Jump to content

naknada za tjelesno oštećenje


iz66

Preporučene objave

Još 1996.godine utvrđen mi je invaliditet od 80% na tjelesno oštećenje. Nisam znala da imam pravo dobivati naknadu za tjelesno oštećenje a sad dok sam saznala za to rekli su mi u HZMO-u da sam trebala predati zahtjev za to u roku šest mjeseci od izdavanja rješenja o invalidnosti i da sad nemam pravo na to. Molim, da ako netko zna nešto o tome da mi odgovori dali sam ja ipak tu naknadu trebala dobivati po službenoj dužnosti,imam li ja pravo sada tražiti te zaostatke od 1996.godine te kome da se obratim kako bih točno saznala o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ne znam jesi dobila ikakav odgovor na pitanje. I mene zanima ista stvar.

Ja imam 100% invaliditeta ( u kolicima sam od 1996.g. ) i od 2007. g sam u mirovini. I isto sam naknadno saznala za tu naknadu. S tim da sam u mirovinu otišla ne samo zbog samog invaliditeta nego zbog komplikacija. Dugo sjedenje na poslu mi je donijelo trombozu i posljedicu trajnog oštećenja venskih zalisaka... Da može biti više od 100% oštećenja, imala bih ga :)

Ok, šalu na stranu. Zanima me mogu li tražiti tu naknadu za tjelesno oštečenje i bih li je dobila?

 

A moj prijedlog ( i samoj sebi to predlažem ) je da se nazove pravnika u mirovinsko i priupita o konkretnom slučaju...

 

U međuvremenu, možda netko ovdje ima još kakav odgovor ili savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

pravo na naknadu zbog tjelesnog oštečenja imaš,ako je tjelesno oštečenje ili bolest nastala na radu,ako ti na mirovinskom odbijaju,podnesi ponovo zahtjev za naknadu zbog tjelesnog oštćenja,moraš imat medicinsku dokumentaciju,i dokaz da je uzrok nastao na radu,i imaš pravo na zaostatke za zadnjih 6 mjeseci od podnošenja zahtjeva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Ja imam tjelesno oštećenje, mislim da sam zahtjev podnijela negdje 1994., i to temeljem prirođenog deformiteta. Dakle tjel. ošt. ne mora biti samo zbog ozljede na radu. Ja primam naknadu ,i čini mi se da je to išlo automatikom, al mislim da se nešto mijenjalo u zakonu po tom pitanju prava na isplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

pozdrav svima!ako netko može pomoći molim Vas!dijete sa 1% vida na oba oka dobilo da nema tjelesnog oštećenja ali vezano za dječiji doplatak.što treba napraviti da se na hzmo dobije oštećenje?rekli mi da se zahtjev mora platiti 500 kn?što da radim???na stranicama hzmo ništa takvo nisam našao,osim da se ima pravo podnijeti zahtjev za tjelesno oštećenje ali oni koji su u radnom odnosu.već me godinama tako vozaju a vid sve gori i gori.pomagajte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bili na centru za socijalnu skrb i slušajte sada ovo u rješenju piše da tjelesnog oštećenja nema,ali isto tako piše da je potrebna stalna njega i skrb i da postoji trajno oštećenje vida.uputili su me na žalbu i da idem preko mirovinskog na tjelesno oštećenje.a ovi na mirovinskom jedni kažu da treba platiti zahtjev 305 kn,drugi kažu da ne treba,a treći opet da treba jer nisu u radnom odnosu (mislim dijete).raspitao se na više mjesta ali opet ništa ne znam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

da sad je to malo problem sa tim tjelesnim ostecenjima,kome se isplacuje naknada i ak da te do kada je taj zakon vrijedio i vrijedi li i dalje.Kod mene je problem,ja sam u invalidskoj mirovini od 2009.na temelju profesionalne bolesti kija nije uzrokovana radom te bilo cim dosla je sama po sebi radi se o mijasteniji gravis na musk,te sam trazio naknadu radi tjelesnog ostecenja pa sam zahtjev poslao tek 12.08.2011.pa sam dobio odgovor da mi TO iznosi 60%te da nemam pravo na naknadu zbog tjelesnog ostecenja.Pa mene zanima zasto ju ne mogu ostvariti,posto znam da su ju neki ljudi ostvarili,al ne na temelju ozljede na radu nego ovak das je bolest dosla sama po sebi te da nisu mogli raditi gotovo nista kao i ja.Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 godina kasnije...

Imala sam invaliditet -zbog  tjelesnog oštećenja, 50%. Kako su u Tvrtkovoj  došli do zaključka, da sam ,valjda, nekim čudom, potpuno ozdravila, i skinuli mi dodatak za pomoć i njegu. Ali, na žalost, takvo se čudo još nije desilo, da li mi netko može pojasniti takav potez u Tvrtkovoj?

Vještačena sam valjda 10 puta, imam 65 godina  .

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija