Jump to content

marijad2017

Preporučene objave

Postovani naime zanima me informacija vezana za sljedeći slučaj; 

Nakon 3godine od rastave braka sa bivsim muzem u kojem su malodobna dijeca data meni na odgoj i skrb muz se odlucuje na to da mu starijeg sina dam i da zivi s njim i da od njega krene u osnovnu školu (argumenti su da je lakše njemu s jednim djetetom nego meni s tri i da jr u boljoj financijskoj situaciji od mene) nakon podužeg razmišljanja odlučila sam da neželim dijete poslati ocu jer smatram da podjednako mu pružam i ja i on i novac nije nikakav problem s moje strane..  Posto ne odustaje od te zamisli a ni ja ne popustan pri svojoj odluci kaze da ce me tužit i trazit skrbništvo nad obojicom.  Zanima me postupak ponovnog pokretanja postupka trajanje i gdje mi se najbolje ić savjetovat po ovom pitanju?  Te dali stvarno ima pravo na oduzmanje skrbništva? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , marijad2017 je napisao:

Posto ne odustaje od te zamisli a ni ja ne popustan pri svojoj odluci kaze da ce me tužit i trazit skrbništvo nad obojicom.  Zanima me postupak ponovnog pokretanja postupka trajanje i gdje mi se najbolje ić savjetovat po ovom pitanju?  Te dali stvarno ima pravo na oduzmanje skrbništva? 

Ne odlučuje otac djece nego sud. U praksi, manja djeca se rijetko odvajaju tako da svakom roditelju pripadne poneko dijete. 

Živi li otac djece udaljeno od vas?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupak je da roditelj (u Vašem slučaju otac) pokrene sudski postupak u kojem će zatražti izmjenu sadašnje sudske odluke na način da se djeca dodjele njemu na daljnju skrb (žive sa njime), a Vama da se odrede kontakti i, naravno, plaćanje uzdržavanje za djecu, ali su mu šanse da u tome i uspije jednake nuli, poglavito na dob djece, kako Vam to piše i poštovani felixx....

Možete se oko toga malo informirati u CZSS, jer su oni nadležni za provođenje sadašnje (važeće) sudske odluke...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija