Jump to content

kredit zatvoren,crna lista utuzena


banzek

Preporučene objave

Postovani,2006 godine sam podigao kredit u medjimurskoj banci (auto kredit) + u rba digao 1000e za ostale troskove! Otplacivao sam polako sve dok nedugo nakon toga nisam ostao bez posla,mjeseci su prolazili tu i tamo nesto se i uplatilo no medjutim stavili me na crnu listu iz medj.banke! Prosle godine medjimursku je preuzeo pbz,te mi je banka ponudila otplatu kredita sudskom nagodbom na koju sam pristao i uplatio odredjen iznos te zatvorio auto kredit! Crna lista je ostala ali zatvorena! Danas isao u banku raspitat se za drugi kredit kad mi tamo kazu da imam otvorenu (utuzenu) crnu listu na odredjeni iznos,odem u rba,oni vele da je kredit njihov zatvoren i da oni sa tom listom nemaju nikakve poveznice, zvao u zagreb i niko ziv nezna od kud je ta crna lista otvorena? Ja vec par god,radim i uredno primam placu na tekuci racun, bez ikakvih ovrha,ili potrezivanja po racunu! Pa me zanima dal ko zna od kud ta crna lista,i sta sad sa tim napravit? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navodno je ta lista otvorena 3 godine nakon podmirenja obveze.

 

Pozdrav rubens i banzek!

Da istina je. Banka i banke te vode još 3 god u tzv. HROK-u. Međutim, ako si još uvijek u istoj banci u kojoj si bio neuredan platiša po kreditu, a platio si potraživanja ,odnosno sada PBZ ista će ti banka izlaziti u susret svojim ponudama.....npr. prekoračenje...dozvoljeni minus... dobivanje kartice ....neke.... MasterCard, Visa ili sl. ali u određenom periodu, kada prođe određeni mjeseci tvog urednog poslovanja kao klijenta banke.

Nadalje.. da prebaciš primanja u bilo kojoj drugoj banci, ista će banka također provjeravati HROK ( crnu listu ) itd. ali si dobro došao kao klijent u bilo koju banku iz razloga što isti obečavaju " brda i doline " prije otvaranja tekućeg ili drugog računa. Samo još da ti pojasnim:

Npr. dodješ u jednu od banaka i razgovaraš sa djelatnikom banke za kreditiranje građana u vezi dobivanja kredita u istoj i sl. Istom djelatniku daješ potvrdu o svojim primanjima, dal za 1. 2 ili 3 mj. unazad. Tom prilikom djelatnik banke ti daje na potpis IZJAVU kojom daješ suglasnost banci da koristi tvoje podatke u svrhu.... tra..lala crnu listu HROK itd.

Isti dokument koji si potpisao evidentira se u sustavu banaka 30 dana. Nakon 30 dana nema ni spomena o dokumentu da si bio u dotičnoj banci i tražio kredit. Međutim opet jedna opaska koju si možda propustio.

Nakon završenog razgovora sa djelatnikom banke o zatraživanju kredita isti ti npr. daje negativan odgovor ( nisi kreditno sposoban ) Tom prilikom po završetku razgovora zatraži od djelatnika banke da ti izda POTVRDU gdije stoji da si dana..... zatražio kredit u iznosu...... i isti nije realiziran u navedenoj banci. Tom prilikom možeš dokazati u slijedečih 30 dana, ako odlaziš u bilo koju drugu banku radi informacije o dobivanju kredita iz razloga što prilikom izjave djelatnika da si bio u banci toj i toj i tražio kredit u iznosu.... imaš POTVRDU.

Eto... malo sam brzo " nadrobio " svoje iskustvo kada su mi djeca bila na faksu. Kemijao sam iz " šupljeg u prazno ".... isplatilo se. Međutim sada su banke povezane i za nas jadnike koji tražimo tisuću dvije eura kredita je isto kao i za one.... znaš " hop..drp ".

 

Najbolje je biti čistih ruku i savjesti. Dug je dug.. da kuća izgori, dug izlazi kroz prozor.

 

Što se tiče nagodbe... prije suda sam otišao u PBZ banku i zatražio obročnu otplatu u umanjenom iznosu duga i nema frke.....ali moraš poštivati potpisani ugovor. Osobno imam samo pohvale za ZGB-u i PBZ, a mislim da i ostale banke kada mi jadnici dođemo u situaciju kakova je danas, da je banki cilj da dobije bolje išta nego ništa.

Nadalje.... ne znam i nije me briga.. ali postoji oprost duga za kategoriju klijenata banke.

 

To je to LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, da ali napominjem da nemam.blokiran racun i placu uredno primam na tekuci racun,jer rba kredit je otplacen prije par god,a ovaj u medjimurskoj proslu god, i sad vele da je crna listapo auto kreditu zatvorena a druga otvorena, a niko nemoze nac od kud sad ta druga!

 

Ne znam banzek, ali rubens ti je dao odgovor kratki ( 3 god. ) Probaj u FINA- ili ti po starom ZAP ili SDK. Tu netko nekog.... Gore si napisao da nemaš blokiran račun i plaću uredno primaš na tekući račun.

Naime ima jedna varijanta da se osobno obratiš agenciji HROK-a. Možda bljezgarim, ali sam negdje pročitao,a i dat ću si truda da dođem do dotične inf. ili broja. Mislim da će bit potrebna pismena izjava o traženju podataka za tebe ...OIB itd.. ali malo sačekaj. Ako nanjušim javit ću ti. LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam banzek, ali rubens ti je dao odgovor kratki ( 3 god. ) Probaj u FINA- ili ti po starom ZAP ili SDK. Tu netko nekog.... Gore si napisao da nemaš blokiran račun i plaću uredno primaš na tekući račun.

Naime ima jedna varijanta da se osobno obratiš agenciji HROK-a. Možda bljezgarim, ali sam negdje pročitao,a i dat ću si truda da dođem do dotične inf. ili broja. Mislim da će bit potrebna pismena izjava o traženju podataka za tebe ...OIB itd.. ali malo sačekaj. Ako nanjušim javit ću ti. LP.

 

Evo mene opet!

Daj se sjeti da nisi slučajno kome jamac ili sudužnik, da nije kakova mjenica , zadužnica u pitanju i sl.

Možda dotične osobe imaju blokadu računa.

Nadalje...osobno možeš zatražiti kreditno izvješće za drugu fiz. osobu.

na koncu upiši na Googlu HROK crna lista i odi na Česta pitanja i odgovore. Malo se igraj i mislim da ćeš pronači kraj konca.

Sretno i javi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije moglo jer nisam imal jamce,jedino ako nije croatia osiguranje preko rba banke,mada se djelatnica banke kune da nije do njih jer nevidi poveznicu izmedju toga

 

Pozdrav!

Navodiš Croatia osiguranje. Ne znam što je bilo i ni me briga, ali Croatia osiguranje je po mom mišljenju najpoštenija osiguravajuča kuća temeljem..... svih vrsta osiguranja. Ako si nešto zah... ili propustio, isti neće oprostiti, odnosno zaboraviti dok te ima.

Odi do osiguranja i vidi u čemu je kvaka, ako je naplata potraživanja po nekoj prom. nezgodi, rate živ. osiguranja ili sl. osiguranja, javi se i pokušaj dogovoriti otplatu ako je ima ili se drži ugovora ako postoji sa navedenom osiguravajučom kućom. Vodi računa i na zastaru...... osobito ako je bila ovrha temeljem vjerodostojne isprave od strane javnog bilježnika itd.

Zadnja opaska.... odvjetnik ili još jednom kalkulacija u glavi gdije i što bi moglo biti. Razlog... da imaš čisti dosije, da te nema na crnoj listi .

LP.

Temeljem cijelog posta moje mišljenje:

Ako nisi blokiran, primaš redovito plaču bez ustega prema nekome..1/3..2/3 ovisi o visini plaće, šuti i uživaj.

Ipak prijedlog " njuškaj " negdje nešto ne štima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjereno,croatia osiguranje me bacila na crnu listu postupak je pokrenut 2007 god, i stoji otvoren, sta i kako dalje,?

 

Direktno u najbližu poslovnicu osiguranja i ne mrdaj vanka dok ne dobiješ tebi zadovoljan odgovor na pismeno. Ako si nešto dužan, dogovor ili keš i da te brišu. Inače si naj... dok te ima... budeš na crnoj listi. PS vidi u poslovnici da li je po tvom odgovorna osoba u stanju objasniti tvoj slučaj, a ako ne idi u glavu, u centar u ZG.Mislim da tel. bude slabe vajde. Probaj email- nađi ga na googlu, poslovnice itd.

Ajd sretno ti bilo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,provjerio i croatia me stavila na listu ali moram kod nekog odvjetnika u varazdinu jer taj slucaj na sudu stoji vec 7 godina,tak da moram s odvjetnikom vidjet sta i kako dalje da se ne zeznem negdje!

 

Potrudi se i pročitaj Zakon o obveznim odnosima ili sl. zakon koji se veže za navedeni slučaj. Sigurno ti piše u nekom dopisu od osiguranja pred 7 god. i kasnije...neki čl.zakona na koji se pozivaju. Stoga malo pronjuškaj prije odvjetnika. Odvjetnik je financ. skup,a obzirom da je predmet navodiš več 7 god. na sudu. Čudno da sud nije ništa poduzeo tih god. ništa do sada ili si možda u postupku, a i bila je i koja rasprava...

Naime još jednom nije me briga, tvoja osobna stvar.

Druga stvar, ako si malih primanja....kućanstvo cenzus...kužiš...imaš pravo na besplatni savjet kod odvjetnika. Ne znam točno kako to ide ali i to si pronjuškaj. nadalje si pročitaj Zakon o upravnom postupku, kazneni Zakon i Zakon o kaznenom postupku, prekršajni Zakon odnosno Zakon o sigurnosti prometa na cestama...itd. Bilo je dosta izmjena i dopuna.

Ajd pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija