Jump to content

Posjedovanje Canabisa


Domingo365

Preporučene objave

Lijep pozdrav!

Prosle godine u 11-tom mjesecu prijatelj i ja izlazili smo iz kafica u Zagrebu( nedjelja oko 23h) i na parkingu su nas "zahaltala" dva mlada policajca u civilu(bez ikakvog objasnjenja zasto, samo su pokazali znacke i rekli da odemo sa strane s njima) obojica smo imali grinder i ja uz to nekih cca 0.8 g Canabisa zamotano u wc papir..Trazili su da ispraznimo dzepove i odmotao je wc papir na pola te bubne : " uhhh tu ima 3-4g" (kakva glupost -.-). Uzmu nam sve i idemo s njima u postaju, sjedimo u pritvoru jedno pola h i pozovu nas potpisati neke papire, inace full pristojni smo bili i surađivali..muci me sto su oni stavili Canabis u PVC vrecicu te pise da su izvagali 1,5g (bez moje prisutnosti). Na koji nacin da to kazem na sudu, a da ne ispadne da se izvlacim posto govorim istinu?! Ono sto me najvise brine je to sto spremam poslovni plan za EU fondove za pokretanje posla uzgoja ekoloske kamilice, hocu li imati problema zbog ovoga? :/ procitao sam Zakon o suzbijanju opojnih droga i u clanku 64. pise da ako idem na "ljecenje" da sam oslobođen novcanih kazni cemu se istinski nadam jer mi je svaka kuna potrebna da pokrenem posao,a uz to student sam, nikada nisam imao problema s Zakonom i povremeni sam konzument, kakav bad luck.. Policajci su na onaj papir koji ide kod suca napisali da sam nezaposlen i loseg financijskog stanja..To sum up najvaznije sto me zanima je hoce li mi taj prekrsaj utjecati na pokretanje posla ili zaposlenje, mogu li ikako izbjeci novcanu kaznu i hoce li plava kuverta doci postom ili ce ju dostaviti policijski sluzbenik?..Ispricavam se zbog dugog posta, ali nemam pojma sto ocekivati tako da je bilo kakav savijet ili iskustvo dobrodoslo, hvala svima unaprijed :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš napisati samo točno koje papire si dobio od policije?

 

Što se tiče vaganja, ako su napisali da je vagano u omotu, onda je ok. Inače, količina nema veze (kad se radi o osobnoj uporabi), tako da je isto ako napišu 0,5 grama ili 15 grama.

 

I kako se tu radi o prekršaju, neće ti utjecati na ništa od onog što te brine.

 

Za ostalo, plizić napiši koji su papiri u pitanju, pa ćemo biti pametniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potvrdu o oduzimanju predmeta i obavijest ( mislim da je to standardni postupak) brinulo me to sto pise 1,5g a imao sam cca 0,8 no to ste mi objasnili :) sto se tice dostave, bude postom ili policijski sluzbenik, malo mi je to problem posto zivim s roditeljima pa da ne nastane scena.. Hvala Vam puno za objasnjenja, sada sam mirniji :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što kaže sivko, policija prekršajnom sudu šalje optužni prijedlog, a kad sutkinja/sudac to dobije u rad, poslat će ti poziv i tvoj primjerak optužnog prijedloga da možeš organizirati obranu. To šalju poštom, preporučeno u plavoj koverti, i nosi poštar, tako da postoji znatna mogućnost da ti doma saznaju. Jedino da se dogovoriš s poštarom da te nazove ako nešto dođe...

 

Predviđena je novčana kazna od najmanje 5000 kuna, ali će ju u tvom slučaju (nekažnjavanost, student...) smanjiti na neki iznos ispod 2000 kuna (možda i više, prema onom što su neki tu pisali), a postoje šanse da se na raspravi "dogovoriš" da bude samo liječenje (mada su šanse male).

 

Uglavnom, ništa od toga ti ne smeta za neke daljnje poslovne poduhvate.:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija