Jump to content

Josipovićev posjet BiH i sastanak s Tadićem


Duro

Preporučene objave

Jedna od reakcija na Josipovićeve poteze i jesmo li mi po ocjeni Vrhovnog zapovjednika OS RH agresori - hoćemo li se i Srbiji ispričavati ?:

Izvor: Braniteljski portal 1990-1996

"

Slijedom nedavnih zbivanja, tj. Vašeg posjeta Federaciji Bosne i Hercegovine, te isprike za zločin u mjestu Ahmići, kao Predsjednik Države, javno priznajete da je Hrvatska odgovorna za te zločine te da je dužna poduzeti odgovarajuće mjere prema akterima tih zbivanjima. Nismo sigurni da ste baš ispravno postupili, ali pored svih žrtava Domovinskog rata, civila, djece, žena i pripadnika oružanih snaga na čijem čelu ste sada Vi, niste posjetili niti jedno stradalište i poklonili se onima koji su omogučili da danas budete Predsjednik nezavisne države Hrvatske. Niste, gospodine Predsjedniče, otišli niti na Plitvice, poklonili se prvom stradalniku Domoviskog rata, Josipu Joviću. Nećemo reči da vam je to moralna obveza, ali dužnost svakako, poslati svojeg izaslanika, nije primjereno za pokloniti se prvoj žrtvi Domovinskog rata.

Još ovo nekako možemo tolerirati, ali gospodine Predsjedniče, možemo vršiti pomirbu, ali dogovarati se oko tužbe za genocid, kao pravnik, kao čovjek, kao Predsjednik Države znadete da je ovo jedan od najtežih zločina i kao takav ne može se tolerirati niti s nikim pregovarati, a pogotovo ako smo mi u ulozi žrtve. Vašim nespretnim ili možda čak namjernim izjavama, ne zastupate inerese Republike Hrvatske i njenog pučanstva, već svojim ispadima dovodite u pitanje dostojanstvo Domovinskog rata i na kojim načelima je stvorena Republika Hrvatska. Sramotno je da ovakvim potezima, izdjenačavate žrtvu i agresora, a mislim da večina Hrvatskih građana, s tim se ne bi složila. Pa Vas stoga pitam, kako ćete se pokloniti žrtvama u Vukovaru, Škabrnji, Pakracu, Gospiću i samim Zagrepčanima, gdje nije bilo prve crte bojišnice, zar Vas neće biti sramota pogledati u oči majkama koje još uvijek traže svoje sinove ili ono što je od njih ostalo.

Od pamtivijeka, u svim savezima i zajednicama sa Srbima, nikad nismo dobro prošli, o kakvim ljudima se radi, zar nije dovoljno jasno kad ubijaju Hrvatskog zastupnika u Skupštini, Pavla Radića, Đuru Basaričeka, a potom umire i ranjeni Stjepan Radić. No, dobro sve Vi to znate, te Vas na to ne moramo podsjećati, ali zaboravili ste jednu stvar, da kao Predsjednik Dražave zastupate interese Republike Hrvatske, a ne osobne stavove, pa tako ni po Ustavu, ne možete niti smije trgovati Hrvatskom zemljom, ama niti pedljom, niti kako ih Vi zovete susjedima i prijateljima?. Susjedi jesu, ali bojimo se da prijatelji nisu, niti će to biti, jer isprika za ratne zločine i skrivanje ostalih ratnih zločinaca duboko je urezano u srca Hravtskog naroda, te sve strahote koje su nam učinili vaši prijatelji, a to ne znači da su i prijatelji Republike Hrvatske.

Kao Hrvatski branitelji, dužni smo reagirati na ovakve Vaše istupe, jer od golorukih dječaraca s tenisicama na nogama, par lovačkih pušaka i nešto bombi, ipak smo OBRANILI svoju Domovinu, a Vi bi nas sada stavili zajedno u isti koš, možda to Vama odgovara, ali Vas podsjećamo da se i prema Ustavu i kao čovjek uvijek odgovorni Hrvatskom narodu, koji je slobodnu i nezavisnu Državu, stvorio baš na tim načelima, obrambenog rata od strane Srba, tzv. JNA i njihovih prijatelja.

Stoga, razmislite koju štetu ste učinili prema Hrvatskom narodu, našoj Domovini, pa se što prije poklonite žrtvama Domovinskog rata, ispričate za ove propuste koje ste učinili i time izravno naštetili ugledu Republike Hrvatske, a svoja osobna stajališta ne iznosite u ime naroda Republike Hrvatske!"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kaj ste očekivali,imali ste prilike izabrati pravog predsjednika,da su branitelji zaista pravi domoljubi ,nas 500 000 tisuča ,plus članovi familije ,bilo bi nas prek milion i svi za Miroslava Tuđmana,nebi se ovakva sranja dešavala,ali ne izabrali ste si druga ivu,pa ga sad imate,toliko o hrvatskoj inteligenciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1kupusar je napisao:

Pozdrav braniteljima,ako je srbija slala svoju vojsku u hrvatsku smatram da su po tome agresori a Tuđman je slao vojsku u Bosnu štasmo po tome mi Hrvati možda spasitelji.Trebali smo ratovati sam u hrvatskoj bosna je druga država.

 

 

Bravo,upravo tako nešto sam i ja htio napisat.

bio je sporazum o ulasku HV u bosnu sa jasnim ovlastima

sve drugo (a bilo je svega) je agresija.

 

možemo mi tu pisat svašta i bit veliki hrvati ali pokazatelj takve politike 90-tih godina je sahrana prvog hrvatskog predsjednika i nedolazak svjetske političke elite na tu ceremoniju. :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od svemirac dana 18.4.2010. 9:21

 

Citat:

 

1kupusar je napisao:

Pozdrav braniteljima,ako je srbija slala svoju vojsku u hrvatsku smatram da su po tome agresori a Tuđman je slao vojsku u Bosnu štasmo po tome mi Hrvati možda spasitelji.Trebali smo ratovati sam u hrvatskoj bosna je druga država.

 

 

 

Bravo,upravo tako nešto sam i ja htio napisat.

bio je sporazum o ulasku HV u bosnu sa jasnim ovlastima

sve drugo (a bilo je svega) je agresija.

 

možemo mi tu pisat svašta i bit veliki hrvati ali pokazatelj takve politike 90-tih godina je sahrana prvog hrvatskog predsjednika i nedolazak svjetske političke elite na tu ceremoniju.

 

 

 

gospodo draga zaboravljate da dok hrvatska vojska nije ušla u bih i konačno akcijom olujom,kada je oslobođen bihački kraj gdje je prijetila srebrenica da se ponovi nije prestao rat..kada su srpske snage ratka mladiča razbijene na čelu sa ante gotovinom,kada je banja luka bila na dometu topništva rat u bih je završen...nekažem ja da nije bilo zločina od naše strane..ali pogledajmo malo šire..koliko je života hv u bosni muslimanima spasio..jer imam prilike čitati kao i svi vi kako se razno razne muđahedinske jedinice i pripadnici tih postrojbi hvale kako su oni klali i ubijali hrvate..isto tako su u zabludi misleči da bi bez hv-a pobjedili srbe..ovo što je josipovič napravio po meni nije dobro..cijeli svijet če ga podržati..jer je cijeli svijet podržavao i politiku jna i miloševiča 90 godina,tako da josipovič gura nos tamo di netreba..jer če u uđbenicima povijesti za 20 godina pisati da se predsjednik rh ispričao za zločine koje su počinili pripadnici hrvatskog naroda..a tu izjavu jedva dočekali svi a danas ih je puno koji žele šugavu yugoslaviju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1kupusar je napisao:

Pozdrav braniteljima,ako je srbija slala svoju vojsku u hrvatsku smatram da su po tome agresori a Tuđman je slao vojsku u Bosnu štasmo po tome mi Hrvati možda spasitelji.

 

Jesmo li spasitelji? Za stanovnike bihaćke enklave '95. sigurno jesmo. U vremenu nakon Oluje sarajevske novine i javnost, siti pasivnosti plavaca, otvoreno su pozivale da HV 'oslobodi' Bosnu.

 

Činjenica je da je '91. iz Bosne napadnuta RH - zapadna Slavonija i Dubrovnik nikad ne bi pali da čede nisu ušli iz Bosne.

Gradovi u RH gađani su topništvom iz Bosne. I međunarodne konvencije priznaju pravo intervencije u drugu državu da se spriječe takvi napadi, u dubinu teritoija do dometa oružja kojim se gađa teritorij vlastite države.

 

Iz tih i drugih činjenica proizlazi - agresori sigurno nismo bili.

 

Druga je priča što je politika RH prema Bosni bila nekonzistentna i smušena, sa 'figom' u džepu - pod (prevelikim) utjecajem hercegovačkog lobbyja i stranih obavještajno-subverzivnih operacija (koji su poticali hrvatsko-muslimanske sukobe).

 

Optužbe na račun RH za podjelu Bosne su smijurija.

Podjela Bosne bila je opcija koju su do kraja 1994. ozbiljno razmatrale (i više ili manje zagovarale) sve velike sile osim SAD. A i tamo je npr. siva eminencija vanjske politike Henry Kissinger otvoreno zagovarao podjelu Bosne.

 

 

Međutim, mi moramo otvoreno progovoriti o ovim temama, i u tom smislu podržavam potez predsjednika Josipovića.

 

Jer, iako Hrvatska nije prema Bosni vodila iskrenu i otvorenu politiku, to se isto može reći i za Bošnjačku stranu.

Prisjetimo se napada na Dubrovnik - Ravno i druga hrvatska sela u Hercegovini su spaljena, a ljudi pobijeni i protjerani. Izetbegović je na to rekao - to nije naš rat!

I što su onda Hercegovci trebali misliti nego - pa onda ti nisi naš predsjednik, a BiH nije naša država!

 

 

Dobar dio velikih sila vodio je neuporedivo prljaviju politiku u Bosni,i o tome također treba progovoriti. A o srpskoj strani suvišno je i govoriti.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilo je pogresaka u doba Mate Bobana i njegove Herceg-Bosne,ali imamo jasnu deklaraciju u Hrvatskom saboru koju su sve stranke usvojile.Sve u svemu nikad dosadno,konstantno smo u temama koje skrecu pozornost s ekonomske situacije.To je bit svega i stalno nam podvaljuju neku polemiku nadajuci se da cemo mi zaboraviti da smo u banani,ali ja se ne zamaram njihovim podvalama.Kad radnici izgube posao,sluzbenici place a uskoro i mi branitelji ostanemo bez dobrog dijela mirovine vidjet cemo kome je do bosansko-hrvatskih problema iz devedesetih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je robi65 svaka cast svi sto su mislili da ce sin od stare komunjare spasiti hrvatsku varaju se sada se polako vidi kog ste izabrali uskoro cemo se izvinuti srbiji sto smo se tako jako branili kad su nas htjeli zgaziti ja sam glasao za tudjmana jer je on jedini zagovarao hrvatsku za koju sam se borio i usput ovim svima sto slabo pamte a jos brze zaboravljaju sto je bilo 90 i91 i tih godina porucujem da ce istina kad tad izaci na vidilo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija