas optuzujete,pa nisam ja otisao,nisam ja predao zahtjev za rastavu braka i nisam ja obijao pokusaj spasavanja.

spadam u grupu emotivnih i idealistickih osoba 30.03.1972, no to i nije bitno...

bitna su ta djeca.

sve ostalo je zakon akcije i reakcije

F1=-F2

bitno je da F1 dolazi prije F2, a F2 je posljedica.

u toj igri je bilo puno utjecaja sa strane,no mnogi su mi rekli ona vas u stvari ne voli,i to od dana vjencanja.

sto je uzrok mojih frustracija.

pa emotivno i fizicko zlostavljanje uskracivanjem kontakata.

potrosio sam silne sate u razgovore,a dobio cinizam i sarkazam,naravno svijet nije idealan i ne postoji neki drugi princ na bijelom konju koji ceka mene ili nju. kriz nasih odluka ke preveliki za obicne ljude.

nakom nekog vremena sve to nece imati smisla.

ne mozete grliti djecu od 18 godina i sa njima se igrati.

nisam kamen iu ne mogu reci HVALA STO MI USKRACUJES KONTAKTE SA DJECOM.ono sto je bitno je da djeca na slici imaju osmjeh kada svaki od njih sjedi na jednom koljenu,i sto mladji sin nakoin godinu dana sto me nije vidio da mi pusu,i onda me zagrli..o tome ja pisem...

kada zena kaze sinu da mu necu dati bicikl koji sam mu pokazao ispred skole,ali nece doci sa djecom u park da im dam i da ih slikam za uspomenu. 4 mjeseca se natezem sa socijalnom da organiziraju zbog djece susret,ali to majka opstruira,ja na nadzor ne pristajem jer mene netko optuzuje da cu pogledom ili zagrljajem sprziti svoju djecu,ja imam svoje dostojanstvo.to je jedino sto mi je ostalo.svoj ponos i svoju cast i moji sinovi ce to jedog dana shvatiti i cijeniti jer ako ne promijenimo ovaj sustav socijalne skrbi ,i moji sinovi ce biti ocevi,a onda cu ja biti djed koji sa policijom dolaziti vidjeti svoje unuke,kako se ljudi danas odgajaju uz ove devijacije u sustavu i neorealtivisticki liberalizam kad se svaka 3 obitelj raspada i imamo 181 000 jednoroditeljskih obitelji,sto centri rade na pravu djece na zivot u obitelji.

nista,provode postupak posredovanja cisto formalno.dodjes dva puta,ajde se lijepo rastanite pa da mi nemamo posla,gdje su to razgovori kaoko cete dalje ostvarivati komunikaciju jer imate ZAJEDNICKU SKRB I SPORAZUMNU i nemaju gospodjo ocevi samo pravo na vikend susrete,pa da im djecu odgajuju drugi itd...

u svakom slucaju razumno pisete i slazemn se sa vama,ali postavite djecu u prvi plan,vi dobro znate kako se manipulira i skrece sa biti problema.

sve se svodi na kao imate nerijeseni emotivni sukob sa bivsom,itd,pa nismo mi u sukobu,nemozete se dogovoriti itd,nismo mi u sukobu,mozemo se dogovoriti,pola tebi pola meni,kako ce se dogovoriti onaj koji nema djecu sa onim koji ima i ima svu zastitu sustava.

evo primjer,sudska rjesenja na osnovu rjesenja centra,odnosno prijedloga nisu tocno definirana,i dodjes po djecu za praznike a ona neda,neda prvu polovicu,neda drugu i ne mozes se dogovoriti,onda opet izgubis godinu dvije,dopisi centru,ovrhe i intervencije sa policijom.

tko se ne moze dogovoriti.

tko sprecava dogovor.

tko ucjenjuje sa djecom.

itd...

ja pisem ono bitno.

i ja se navodno 6 mjeseci nisam mogao dogoviriti sa suprugom,pogresno ja sam trazio rjesenje centra koje sam dobio nakon 5 mjeseci..a u medjuvremenu,nemas nikakva prava,ako se zena smiluje dijecu vidis za treci rodjendan sa policijom,za bozic ne vidis,a u medjuvremenu se salju dopisi itd.

vjerujte mi da vidite te snimke i popratnu dokumentaciju pao bih vam mrak na oci.

nije stvar u tome da ja vama moram dokazivati i pisati eseje itd,nego me boli neistina.

i za kraj

najvaznije da me djeca zagrle i da im je osmjeh na licu.

zene koriste djecu kao sredstvo ucjene za svoje frustracije jer da su emotivo i psihofizicki normalne osobe onda djeca ne bi bila sredstvo ucjene.

cinjenica da ni papir ni crkveno vjencanje ni zavjeti nista ne znace kad se hormoni potrose a razuma nema,jer je to uvijek ista stvar.

nedavno sam procitao izjavu zuzi jelinek.

udavala sam se 4 puta i svaki brak je isti,cuvajte onaj prvi.

sve je to manje vise isto,a ljudio vise nisu mladi a treba netko ujuto gledati tudju djecu kad se budi nakon seksa sa majkom te djece.

njega ne vezu djeca za tu osobu.no i to nije bitno.

stvar izbora.

bitna su djeca.imaju pravo na oba roditelja ravnopravno za cijeli zivot.

to je cilj.

ravnopravan roditelj za cijeli zivot ili djetinstvo a ne vikend tata odnosno poznanik.

sebicnost nije ljubav prema djeci.

evo,toliko..

pozdrav tata dva sina...

ispricavam se moderatorima na ponovnom dolasku,no htio sam samo podijeti svoju srecu sto sam vidio djecu i ispunio obecanje koje su me trazili i koje sam im bio rekao.

kraj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

quote]Ne bih ju smjestila u tipičnu stručnu literaturu, prije u znanstveno popularno stivo.

 

(xxxxx) velikoslovka....knjiga je revolucionarna...iz više znanstvenih, socioloških, metodoloških i civilizacijskih razloga....

 

Prvo...poremečaji osobnosti kao temeljni duševni poremečaji su odskora dobili na značenju i još predstavljaju izazov znanosti i medicini...održavaju se redoviti svjetski kongresi posvečeni samo njima a Borderline ima i svoju fondaciju u Švicarskoj koja izdvaja ogromne novce za bilo kakav znanstveni prodor u vezi te dijagnoze....

 

Njihov značaj je ogroman....u psihijatriji...te je sve više otpusnica u kojima je on naveden kao osnovna dijagnoza a ne tzv. nadogradnja - depresija, narkomanija, alkoholizam...i.t.d.

 

Naravno, neuroze...više ne postoje...to se zna...ali medicina...svjesno i namjerno, zbog nemoći i brojnih pitanja danas sve trpa u vreču tzv. depresivno- anksioznog sindroma...pojam koji je smiješan i površno opisuje simptome poremećaja osobnosti....usporedba: sva akutna i kronična infektivna stanja trpati pod naziv bolno-temperaturnog sindroma....

 

Drugo, zapadna medicina se bavi čovjekom koji traži medicinsku pomoć....patnje bliskih osoba uzrokovane tipičnim postupcima poremečenih osoba ostaju misterija za medicinu dok se osobno ne slome, a onda to više i nije to....zasad o takvim stvarima brinu znanstveno nepismeni psiholozi, pravnici...i ponekad medicinari koji svoje poznavanje tematike temelje na čuvenom izrazu "nešto na granici psihoze i neuroze"

 

Treće, SWOE - " Stop Walking on Eggshells" je kultna knjiga...zasnovana na znanstvenoj obradi ogromne populacije znanstvenim metodama - sa znanstvenim rezultatima koji su revolucionarni kad se usporede s današnjim znanstvenim stavovima, a još više sviješću drage nam zapadne civilizacije, zapadnog nam prava i dr. civilizacijskim vrijednostima i stavovima na koje utječe struktura ličnosti naših zapadnjaka...

 

Četvrto, valjda razumiješ pojmove kao incidencija prevalencija, izračunaj pomnoži bar sa tri (broj bliskih osoba koje pate ) i reci je li to periferni problem ili ogroman socijalno-medicinski, i naravno pravni fenomen koji tek zahtijeva svoju valorizaciju....

 

Problem je tu, o kompetenciji za postavljanje dijagnoze da se pričati ( ti govoriš o ljudskoj čudi ???...o propustu (krivnji) !???o relativiziranju uzročno posljedične veze ljudskih sukoba??!!) , ali to je samo malo pitanje, u ukupnom stavu o poremečajima ličnosti koji je zasad potpuno pogrešan...

 

Nakraju, takvu knjigu još nisi imala prigodu pročitati....i ona je za tebe novost....Kopernikanski obrat....samo ti tvoja sujeta stručnjaka ne dozvoljava da to priznaš....Znam da si odgojena na Muradifovoj "Metapsihologiji nastranosti osobnosti"...sali ta knjiga je zastarjela u svakom svom segmentu....

 

Psihijatrija, neurofiziologija, idu nezaustavljivo naprijed...a ova knjiga je pisana za bliske osobe koje nemaju tvoje (pogrešno ) predznanje...zato ti se možda čini popularno štivo....

 

Shvati...ono je novo i revolucionarno za ogromnu večinu današnjih "stručnjaka"

 

Ako ti treba pedigre stručnosti - pročitaj DSM IV, axis II, cluster C...prošireni opis graničnog poremečaja osobnosti....malo je ljudi koji čak i to razumiju u Hrvatskoj...a pogotovo značaj toga.

 

Zato je SWOE bogomdan...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo laičke analize: (ne odnosi se na slučaj tate_dva_sina..nego onako općenito...)

 

 

Moj mentalni sklop niste strucno ovlasteni komentirati. Ja dajem samo nepristran o mišljenje na temelju svega sto znam o vama iz vasih postova

 

...ikad čula za transfer i kontratransfer...

 

nitko nije savrsen pa tako niti vi, a niti ona. Vi ste produkt jedan drugog.Oboje tvrdoglavi i sebicni toliko da vam nije bitna dobrobit vase zajednicke djece vec tko ce koga bolje izvrijedjati i tko ce kome nanijeti vecu dusevnu bol ( s time da je supruga u prednosti jer su djeca kod nje pa ima s cime da uzvraca jace).

 

...ovo je objašnjenje "lajtmotiv" i sažetak licemjerne prakse koja "hara" po obiteljsko - pravno - stručnim institucijama....

..jedina istina koja se izravno kosi s ovim je da su poremečaji osobnosti duboko prožimajuči poremečaji koji nastaju u mlađoj odrasloj dobi (PRIJE zasnivanja obitelji ), najvjerovatnije su uvjetovani nasljednim poremečajem limbičkog dijela mozga i manifestiraju se poremećenim odnosom prema sebi , drugima i poremećenom kontrolom emocija kroz postupke i nezrele odbrambene mehanizme koji ih čine manje uspješnima u braku, poslu i češće dovode u sukob sa zakonom....

 

Njezin zivot vise nije vasa briga i ne biste trebali spominjti ljubavnike pogotovo ako nemate nikakvih dokaza, a osim toga da li ona ima 10 ljubavnika to se vas ne bi uopce trebalo ticati i to nije uzrok vase rastave

 

...Ah, ...ovo zvuči tako razumno..., ali samo nekome tko ne poznaje dinamiku Borderline - non- borderline...a ustvari je tako fina čipka - uzorka nestabilnih interpersonalnih odnosa, samouništavajućeg promiskuitetnog ponašanja, "hoovera", Oza...Fliesa...nažalost, svakodnevno se dešavaju nerazumljiva ubojstva unutar obitelji zbog nerazumijevanja ove fine igre....

 

...ali vjerojatno vas vise ne voli kao zena muskarca

 

najradikalnija istina upravo jest - ljudi s graničnim poremečajem ne mogu spoznati "ljubav" i doseći je u ma kojem obliku....- tužno, ali istinito... ( 2 % muškaraca i 5 % žena )

TKO NE VOLI SEBE, NE MOŽE VOLJETI NI DRUGE - i kraj ...

 

...Supruga je odlucila prekinuti bracnu zajednicu, iz kojih razloga nije mi znano,

 

..najčešći motiv: pokušaj da se pobjegne od osječaja krivnje, bezvrijednosti i praznine koji je preplavljuje zbog vlastitih postupaka....

 

Znam da nije vise toliko vazno, ali koliko ste se dugo poznavali prije stupanja u brak?

 

Veza s takvim osobama započinje burno, predivno, i brzo...zbog njihovog šarma...empatije....života koji za njih predstavlja neprekinutu zabavu...i splittinga....u početku imate osječaj da vas vole kao boga....kao što vas kasnije mrze kao crnog vraga i nanose vam bol okrutno i žestoko kao da vas nikad nisu ni pomirisali....

 

Uostalom ko još danas razmjenjuje rezultat MMPI -a kod upoznavanja....nije ni Prince Charles, nije ni književnik i dramatičar Norman Mailer....nije ni masa još puno inteligentnijih od njih i nas.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam tko stoji iza te analize ali daje prave odgovore koji mijenjaju vec ustaljene postupke i odgovore osoba koje odlucuju o sudbini nase djece,meni je osobno knjiga pomogla da shvatim sto mi se desava,ali sam ju procitao prekasno te sam prosao sve faze a sad sam u postupku 6 zlatnih pravila,nakon 3 godine djeca odbijaju kontakt telefonom,uzivo ih vidim jedamput na godinu i postavljam si pitanje tkome je osim mene stalo do te djece da imaju oba roditelja.

ova analiza citata je bit ,osobno sam razgovarao sa osobom koja je napisala predgovor hrvatskom izdanju knjige i ta knjiga za one koji ju shvate i usporede navode sa dogadjajima iz vlastitog zivota naci ce pojasnjenja siptuacija.

ono sto je problem kako ukazati na to jer sustav socijalne skrbi cine osobe koje i same na neki nacin provode tu politiku,a istina tesko se probija,da i meni je bilo na pocetku idealno,2 godine veze,voljela me,brak i onda obrat nakon 4 mjeseca za 360 stupnjeva,prvbo si sve a onda ona ima tvoje dijete i ti nemas nista...

stovana gdja velikoslovko,sad ste dobili vrlo strucne odgovore i analize vasih citata od osobe koja zna o cemu govori...

mislim da je krajnje vrijeme da se o tome javno progovori vise kroz osnivanje udruge za prava djece. u dvije godine pravobramiteljica za djecu mi je poslala 5 dopisa trazi se izvjesce,ocitovanje i nabrajanje clanova zakona o pravobranitelju za djecu,ali moju djecu nije upoznala sa njihovim pravima,tako da je sve to licemjerno i proizvod ovakvog sustava i ljudi koji rade u njemu....

postoji uzrok i postoji posljedica,uzrok je uvije prvi a posljedica druga,a kod nas je posljedica uzrok uzroku,....

hvala anonimusu na strucnoj recenziji citata gdje.velikoslovke ne znam tko je ali zna o cemu govori....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lidija, glavna junakinja novog romana Ante Tomića ima BPD. Cijeli je roman pokušaj objašnjenja i racionalizacije njezinih samodestruktivnih postupaka...od napuštanja studija, uništenja braka, višestrukog preljuba, ponižavajuće veze s ljubavnikom....sve do prostitucije....

 

gorane kupi, samo 29 Kuna..(izdavač: Jutarnji List )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tipično za tatu_dva_sina. Ovo sam očekivala, pratila sam forum ali sam pustila malo polemike da vidim kako će se razvijati.

 

Kada mu netko " ide uz dlaku" onda se s njime slaže, ali " ne daj bože" da netko primijeti nešto što će ukazati na njegove pogreške.

 

Da činjenica je da ne može blistati od sreće kada ne vidi svoju djecu, ali bas i pri susretu psovati i vrijeđati, to ne bi trebalo biti ponasanje osobe "bez BPD".

Ma dajte molim vas, sto ste vi mislili time sto ste djeci pokazali poklone i onda im niste darovali, kad ste im pokazali ? Što ste s time htjeli postići ? Da djeca napadaju majku da idu k vama? Kako biste nazvali ovaj vas postupak ?

 

Vi stalno govorite da nesto vi hocete, da nesto vi necete, pa cak je svojevremeno netko i napisao ( mozda vasa supruga) da ste djeci pokazali poklone i onda rekli da cete ih dati drugoj djeci da se igraju i jos ( netko je napisao) da cete si oduzeti zivot ( pa tko tu ima problem).Sto ste time htjeli ili sto ste time dobili? Da li uopće znate ?

 

Da li ste se zapitali da li su vasa djeca htjela te vase poklone onda kad ste ih vidjeli i pokazali ih njima? Ne, jer ste vi postavili neki svoj uvjet kada bi to trebalo biti i na nkoji način ? Stavili ste sebe u prvi plan ( kako ja hoću ili neće biti poklona, pa nek djeca pitaju mamu zasto nemaju to ?) . Preveliki teret ste prebacili na djecu. To biste vi trebali rjesavati sa svojom bivsom suprugom, djeca to ne bi trebala osjećati, a najmanje gledati.

 

No vi uporno krivite za sve nju . Vi niste zeljeli zivjeti u blizini njezinih, ali ne postujete njezinu zelju da ne zivi u blizini vasih roditelja. Ona zbog toga , po vama ima BPD, a vi nemate, jer vi ste svetac, sve sto vi i kako vi napravite je NAJBOLJE i ocigledno jedino dobro. Vrijeme prilagodbe na partnera traje vise nego je vas brak trajao, gotovo cijelo vrijeme zajednickog suzivota ta prilagodba traje kako se covjek mijenja psihofizički. No činjenica je da ste se vi "naprečac" vjenčali, iz kojeg razloga, niste naveli, da li je mozda dijete bilo u pitanju. No ocigledno niste imali sve ono sto je bilo navedeno u mom prethodnom postu. Dakle, niste ni poceli kako treba . Vjerujem da svatko od vas ima odredjene kvalitete i vi i ona kao osobe, ali ne poticete medjusobno te pozitivnosti, vec negativnosti. Očigledno je da vama i njoj nisu vazne iste vrijednosti i da je vama bezveze to sto je vazno njoj, a i njoj ono sto je vazno vama. Vi nemate kompromis izmedju sebe, a ocigledno ga necete niti postići, na zalost.

 

Moj komentar za " onih 10 ljubavnika" : To je samo karikatura da biste lakse shvatili da vi ne mozete upravljati njezinim zivotom, taman da za to imate dokaz. No nevolja je sto ga nemate, pa ne znate da li ste u pravu ili niste..Sumnjate, a ne mozete dokazati. To je ono sto vas zjeda, jer vi jos volite vasu buducu bivsu ( kako ju vi zovete) i ne mozete shvatiti da ona ne voli vas i zasto. Jer vi ste kako kazete uredili stan, kupili ruze, kostim, ali nesto je nedostajalo svemu tome. Gdje je u tim odlukama ona bila, sto je ona odlucila ? Zasto ? Te je odgovore trebalo pronaci prije svega ovoga sto se izmedju vas dogodilo.

 

Da li hocete reci da su svi ljudi koji se rastanu bolesni od BPD?

 

Kad se vec barata s postocima i kad tvrdite da je vise takvih osoba zenskog spola, na mislite da je u prosijeku vise muskih zlostavljača i da zene onda, pored takvih ( mozda i očeva) postanu takve ?

Ne mozete to generalizirati i tvrditi da su zene bolesne od BPD-a , muskarci su ti koji to trpe.

 

Posjecujem kongrese u Europi i Americi, i molila bih gospodina da me ne podcjenjuje, jer o BPD-u sam doste čula i čitala, ali ne bih iznosila ovdje na forumu niste o tome. Ne zelim zamarati ostale ucesnike foruma s time jer vecina to ne razumije niti terminoliski, a kamoli da udju u srz problema ( vec su se neki i zalili na vase njima nerazumljive postove). Vidite da pri svom izrazavanju koristim jednostavan riječnik. Samo zelim ukazati da za raspad bracne zajednice nije jedno krivo, vec oboje.

 

Da li bih je trebala reci da i moj bivsi muz pati od BPD-a?Vjencao se sa mnom iz koristoljublja, uzeo moje prezime, a kad sam mu pomogla naci dobar posao ( dugo ga je trazio, inace je isto dipl. ing.), kupila auto koji je zelio jer u svom zivotu nije imao auto,stan sam mu prepisala,a kupila sam ga kad on jos nije mogao naci posao. Nakon toga je dobio krila, nasao zadovoljstvo sa vise drugih zena i rekao da se on mora naziviti, da mu je ovaj brak dosta toga donio ali da nije time ispunjen i da ne moze podnijeti da je sam ja vise cijenjena od njega.Tata se mora naziviti, ali dijete zato ne mora zivjeti s tatom, vidjat ce se s njime za vikend.

Ja, zbog togs, nemam stavove da su svi muskarci zlostavljaci ili bez osjecaja. Rekao je da emotivno prazan. Da ga okarakteriziram kao osobu s BPD? Da li da se na osnovu toga okarakterizira cjelokupni muski rod?

 

Knjiga koju preporucate jeste za citanje za sire mase, jer se inace ne bi prodavala po tako niskoj cijeni, a isto tako smatram da su muskarci skloni promiskuitu kao i zene, samo se to drugacije zove.Muskarac je pravi "maco", a zena je prostitutka. No to je potpuno isto kad gledate sa strane one druge strane koja u svemu tome ostane povrijedjena. Nije lako biti prevaren u braku i zivjeti s tom spoznajom.

 

Osim toga, samo bih vam rekla da ne radim u nijednom centru za socijalni rad i sama sam kritizirala njihov nacin rada ( naravno da tu ima divnih ljudi, ali malo ih je) svojevremeno na slicnim forumima. Bavim se psiholigijom i psihijatrijom te psihologijom djece, osobito one koja imaju krize, nakon rastave braka ili su na odredjni način zlostavljana, bilo fizički ili psihički od roditelja, braće ili nekoga drugog. Radim i kao bračni savjetnik ( to radim honorarano, jer su problemi djece vezani za razne bracne nesuglasice sto se odrazava na djetetovo psihofizičko stanje, a roditelji u svemu tome ne misle na dobrobit djece vec samo na sebe. Da li takvi roditelji boluju od BPD?) i kao psihijatar pri bolnici .Trenutno studiram pedagogiju, pa prema tome procitala sam dosta knjiga i strucne i zanstveno popularne literature a isto tako i beletristike koju se moze psihoanalizirati . Kao napr. "Zločin i kazna". To bi bila zanimljiva tema i ovog foruma.

 

Hvala sugovorniku na analizi mojih citata, stvarno su iscrpni, ali ne temalje se na sirokom aspektu, vec samo na komentarima vezanim uz BPD koji je kao BUM u " svijetu psihologije" , no imate pravo to je jos jako, jako neistraženo područje, pa je bolje da onima koji nemaju nikakvu podlogu ( kako vi kazete pogresnu- vjerojatno smo svi mi isli uzalud u skolu i na strucna usavrsavanja) da to koriste u samoanalizi, jer jedino sebe poznaju temeljito ( to znaci da jedinio dobro znaju sto su stekli odgojem i vlastitim iskustvima- SAMOG SEBE), a o nekome drugome ne mozete suditi jer sve to ne mozete znati.

 

Pozdrav Velikoslovka

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li hocete reci da su svi ljudi koji se rastanu bolesni od BPD?

 

ne, naravno..

 

.

.... i kad tvrdite da je vise takvih osoba zenskog spola, na mislite da je u prosijeku vise muskih zlostavljača i da zene onda, pored takvih ( mozda i očeva) postanu takve ?

 

ja ne tvrdim...to je znanstvena činjenica da 75 % osoba koje imaju BPD jesu žene....

 

.tvrdim da nije istina da je više muških zlostavljača u obitelji.....zlostavljane su primarno osobe u vezi s osobom koja ima BPD...

 

..zagovornici multifaktorijalne etiologije tvrde da (seksualno )zlostavljanje u ranoj dobi jest moguči faktor pri nastanku BPD -a ( osobno vjerujem, ne tvrdim, da glavni uzrok jest nasljeđe )

 

Da li bih je trebala reci da i moj bivsi muz pati od BPD-a?....Da li da se na osnovu toga okarakterizira cjelokupni muski rod?

 

Nadam se da ćete riješiti vaš problem...nemojte okarakterizirati poput drugih ( naš pravni sustav ) pola čovječanstva na temelju toga...

 

Knjiga koju preporucate jeste za citanje za sire mase, jer se inace ne bi prodavala po tako niskoj cijeni,

 

No comment...ili ipak : gorane, kakvu ti osobu uzimaš kao referencu ?....hm, pa nick joj je odraz nedovoljnog znanja o postanju - iz vremena kad je svoje misli "naglašavala" Caps Lockom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tocno da sam pisala velikim slovima, ali samo zato sto sam zeljela da ti postovi budu upadljivi. Nik sam zadrzala samo zbog toga , da bi ostali sugovornici znali tko pise. U to vrijeme nisam se potpisivala, jer se do tada nisam niti javljala na legalis, a saznala sm ga preko kolegice. Inace pravo mi je ime Jasna ( no da sam to ime upotrijebila, tko zna sto biste tek onda, naprecac, zakljucili).

 

Nik su mi nadjenuli ostali sugovornici jednog od foruma, tako da ne bi netko pomislio da sam si ga sama dala.

 

La sam svoj problem rijesila. Svog bivse ne namjeravam podvrgavati nikakvim osudama, niti bih za propali brak okrivila cijeli sustav. Suprug je sam izabrao svoj put, a ja i dalje imam svoj . Njega ce vjerojatno ispuniti neka druga osoba, nadam se.

 

 

Stoga ja nisam pravila scene oko razvoda braka niti oko podjele bracne stecevine, sve sam mu ostavila, jedino mi je zao sto je zadrzao moje prezime.

 

Pozdrav, Velikoslovka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

manipulirate informacija isto kao i jutarnji list i isto kao i supruga koja je trazila rjesenje o zabrani kontakata i koja ga provodi a zbog kojeg ce mnogi ljudi koji su omogucili da se donese snositi zakonske sankcije.

gdja Jasna,ja sam bio na onos slici u jutarnjem koja bila slikana 09.12.2004 i to da se pomogne osnivanju udruge,no tekst je objavlje tek za 9 godisnjicu braka 08.06.2005 i to kao distorziona kampanja.

ja svojem sinu za 4 rodjendan nisam moga o dati poklon 15.12.2004 isto ni za bozic,dijecu sam ponovno vidio nakon 30.08.2004 i to na nacin da sam sinu oji je imao rodjendan 21.04.2005 uspio doci u skolu koja je u medjusmjeni jer sam stalno bio na terenu,i dao sam njemu knjigu na engleskom i dva autica od bozica i za mladjeg knjigu,a bicikl je bio na krovu te sam mu pokazao ono sto sam mu kupio a htio sam se dogovoriti i naci u praku da ga slikam sa biciklom i da vidim kako vozi,no svaki razgovor je supruga odbijala,djeca odbijaju kontat sa telefonom, a onda je razlog bio taj sto sam mu ga pokazao a nisam tada dao,onda sam rekao supruzi da se spusti ispred zgrade i da cu joj dati i bez da vidim djecu i da se slikam sa njima ,a ona je rekla NECU,nakon toga sam vidio ih u autu ispred vrtica nakon 9 mjeseci mladjega,a 4 mjeseca sam se pokusao dogovoriti sa socijalnom sluzbom,a oni su mi prvo relji da im posaljem postom...isto kao i u poliklinici za zastitu djece,GOSPODO SOCIJALNI RADNICI,PEDAGOZI PSIHIJATRI I OSTALI SALJITE VI SVOJOJ DJECI POKLONE POSTOM,,,

JA NISAM TRAZIO TO RJESENJE,JA GA NE PROVODIM I NE MELJITE VISE GLUPOSTI...

zena u toku razvoda kojoj nisu sve daske u glavi zlostavlja i ucjenjunje supruga i njegove roditelje a onda ih centar zastiti jer najednostavnije je donijeti zabranu.

tko ce odgovarati zato sto majka udaljuje djecu od oca i odgaja ih na nacin da upoce neznaju da ga imaju,da okrecu glavu...

bezveze se rapravljam sa vama,svoju djecu volim i prvog sina sam prvi puta primio u inkubatoru 25.04.1997, a u to sam vrijeme poceo raditi na terenu i na novom poslu te sam cijeli 5.6,7 mjesec bio u delnicama na terenu,mijenjao sam pelene i skakao navecer po lupocet u dezurnu ljekarnu i volim svoju djecu,ali ih nemam zbog supruge na slikama za 4, 7 i 8 rodjendan i ne vrijedjam suprugu pred djecom,svaki susret je snimljen,dao sam joj 3 ruze u veljaci na auto i bacila ih je u snjijeg i prvi mail sam poslao 22.03.2004 nakon izdavanja rjesenja a one gluposti sto pise K.R su proizvod feminiostickog lobija.supruga me priajvila za prijetnnje smrcu i nasilnicko ponasanje u obitelji,kupio sam joj kostim na ljeto 2004, a ona meni sprecava kontakte 5 mjeseci bez rjesenja,ilazno me prijavljuje a nije me vidjela ni cula od 08.11.2003 do 15.12.2003 i jos doma dobivam iz bolnice otpusno pismo a ja nemam pojam da mije dijete u bolnici,pa sam joj to odnio,a ona igra igru sa centrom i salju se lazni dopisi itd.

radila je zapise na kuranu i posjecivala vidovnjake, a njezina majka je zabranila njoj i svome supruga da mene i sina upozna sa majkom svoga oca,tako da u 5 godina ja nisam upoznao drugu supruginu baku sa svojim praunucetom,velika ljubav je velika bol, a ponovni odlazak,prvo je bio nedolazak me kostao depresije i to je posljedica ucjena,lako je vama zenama suditi o tome ,djecu vidjate svaki dan a muskarca dobijete u svakom bircu,samo malo podignete suknju i to je to .djeca vas svaki dan cekaju doma,sa njima se igrate,a ja ih gledam na slikama i na kompjuteru,a vdjam ih nakon godinu dana,tako da je lako suditi sa poluinformacijama.

nije mi bitno vase misljenje i ne optuzujem vas jer ne znate sve pojedinosti .

NISAM TRAZIO RJESENJE I JA GA NE PROVODIM.

JA NE ODVAJAM DJECU OD MAJKE.

JOS MALO I NECU IMATI SA KIME USPOSTAVITI KONTAKT.

TO NIJE NORMALNO.

nisam imao namjeru pisati,ali to je kao citanje novina,poluinformacije itd....

vjerovatno cemo se imati prilike upoznati sluzbeno nakon sto udruga bude osnovana.

gospodjo ja ne onemogucujem susrete,ja ne drzimn doma polkone zato sto to ostvaljam drugoj djeci,ja ne mislim supruzi oduzeti skrbnistvo osim sto ce to biti posljedica zloupotrebe rjesenja.ali ja svojoj djeci ne zelim slati darove postom,PA CE POSLIJE RECI EVO TATA TE NE ZELI DOCI NI VIDJETI,POSLAO TI JE POKLONE POSTOM,

a kad se treba dogovoriti u socijalnoj sluzbi onda se prekida razgovor,place se 4 mjeseca,2 godine me nikada nije nazvala i obavijestila me o djeci,ali se ona nece dogovarati razgovarati sa mnom,sa kim da se dogovorim kad se mjesecima nitko nece javiti na telefon

pozdrav boris

prijedlog za kavu je bio cisto sluzbeni da vam se prosire vidici i da vidite i drugu stranu sustava jer komuniciram sa svima koji imaju te probleme .

znaci samo dokumentacija,snimke i argumenti

naravno nije ni moja istina apsolutna,ostalo je posledica emotivnog zlostavnja,naravno ne slusam tudje savjete da sam se odmah okrenuo,otisao i zaboravio vec su me lijepo zlostavljali,ja dodjem sa policijom a djecu ne vidim,pa onda ostavim poklone na policiji.

tko ce za to ogovarati,....

pozdrav,iduci put cu polemizirati sa vama jedino na kavi,ovako vise nema smisla.

sorry moderatori,no ja sam samo otac koji voli svoju djecu a hvala bogu nisu zenska....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No comment...ili ipak : gorane, kakvu ti osobu uzimaš kao referencu ?....

 

ne vidim neki problem u zakljucku kojeg si citirao. strucne knjige obicno jesu skuplje od popularnih iz jednostavnog razloga sto je broj potencijalnih kupaca manji, to je ekonomska logika...

isto tako snalazenje i iskustvo u elektronskim komunikacijama bi (mozda) nesto govorilo kad bi ovo bio informaticki forum, ali...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

e, ovako. Ja ti imam 20 godina, trenutno sam u situaciji kada trebam predati prijedlog za sporazumnu rastavu braka, imamo sina koji ima dvije godine i složili smo se da dijete ide meni. sve je to ok. samo me zanima kako u tom prijedlogu to sve i napisati, da li se tu spominje i alimentacija, kako se to uopće radi????

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

moja bivsa supruga emocionalno zlostavlja nase maloljetno dijete koje zivi s njom. to je evidentirano i dokumentirano u vise navrata od strane nadleznog centra za soc. skrb i brojnih svjedoka (ovjerene izjave i na zapisnik sudu i centru).

poduzeo sam sve pravne radnje i postupke da zastitim djete, a od centra sam trazio i da psihijatrijski vjestace moju bivsu jer sumnjam u njeno psihicko zdravlje, ali mi u centru kazu da to nemogu uciniti jer ona "odbija pristupiti vjestacenju"!?

zanima me kako postupiti jer ona i dalje, jos gore maltretira dijete?

mogu li se obratiti drzavnom odvjetnistvu ili nekom drugom tijelu za pokretanje kaznenog postupka ukljucujuci i vjestacenje?

 

Hvala.

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moja bivsa supruga emocionalno zlostavlja nase maloljetno dijete koje zivi s njom. to je evidentirano i dokumentirano u vise navrata od strane nadleznog centra za soc. skrb i brojnih svjedoka (ovjerene izjave i na zapisnik sudu i centru).

poduzeo sam sve pravne radnje i postupke da zastitim djete, a od centra sam trazio i da psihijatrijski vjestace moju bivsu jer sumnjam u njeno psihicko zdravlje, ali mi u centru kazu da to nemogu uciniti jer ona "odbija pristupiti vjestacenju"!?

zanima me kako postupiti jer ona i dalje, jos gore maltretira dijete?

mogu li se obratiti drzavnom odvjetnistvu ili nekom drugom tijelu za pokretanje kaznenog postupka ukljucujuci i vjestacenje?

 

Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da jako dobro poznajes i pratis ovu problematiku. Objavio sam jedan posta u ovom forumu pa mislim da ce te zanimati. Glasi kako slijedi:

 

--------------

Obrisano.

Potpuno iisti post ste objavili cak tri puta a to je suprotno pravilima foruma. Molim vas da se suzdrzite od toga u buducnosti a raspravu o temi nastavite u Pravnom forumu..

----------------

Molim te ako imas neki pametan komentar/inicijativu javi. Svaka pomoc je dobrodosla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija