Jump to content

Zapisnik - prekršajni nalog


st0001

Preporučene objave

Halo! Molio bi stručnu pomoć kolege pravnika. Tek sam počeo studiranjem prava a imam problem.

Zbog brzine dobio sam kaznu od 500kn+110+1bod.

Protiv prekršajnog naloga ide prigovor a sad razlozi:

1. U prekršajnom nalogu napisana je brzina 83km-10=73 a u zapisniku o izmerenoj brzini piše nečitko 84 ali zato jako čitko 72km/h. Znači da nakon tolerancije imam dvije različite brzine jedamput 73 a drugi put 72km/h. Ograničenje 60 km/h.

2. Nalog je potpisao jedan policajac a zapisnik drugi. Različiti potpis i službeni broj. Zato i greške uz to da ovaj drugi nije bio kod mjerenja vani već je drugome pisao kaznu.

3. U trenutku mjerenja bio sam na drugoj traci, radi se o magistrali, znači da me je isključio iz prometa preko dviju traka na privatni parking.

 

Sad mene zanima kako sastaviti prigovor, šta navesti i na što se opozvati. Molim stručnu pomoć, hitno. Hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To su sve razlozi koji možete navoditi, ali ne morate. Naime prekršajni nalog se stavlja izvan snage čim se podnese prigovor.

Prigovor za prekršajne postupke započete do 01. siječnja 2008. godine NE treba biti obrazložen. Dakle može, ali je to najmanje bitna stvar jer oprigovorm "sutomatski" prekršajni nalog stavlja izvan snage

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već je gore rečeno, prigovor kojim tražite da se prekršajni nalog stavi van snage, ne treba posebno obrazlagati. a kad dođete na sud, iznijet ćete svoju obranu, odnosno sam tijek događaja...

ovo što navodite nije razlog da se kako to vi kažete, prekršaj odbaci....

nakon saslušanja, i izvođenja potrebnih dokaza, eventualnog saslušanja policajca koa svjedoka, sudac će donijeti rješenje na koje imate pravo žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor je napisani bez obrazloženja već samo da se ne slažem sa prekršajnim nalogom i zapisnikom o izmjerenoj brzini pod rednim brojem....

Sutra ga šaljem povratnicom.

 

Znam da će to potrajati prije nego šta dobijem rješenje a u to vrijeme ću razmisliti i razmotriti situaciju uz to da ona moja opcija da idem do kraja ostane otvorena.

 

Nadam se ću kroz to vrijeme dobiti još dobrih savjeta pa da lakše odlučim šta napraviti.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I šta vam to vrijedi da znate da su zaprimili? Bitnno je da ste poslali i imate potvrdu,to je dokaz a ako ne stigne pošta je kriva.A ako šaljete sa povratnicom i kojim slučajem ne dobite povratnu potvrdu vi ćete ići bespotrebno provjeravat pa možda ponovno slati neznajuči da ne odgovarate za nedostavljenu preporučenu pošiljku ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija