Jump to content

malo humanosti za Bozic


Delta70

Preporučene objave

postovani,javljam se nakon duzeg vremena,pratim portal ali se nejavljam,zeli potaknuti nas branitelje za malo humanosti.na portalu""""""" imate jednu od mnogih potresnih prica o nasim suborcima,.pomozimo im u skladu sa svojim mogucnostima,sutra saljem 100 kuna,mirovina mi je 3600,imam troje male djece, ali barem toliko mogu izdvojiti .potresen sam i ne zelim duljiti.Sretan Bozic svim ljudima dobre volje.Bog i Hrvati

uređeno: od Mrljavac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, hrvatska stvarnost. Dok se jedni bahate i troše državni novac na sve strane u vlastite promocije i čašćenja uz večere da bi se ušlo u koalicije ako treba i sa samim vragom samo da se dokopaju kakve fotelje sa dobrom plaćom, i još nemaju srama ni obzira a ni morala, nego se obavezno moraju i slikati po televizijama i novinama, na drugoj strani većina hrvatskih građana gladuje.

 

Kod ovog branitelja je ista priča kao i kod mene, i što se tiče bolestiju i svega ostalog, a vjerujem i kod mase drugih, na žalost možda još i u gorim situacijama.

Supruga mu je dobro opisala kako se dijele mirovine i ratni putevi, u kafićima uz janjetinu, a mi koji si to nemožemo priuštiti hodamo po komisijama, čekamo po godinu dana rješenje, i unaprijed znamo da smo odbijeni, samo čekamo to "zadovoljstvo" da u rješenju pročitamo filozofski odgovor zbog čega smo odbijeni.

 

Ali, ipak, iako nemam nikakva primanja, ni ja ni supruga, osim moje invalidnine, pronaći ću bar nešto kuna i uplatiti pa nek bar dostojno čovjeka dočekaju najljepši blagdan u godini. Nek bar za Božić zna da u ovoj zemlji ima bar jedan čovjek sa svojom obitelji koji mu zahvaljuju što je stao u obranu domovine kad je trebalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj portal je predviđen za pružanje besplatne pravne pomoći, a ne za humanitarnu pomoć.

 

Nije taj gospodin jedini hrvatski branitelj koji ima velike novčane-zdravstvene probleme (mnogi su i u lošijoj situaciji, a ima ih velik broj).

 

Žao mi je ( i njega i njegove obitelji), ali temu zaključavam.

 

Za prikupljanje humanitarne pomoći trebaju se ispunjavati određeni zakonski uvjeti.

 

Pročitaj Zakon o humanitarnoj pomoći i obrati pozornost na:

 

http://www.zakon.hr/z/418/Zakon-o-humanitarnoj-pomo%C4%87i

 

Pročitaj:

 

Čl.17 stavak 1

Čl. 5 stavak 1

 

Uzevši u obzir da se portal ograđuje od takvih objava i sl., pripazi na tih tvojih 100,00 kuna. Moglo bi ti se višestruko umnožiti i da umjesto tih 100 kuna (dobrovoljnih) uplatiš daleko veći iznos u druge svrhe? I umjesto tvoje želje da pomogneš, možeš biti i oderan (iako si imao dobru volju i želju i mogao bi ..........).

 

Svi mi cijenimo tvoj postupak, ali moraš pripaziti i obratiti pozornost.

Uplati čovjeku na njegov račun i kraj priče. Vjerojatno ti se neće niti zahvaliti direktno-osobno ili hoće riječima: Hvala Svima:

 

I, da nadodam, ne možeš koristiti ovaj portal u takve svrhe.

 

Imaš i opomenu.

 

Razmisli .

 

:sudac:

uređeno: od Mrljavac
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija