Jump to content

Bespravna gradnja i građevinska inspekcija


kokolo.kokic

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima,

situacija je sljedeća: stan iznad nas je prodan. Kupio ga je strani državljanin preko trg.društva. Nedugo nakon kupnje, traži pristanak za otkrivanje krova baš iznad naše spavaće sobe, kako bi izgradio prozor u krovu. Budući da se radi o izvanrednom upravljanju, o zajedničkom dijelu zgrade potrebna je suglasnost svih suvlasnika. Mi takvo odobrenje nikada nismo dali. Unatoč tome on nastavlja u svom naumu i rezultat je taj nekakav "prozor" u krovu. Za te radove nabavio je nekakve "majstore" koji su rasturili betonsku ploču, stručno "prekrili" kanalicama i sada nama lijepo prokišnjava i to poprilično. Frajer se pravi lud... a usput kod njega lijepo tu i tamo navrati direktor upravitelja zgrade, za kojeg je "javna tajna" da je potkupljiv svakim svojim atomom.

Sastavljamo prijavu, odnosimo je u građ. inspekciju, ta prijava leži tamo već mjesecima, poslali nekoliko požurnica, ali nema pomaka.

 

Koje bi po vama bilo najidealnije riješenje? Kojim propisima je reguliran rad inspekcije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala Milly na linkovima, proučio sam ih i naišao na Pravilnik o načinu obavljanja inspekcijskog nadzora građevne insp. koji ako sam ga ja dobro razumio u čl. 25. određuje rok od 8 dana za 1. izlazak na teren. Ako je to stvarno tako to je stvarno katastrofa jer meni je prošlo više od 4 mj. i ništa, apsolutno bez pomaka!!! Blago nama s takvim institucijama u lijepoj našoj!!!

Napisao sam i mail gosp. u Ministarstvu u Zg-u, da ga pitam koji prav. izvori reguliraju rad građ.insp. i koji su rokovi i opet apsolutno ništa, nema odgovora. Stvarno se kao običan građanin počinjem osijećati zakinuto, demoralizirano, očito malog čovijeka nitko ne šiša u našoj, nadasve pravnoj lijepoj našoj! :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija