Jump to content

Prijetnja roditeljima


Vlado1983

Preporučene objave

Sin prijeti roditeljima pred poznanicima riječima da će ih sve ubiti i zaklati, a odprije se agresivno ponaša prema istima verbalno napada majku, vrijeđa ju, krivi za svoj promašem život i sl. Nakon prijetnji roditelji odlaze na Policiju i podnose prijedlog za kazneni progon protiv sina po kojega nakon 2 dana dolaze policijski službenici koji su dan prije toga ispitali poznanike koji su bili prisutni prilikom upućenih prijetnji. Nakon cca 7 sati od odvođenja roditelji dolaze do informacije da je njihov sin pušten te da je protiv istoga podnesen optužni prijedlog redovnim putem u dogovoru sa nadležnim ODO-om i da se sada može vratiti kući. Budući da je to osoba koja je već osuđena za kazneno djelo prijetnje, da su protiv istoga podnesene optužnice za razna kaznena djela imovinskog karaktera te da isti 3 mjeseca ne poštuje mjeru opreza izdanu od strane ODO-a zbog drugog kaznenog djela nije mi nikako jasno da zamjenik državnog odvjetnika nije smartao za shodno istome dati mjeru opreza zabrane pristupa adresi oštećenih ili zabranu pristupa oštećenima ako već nije smatrao za shodno za istoga tražiti istražni zatvor. Kakve su sada mogućnosti tih ljudi jer se isti boje da bi im sin nešto učinio, a naročito sada kada su ga prijavili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno vam je u tom slučaju da bi mjere opreza morale biti višestruke i da bi u znatnoj mjeri ograničile prava okrivljenika? Jer badava zabrana približavanja ukoliko žive u istoj kući koja očito ima i zajedničke prostore, pa bi se čovjeku trebalo odrediti i udaljenje iz doma, a tu se onda gleda načelo razmjernosti i svrhovitosti.

 

Očito je i procjena DO-a u smjeru da čak i pod pretpostavkom da je on/-a odredio mjere opreza, da bi ih po žalbi sudac istrage ukinuo. Zato i takva odluka.

 

No, da se krivo ne shvatimo - ukoliko sin ponovi nešto slično, treba promptno reagirati i tada i izrijekom tražiti DO-a da odredi mjere opreza, pa i udaljenje iz doma. Ako ne prihvati, tada ide pritužba višem DO-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prava okrivljenika?,a prava oštećenih koji ne znaju dali će se što dogoditi sada nakon što su ga prijavili jer se radi o sociopatu i korisniku droga? Nije ovo da se dogodilo sada i prije nikada. Sve je navedeno u prijedlogu za progon da to traje duži vremenski period. Prijetnje tipa: "Pazi da ne bude naša obitelj Voškion 2" i sl. Ništa nije uzeto u obzir osim ovih prijetnji sada. No, nebitno više. Čujem da je sam odselio pa eto... Dižem frku uzalud. Nego jer mogu ja sada kad njega nema savjetovati roditelje da promjene brave na kući? On na adresi nema prijavljeno prebivalište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija