Jump to content

promjena naziva mjesta u ugovoru


anton887

Preporučene objave

moli se za savjet. nastupila je u trgovačkom društvu d.o.o. nova sistematizacija radnih mjesta, kako u pogledu promjene naziva radnih mjesta tako i otvaranjem novih. Radnik ne želi potpisati anex ugovora, iako je to opis radnog mjesta ostao isti, samo se promijenio naziv. Tu se već radi o svojevrsnom inatu radnice, dok se tom promjenom doista ništa od poslova nije dodalo da se ima što žaliti da će više raditi.

S obzirom da su svi radnici kojima se mijenjalo potpisali da bude sukkadno novoj sistematizaciji, jedino ta radnica odbija. Moli se za savjet, što učiniti? Da li joj poslati ugovor na kućnu adresu, uz nekakvu napomenu ili dopis i sl?

 

puno hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete probati poslati ugovor na kućnu adresu uz dopis na kojem objašnjavate u čemu se sastoji aneks pa se nadati razumnom odogvoru.

Ako opet radnica odbije potpisati aneks onda mi jedino pada na pamet da joj date otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora gdje ako radnica ne prihvati izmijenjeni ugovor onda nastupa otkaz. Tada Vi, kao poslodavac, joj morate dati određeni rok za razmišljanje a koji mora trajati minimalno 8 dana. Potencijalna opasnost za Vas je to što čak ako radnica pristane na izmijenjeni ugovor ona može osporavati dopuštenost otkaza ugovora (po rokovima iz čl. 133. Zakona o radu) pa onda sve ovisi kako sud odluči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam...svakako bi trebala potpisati aneks kao i svi drugi radnici da budu ugovori u skladu s novom sistematizacijom. 

Da, pokušat ćemo kući. No ako i dobije otkaz s ponudom izmije.ugovora, nameće mi se pitanje da li je to uopće za takav otkaz, dok s druge strane sve treba prilagoditi novoj shemi poslova?

 

puno vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram kako je s obzirom da je autonomno pravo poslodavca da organizira rad svoje tvrtke a i vjerujem da je sudska praksa na Vašoj strani. Predlažem da pogledate presudu Vrhovnog suda Revr-1305/2013-2 od 26. svibnja 2015. 

Također, predlažem da u odluci o otkazu budete što konkretniji i precizniji jer u slučaju sudskog spora to Vam može uvelike pomoći da ostavite dojam razumnog poslodavca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija