Jump to content

izuzimanje nekretnine iz obrta


zeljkica1982

Preporučene objave

Pozdrav!

Imam pitanje pa ako bi mi netko mogao pomoći.

Namjeravamo nekretninu u vlasništvu obrta prebaciti na vlasnika obrt (izuzimanje nekretnine iz obrta) pa me zanima da li postoji kakav Zapisnik o izuzimanju nekretnine iz obrta - tražila sam po internetu pa nisam mogla naći (da taj zapisnik mogu priložiti uz Zahtjev za promjenom vlasnika dok ću nositi papire na gruntovnicu).

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Provjerite u gruntovnici ili kod javnog bilježnika kako ćete to napraviti jer su prakse državnih tijela po pitanju obrta zaista različite, ali kako obrtnik odgovara za obveze obrta cijelom svojom imovinom, tako se smatra da je imovina obrta istovremeno i imovina obrtnika. Tom logikom, trebalo bi biti dovoljno u gruntovnici samo izvršiti promjenu imena uz 50 kn biljega. Međutim, vjerujem da nije baš tako jednostavno, pa se radije neposredno raspitajte. Zapisnik o izuzimanju će Vam vjerojatno trebati za knjigovođu da uz taj dokument isknjiži nekretninu iz popisa DI, a to je opet neki drugi par rukava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija