Jump to content

Svea Ekonomi (malo zesce)


slower9

Preporučene objave

Dakle, imam problem. 2008 dignula sam kredit na 20.000 eura na 10 godina (ZABA). Kredit sam normalno otplacivala nekih dvije godine kada sam ostala bez posla. Otplacivala sam ga nakon toga jos godinu dana redovno I onda vise nisam mogla jer nisam imala posao. Kasnije, kad sam ponovno pocela raditi sjeli su mi na placu, otvorila sam zasticeni racun I otplacivala jos godinu dana. Nakon toga opet sam ostala bez posla. U medjuvremenu, zatvoren mi je racen I pokrenut ovrsni postupak. Medjutim kako na svoje ime nisam imala nista, nisu mogli nista niti uzeti. Prije nekih 3 godine nazvali su me iz ZABA-e I rekli kako su mi smanjili dug na 60.000 kuna. Medjutim, kako nisam imala te novce, nisam nista platila.

Nekoliko puta sam se htjela nagoditi za reprogram kredita, ali nisu mi dali da dignem novi kredit bez jamaca. Prije jedno pola godine doslo mi je Pismo of Svea Ekonomi da su oni ptkupili moj dug of ZABA-e I poslali mi uplatnicu na 209.000 kuna. Sada su poslali da je ovo zadnje upozorenje I da onda pocinju ovrhu kojom mi sjedaju na sve nekretnine, pokretnine I vrijednosnice. Kao sto rekoh, ja nista na svoje ime nemam ali mi naprosto nije jasno odakle sad ovoliki dug. Kad su me jednom zvali, bili su jako neugodni I rekli da prodam sto imam I sto znam, da ih ne zanima. Molim vas strucni savjet ili adresu dobrog pravnika kojemu se mogu obratiti. Naprosto ne mogu povjerovati da, iako sam bila u komunikaciji sa ZABA-om, nisu htjeli prihvatiti moje pokusaje za reprogram I sada ovo.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preleti ovu temu, mogućnosti su ti zapravo iste.

Možeš se natezati s njima, tražiti ugovore, tražiti da ZABA povuče ovrhu (mada sada Svea može stupiti na njeno mjesto u redoslijedu)..., a ovisi koliko ti se da s tim zezati i imaš li kakvu mogućnost dogovora ili plaćanja većeg dijela duga odjednom.

S obzirom na ovo što si navela, čini mi se da ti je najbolje rješenje osobni bankrot, tj. stečaj potrošača (link, link, propis). Jesi li upoznata s time i bi li ti to odgovaralo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija