Jump to content

Spajanje duplih imena suvlasnika u ZK ulošku


ZekoL

Preporučene objave

Poštovani,

 

Koji je postupak potrebno provesti da bi se ispravila duplo upisana imena suvlasnika, odnosno ažurirao upis suvlasnika u ZK ulošku?

 

Po rješenju ostavinskog postupka nakon skore smrti moje mame, ostala su samo 3 nasljednika. Svi 3 smo već od ranije bili upisani kao suvlasnici nakon smrti mog oca prije 29 godina.

 

Međutim, imena nas troje su različito upisana u ZK temeljem dva dokumenta. Po tatinom ostavinskom rješenju (iz 1989.) upisano je samo ime, ime oca i prezime suvlasnika (u rješenju je još navedena i adresa sa starim imenom ulice), a po maminom ostavinskom rješenju uz ime i prezime piše OIB i adresa (novi naziv ulice).

 

Pa nas sad ima 6 odjednom :) U javnobilježničkom uredu koji je vodio ostavinski postupak su mi rekli da je to česta pojava pri upisu nasljednika koji su već upisani u ZK, te da moramo sami tražiti ispravak u nadležnim ZK odjelima (u ovom slučaju Zadar i Zagreb). Međutim, nisu mi savjetovali koji postupak trebam pokrenuti.

 

Osim rodnog lista za 3 nasljednika i rješenja o nasljeđivanju, koji bi dokument možda još trebalo imati? Obzirom na promjenu imena ulice, nabavit ću iz Katastra i Potvrdu o promjeni imena ulice.

 

Unaprijed zahvaljujem na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz vlastitog iskustva mogu vam reći da sam doživljavao svašta. Čak i tvrdje da se to ne može nikako ispraviti, nego da napravim dva kupoprodajna ugovora sa istom osobom... :tilt:

No to je bilo prije, valjda sada više nema takvih bisera.

Trebate izvaditi potvrde - na policiji o promjeni adrese, u matičnom uredu o promjeni prezimena, u katastru ako je ulica mjenjala ime, itd.

Najbolje da se na gruntovnici dogovorite sa referentima ili njihovim šefom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Moram pohvaliti ZK odjel općinskog suda u Zadru: u rekordnom vremenu (10-ak dana) su ažurirali ZK uloške.

 

Izvršena je:

 

1. uknjižba, pravo vlasništva, na osnovu uvjerenja o prebivalištu MUPa, elektronički zapis iz matice rođenih, elektronički zapis iz matice rođenih-s podacima izvatka, a sukladno odredbama čl. 66 st . 1 Pravilnika o unutarnjem ustroju, vođenju zemljišnih knjiga i obavljanju drugih poslova u Zemljišnoknjižnim odjelima sudova (NN 81/97, 109/02, 123/02, 153/02).

 

2. promjena osobnih podataka, uvjerenje o prebivalištu MUPa, elektronički zapis iz matice rođenih, elektronički zapis iz matice rođenih-s podacima izvatka

 

Još sam priložila nekoliko dokumenata, ali ovi su navedeni u ZK ulošku kao temelj za promjenu.

 

Sada mi još slijedi isti postupak u za Zagreb :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija