Jump to content

Povratno djelovanje akta


okljež1975

Preporučene objave

Postovani, Oprostite što vam smetam ali neznam više kome da se obratim u vezi usklađivanja voznih redova koje na temelju javne ovlasti provodi HGK na temelju zakona o prijevozu u cestovnom prometu i pravilnika o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika Zaprimili smo mišljenje ministarstva KLASA:340-02/15-01/01 , URBROJ:530-05-1-2-15-2 isto tako smo zaprimili mišljenje gosp. Darija Jurišića viši upravni savjetnik pri Ministarstvu pomorstva ,prometa I infrastrukture u svezi upita kako postupiti prilikom usklađivanja voznih redova kada se dvije novopredložene linije nađu u status NOVA-NOVA a međusobno se nalaze u zaštitnim vremenima ali se ne nalaze se u zaštitnom vremenu postojeće linije.

Ministarstvo je dalo mišljenje da se obadvije linije mogu uskladiti u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu (N.N.82/13) i Pravilnikom o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika (N.N.I 18/05,120/10,112/11).

Zanimalo nas je dali će povjerenstvo postupiti na takav način odnosno dali će povjerenstvo raditi u skladu s poslovnikom o radu povjerenstva i Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu (N.N.82/13) i Pravilnikom o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika (N.N.I 18/05,120/10,112/11).

Naime u razgovoru s pojedinim članovima povjerenstva rečeno nam je da je mišljenje neobavezujuće i da se takve linije ne mogu uskladiti zbog citiram (nekog nepisanog zakona, čitanja pravnih propisa između redaka i prakse u starom pravilniku koji više nije na snazi)

Također smo zaprimili dopis u kojem nas obavještavaju da je HGK, vezano za spomenute dopise Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, pripremila prijedloge vraćanja kriterija za odlučivanje Povjerenstva u Poslovnik o radu Povjerenstva. Isti je u postupku usuglašavanja sa resornim ministarstvom, te bi se njime riješile sporne situacije.

Dana 17.03.2015 god na stranicama HGK objavljen je novi poslovnik o radu povjerenstva za usklađivanje voznih redova u kojem se navode kriteriji i mjerila za odlučivanje čl.6 a kojega će povjerenstvo za usklađivanje voznih redova primjenjivati prilikom odlučivanja o prigovorima na već završeno usklađivanje.

Nakon sto je izašao novi poslovnik zatražili smo mišljenje ministarstva prometa koji poslovnik treba primjenjivati i oni su nam odgovorili da se treba primjeniti stari poslovnik.

Ja kao prijevoznik sam predavao vozne redove u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu (N.N.82/13) i Pravilnikom o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika (N.N.1 18/05,120/10,112/11),izviješće o provedenom postupku usklađivanja sam zaprimio 04.03.2015 i imao sam rok od 10 dana da uložim prigovor a koji je istekao 14.03.2015 a poslovnik s novim mjerilima za odlučivanje je objavljen 18.03.2015 na stranicama HGK pa samim time sam propustio uložiti prigovore na pojedine vozne redove po novom poslovniku i smatram da sam time oštećen.

 

Zato vas molim zbog veoma kratkog roka i nemogućnosti žalbe na izviješće da mi odgovrite što da napravim i dali postoji mogućnost da se usklađivanje zaustavi ili da se primjenjuje poslovnik koji je bio na snazi u vrijeme usklađivanja jer povratno djelovanje propisa nije u skladu s Ustavom RH

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija