Jump to content

KD prijetnje


gemix

Preporučene objave

Poštovani imam jedno pitanje, naime netko mi je prijetio u prisustvu dvije službene osobe (policajci) na što je policajka upozorila tu osobu da oni sve snimaju!

 

Nisam imao namjeru tužiti tu osobu, međutim ona ne odustaje i sada se ipak razmišljam da ju tužim, no kako je prošlo 10-ak dana od tog događaja neznam dali policija ćuva te snimke i koliko te dali se mogu pozvati na te policajce koji su prijetnju i čuli?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav, zamolila bih za informaciju..

Dali se moze zatraziti prekid zastitne mjere zabrane priblizavanja i uspostavljanja kontakata?

Od poznanice sogor je od strane svoje zene prijavljen za prijetnju, odo podiglo optuznicu i dobio je zabranu 100m i zabranu uspostavljanja kontakta. Nju pitali rekla nek bude do okoncanja postupka, nakon 2mj bilo je vijece i produzili mjeru, oni nisu bili tome prisutni, dobili pozive, ali nisu se pojavili jer je pisalo da ce se odrzati bez njih, zatim je op.sud potvrdio optuznicu, uskoro bi trebalo novo vijece za ponovno produzenje valjda ili prekid. Cijeli postupak i nebude skoro gotov, pa me zanima da li se moze zatraziti, odnosno zrtva traziti prekid mjere i na koji nacin?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o mjerama opreza, a glede kojih se svaka 2 mjeseca preispituje osnovanost potrebe za daljnjom primjenom.

 

Žrtva može predložiti ovako nešto kako ste sama opisala ovdje, ali smatram da sud to neće vezati budući su mjere opreza faktički supstitut za istražni zatvor i traju tako dugo dok postoji osnova (potreba) za njihovu primjenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija