Jump to content

Iznajmljivanje stana i porezna


TotalnaZbunjola

Preporučene objave

Molim pomoć! Ne bih se htjela zaplesti s Poreznom :jok:...

Iznajmljujem stan, krenula sam prije godinu i pol, potpisala ugovor na godinu dana s podstanarkom, prijavila na Poreznu, dobila riješenje i uredno plaćam porez...no, ta podstanarka je otišla nakon mjesec dana, potpisale smo otkaz ugovora, ali nisam ga predala u Poreznu...u narednih godinu i pol dana izmijenila sam par podstanara, a par mjeseci je stan bio i prazan, ništa nisam prijavljivala Poreznoj i sav porez uredno platila... Moje pitanje je šta da sada radim? Bez obzira što sam porez (pre)platila, ja sam prema njima u prekršaju jer me oni terete za Miru Mrića, a ja u stanu imam Peru Perića... da li da ja sada predam unatrag sve te ugovore i otkaze ugovora (imam ih sve)? Hoće li me kazniti zbog toga? Ili da im predam samo onaj otkaz od prije godinu i pol pa ispada da sam bezveze plaćala porez godinu i pol dana?? Mogu li oni ikako provjeriti šta se događalo u mom stanu zadnjih godinu i pol dana?? I još me zanima, ako sad ustupim stan sestri, dakle ne naplaćujem joj najam, na koji način da to prijavim da budem ok sa Poreznom i zakonom, ako dođe inspekcija kakva...? Hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Misljenja sam da naknadno sklopljene ugovore nebi trebali prikazati poreznoj,buduci da bi mogli zakomplicirati situaciju.Vec ste uredno prijavili nastanak porezne obveze,i po istom redovito placali porez.

Da...ali što reći kad me pitaju zašto sam nastavila plaćati porez?? Meni je bilo u interesu da predam taj otkaz i ne plaćam više? I hoće li mi zakomplicirati ako im sa zakašnjenjem od godinu i pol predam otkaz??

 

Sad sam vidjela da sam temu krivo postavila, da postoji poseban dio za tu poreznu problematiku...da prebacite temu...? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija