Jump to content

Izvanredno studiranje i obavezno zdravstveno osiguranje


ne_legalis

Preporučene objave

Ne svojom krivicom upao sam u nezgodnu situacijum, evo o čemu se radi.

Po osnovi redovitog studija bio sam zdravstveno osiguran tijekom prve dvije godine studija, tada prelazim na izvanredni studij i sada mi nedostaje još par ispita da to okončam ali ...(uvijek ima neko ali ..) Zdravskvena iskaznica koju sam dobio početkom studija upravo je istekla i htio sam je obnoviti tj., zatražio sam novu i ostao nemalo iznenađen kada sam od djelatnog referenta u HZZOu saznao da više ne mogu dobiti iskaznicu obzirom da po prekidu redovnog studija u roku 30 dana nisam zatražio novu iskaznicu .. pa otkuda bih ja mogao znati da tako nešto treba napraviti, da sam s time bio upoznat sigurno da bih to napravio jer studij sam kontinuirano nastavio kao izvanredni student (istina, na drugom faksu) i kod te promjene načina studiranja nitko me nije upozorio da moram regulirati svoje zdravstveno osiguranje sukladno novom načinu studiranja (pritom prvenstveno mislim na administrativno osoblje fakulteta ukoliko su bili dužni upozoriti me na tako nešto, pismeno ili usmeno).

 

Pitanje i zamolba u svezi ove problematike je kako izaći iz ove naizgled bezizlazne situacije, sa naglaskom da želim završiti studij što prije, pa mi stoga varijanta sa eventualnim zapošljavanjem nije prvi izbor.

 

Ako netko ima neku ideju ili je prošao sličnu situaciju, lijepo bih zamolio da podijeli iskustva.

 

Unaprijed zahvalan, šaljem lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

blago tebi, ako si tek sad skužio da nemaš zdravstveno znači da od druge godine nisi bio kod doktora :-o

 

nego, preporuka s jednog foruma: "Ako propustite rok, problem mozete rijesiti tako da se fiktivno zaposlite na mjesec dana (firma vas zaposli i prijavi za zdravstveno, a vi im platite iznos doprinosa za zdravstveno). Nakon mjesec dana se odjavite i ponovo vam tece rok od trideset dana da u tom roku sredite zdravstveno kao izvanredni student."

 

e sad ne znam koliko ti je lako naći nekog tko će te tako 'fiktivno'zaposliti, s obzirom da kažeš da se ne želiš ili nemaš vremena stvarno zaposliti.

nemam pametniju ideju, al eto da znaš da imaš i tu opciju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Fakultet nema evidenciju o tome kako je tko zdravstveno osiguran. Svaka osigurana osoba mora prijaviti promjenu svog statusa na HZZO, to znači da ste se morali javiti u HZZO kad ste prešli s vanrednog na izvanredni studij.

Iskaznica ne vrijedi do kad je štampana, već do iduće promjene statusa.

 

Fiktivno zapošljavanje i zdr.osiguranje na temelju toga je kažnjivo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija