Jump to content

Mogucnost sticanja drzavljanstva?


Vladov

Preporučene objave

Treba mi savjet u vezi sticanja hrvatskog drzavljanstva i nadam se da mi neko u tom smislu moze pomoci. Imam drzavljanstvo BiH i zelim da podnesem zahtjev za sticanje hrvatskog drzavljanstva. Moj zahtjev bi se odnosio na clan 16. Zakona o drzavljanstvu. Uz zahtjev sam mislio priloziti krsteni list od pokojnog oca, krsteni list od bake,a sa ciljem ukazivanja na hrvatske korjene. Medjutim, moja majka je bosnjacke nacionalnosti pa se nadam da ovo nece predstavljati problem, kao i cinjenica da se u dokumentima nisam izjasnjavao kao hrvat tj. ovo polje bih do sada ostavljao praznim ali iskljucivo da ne bih imao problema s obzirom na dio BiH u kojem zivim.Takodje, imam namjeru da ukazem da mi je supruga Hrvatica i da ima hrvatsko drzavljanstvo. Da li imam osnova za dobijanje hrvatskog drzavljanstva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Ukoliko Vam supruga ima hrvatsko državljanstvo tu neće biti problema!

Hrv. državljanstvo može steći i stranac koji je u braku s hrv. državljaninom kojem je odobreno trajno nastanjenje na području RH, ako se iz njegova ponašanja može zaključiti da poštuje pravni poredak i običaje u RH i da prihvaća hrv. kulturu.

Sad ukoliko niste sudjelovali u ratnim operacijama proiv RH ne bi trebalo problema.(poštuje pravni poredak i običaje u RH i da prihvaća hrv. kulturu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija