Jump to content

darovni ugovor


anonimno

Preporučene objave

možeš bez problema napraviti darovni ugovor sa bratom. napišeš ga u 3-4 primjera i odneseš kod javnog bilježnika da ti ga ovjeri. poslije odeš u Porezni upravu da te oslobode od plaćanja poreza, jer se na darovne ugovore sklopljene unutar obitelji ne plaća porez. Sa ugovorom i dokumentima od auta ideš u Mup i dalje će te oni uputiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebao bih auto prebaciti na sebe jer mu je sada registracija a imam 50% popusta na osiguranje,a brat vec ima svoj auto. Zvao sam mup i tamo su mi rekli da darovni ugovor izmedu brace ne postoji i da moram platiti prijenos (porez). Zanima me da li moze moj brat darovnim ugovorom prebaciti auto na mamu i onda za dan-dva mama darovnim ugovorom na mene da ostvarim 50% pri registraciji, jer mi mama nema 50%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

samo mala informacija. Ukoliko daruje roditelj djetetu, na darovanje se ne polaća porez, no u obrnutom slučaju, ukoliko dijete daruje roditelju porez se plaća. Ista je situacija sa darovanjem između braće-porez se plaća a darovni se ugovor može napisati. Najjednostavnije je kupiti obrazac ugovora o kupoprodaji motornog vozila u NN gdje ćete prekrižiti kupoprodaju a napisati darovanje, ispisati ga i ovjeriti vaš potpis kod javnog bilježnika za 46.60 kn. Eto, nadam se da sam pomogla! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija