Jump to content

Etažiranje prije ili poslije rekonstrukcije


Jaca11

Preporučene objave

Postovani,

 

u pitanju je stara kuca koja je legalizirana kao stambeni objekat i to prizemlje i podrum jedan vlasnik ®, dok je moj otac bio vlasnik prvog kata i potkrovlja (u z.k svako po 1/2.) Otac je nedavno darovao svoj dio kuce tako sto je bratu prepisao prvi kat (100m2) a meni gornji tj potkrovlje (50m2, s planom da se dogradi u cijeli kat). i mi se u z.k vodimo po pola tj 1/4.

 

Etažiranje nije urađeno i u zemljisnim knjigama je jedan vlasnik 1/2 -a brat i ja po 1/4.

 

Ja planiram, sada raditi rekonstrukciju tako da se potkrovlje napravi u normalan kat, u gabaritima donjeg.

Moje pitanje je kada raditi etažiranje - prije ili poslije rekonstrukcije .....I to iz dva razloga:

· Suglasnost sa radovima. Mada je jasno cije je sta, ipak u zk su jos svi suvlasnici i za građ. dozvolu ce možda biti potrebno dobiti njihovu suglasnost. Ako suvlasnici na radove ne pristanu, onda je, mislim, opcija prvo ipak uraditi etažiranje postojeceg stanja -

· Pitanje vlasnistva prije i poslije zavrsenih radova - mada to ipak ne bi trebao biti problem jer investitor u radovima na gornjem katu sam ja i u darovnici pise da je otac darovao gonji kat meni.....

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gradevina, kakva je, je legalizirana prije dvije godine. Dakle - pitanje ostaje isto - etaziranje sada ili poslije rekonstrukcije, tj ako se uradi etaziranje, onda valjda nije potrebno traziti suglasnosti suvlasnika - ili je suglasnost ostalih etaziranih vlasnika pod istim krovom opet potrebna za bilo kakve radove/rekonstrukcije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle - pitanje ostaje isto - etaziranje sada ili poslije rekonstrukcije,

očito da niste shvatli predni odgovor,kako da vam neko sa sigurnošću kaže "učinite poslije"kad je neizvjesna pravna situacija nakon izvršenih radova

onda valjda nije potrebno traziti suglasnosti suvlasnika - ili je suglasnost ostalih etaziranih vlasnika pod istim krovom opet potrebna za bilo kakve radove/rekonstrukcije?

potrebno je izraditi i novi međuvlasnički ugovor i izmijeniti elaborat etažiranja, kojeg pak treba potvrditi u nadležnim tijelima, te zatim provesti u zemljišnim knjigama.Za izradu elaborata morati ćete angažirati ovlaštenu osobu, a za izradu međuvlasničkog ugovora odvjetnika, pri čemu je važno naglasiti da svi suvlasnici zgrade moraju potpisati taj ugovor i svoje potpise ovjeriti kod javnog bilježnika.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija