Jump to content

Pravo na godišnji odmor nakon isteka ugovora o radu na određeno vrijeme


Kontra

Preporučene objave

Nisam siguran dali je već tema bila otvorena, ako je ispričavam se.

Molio bih za jednu informaciju ako mi tko može dati savjet.

 

Znači nakon isteka ugovora o radu od 26.03.2013. godine do 26.10.2013. godine, imam pravo na godišnji odmor (više od 6 mjeseci neprekidnog rada), četiri tjedna odnosno 24 radna dana, ako sam u pravu. Poslodavac ne negira da imam pravo na godišnji odmor, ali u računovodstvu spominju da će poslodavac isplatiti godišnji odmor umjesto da ga iskoristim i budem još tih četiri tjedana prijavljen.

E sad me zanima s obzirom da ugovor o radu ističe 26.10.2013.godine, a prije toga nije bilo mogućnosti koristiti godišnji odmor, dali poslodavac može umjesto godišnjeg odmora meni isplatiti naknadu za godišnji odmor i da više nisam prijavljen za taj period ili mi je dužan dati mogućnost biranja dali želim biti prijavljen za taj period korištenja godišnjeg odmora ili dali će mi isplatiti godišnji i da nisam prijavljen za taj period?

Dali poslodavac može sam odlučiti dali će mi dati godišnji odmor i budem prijavljen za taj period ili će mi isplatiti naknadu za godišnji odmor i ne budem prijavljen za taj period? Odnosno mora li za takvo nešto ipak tražiti da ja biram.

 

Molim vas ako ima tko da mi odgovori čim prije s obzirom na datum.. Hvala unaprijed..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Roberte, ako sam vas dobro shvatio, vi ste imali ugovor o radu na određeno, koji ističe danas?

 

Ako je to slučaj, mišljenja sam kako vrijedi čl. 61. st. 1. Zakona o radu - "U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam radila 06 20.04.2013. a prijavljena sam od 01.05.2013. do 20.10.2013. i radila na crno još dva dana...

Naravno, nema naknade za prekovremene a pogotovo prava na GO...a dai ne spominjem da ni dana slobodnog NITKO NIJE IMAO...od nas sedmero...a da i ne spominjem da su inspekcijski djelatnici papali besplatno u restoranu...O ČEMU MI PRIČAMO...

Lijepo pozdravljam !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da ne otvaram novu temu...

Nakon rada od godinu dana prije 3 mjeseca potpisao sam novi ugovor. Htio bi iskoristiti godišnji odmor. Šef mi kaže da nije problem za prošli ugovor i da će mi to dati, ali da mi ne može davati slododne dane za ova 3 mjeseca, jer da mi po zakonu može dati tek 6 mjeseci nakon ugovora.

Ali budući da nije riječ o novom zaposlenju nego da sam samo obnavljao ugovor meni se čini da bi trebao dobiti godišnji i za 3 mjeseca. Možete li mi pomoći, imam li pravo na te dane?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija