Jump to content
Sign in to follow this  
rujan2011

božićn., regres, dar za djecu

Preporučene objave

Poštovani! Da li poslodavac kad je riječ o božićnici,darovima za djecu,regresu može dio od navedenih primanja uplaćivati prema zaštićenom računu? Ili se sve to usmjerava prema blokiranom računu? Kakav je zakon u pogledu toga? Unaprijed zahvaljujem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Materijalna prava radnika (u koje spadaju dolje navedene naknade) izuzeta su od ovrhe na plaću ali ne i od ovrhe na novčana sredstva. Dakle, po zakonu se ne bi smjela uplaćivati na zaštićeni račun. Poslodavac to radi isključivo na vlastitu odgovornost, a kazne za nepoštivanje zakona su poprilično velike. Napominjem još jednom da je to isključivo odgovornost poslodavca.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Temeljem očitovanja Vlade RH od 04. prosinca 2011. godine, dar djeci izjednačava se s roditeljskim naknadama i temeljem istog može se isplaćivati na zaštićeni račun.

 

Isplata materijalnih troškova, propustom zakonodavca, nije moguća na zaštićeni račun bez obzira što se isti ne smatraju dohotkom primatelja već naknadom troškova.

 

Možete zahtijevati od svog poslodavca isplatu ovih troškova iz blagajne, ne preko tekućeg računa. Na taj način ćete izbjeći ovrhu na spomenutim sredstvima. Ovakve isplate poslodavac može vršiti bez problema, sukladno propisima vezanim uz porez na dohodak.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

znači za božićnicu, dnevnice i putne troškove treba zahtijevati isplatu po načelu blagajne i onda je to pravilno po zakonu? jer na fini kažu ne, da sve (ono što nije na platnoj listi - putni, dnevnice..i sl., a pripada radniku kao naknada za izvršen rad kod poslodavca) što ostane nakon onog zaštićenog iznosa po platnoj listi,mora na redovni račun u banku s kojeg se skida za ovrhu i u knjigovodstvu isto ne znaju za tu mogućnost isplate preko blagajne.na koji čl.zakona o porezu na dohodak se točno moram pozvati? :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×