Jump to content

dug za t-mobile...zastara?


hiab

Preporučene objave

dobio sam obavijest od odvjetničkog društva hanžeković i co. da imam dug u  t-mobile i to još od 2012 god i da je pokrenut ovršni postupak 2013 god.

molim neku informaciju o tome da li je možda nastupila neka zastara jer je prošlo puno vremena (u međuvremenu mi se uopće nisu obraćali),te ako je,kako da to zatražim i kome da uputim neki dopis ili slično...unaprijed hvala.

uređeno: od hiab
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je u pitanju dug po računima iz 2012., a postupak je pokrenut 2013., tada nema govora o zastari jer su pravodobno pokrenuli ovršni postupak. U obavijesti koju ste dobili, treba Vam pisati poslovni broj spisa i tko je izdao to rješenje o ovrsi, tako da bi bilo poželjno da napravite uvid u svoj spis, pa da vidite zašto godinama niste dobili rješenje o ovrsi i u kojoj je fazi taj Vaš postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ako ga je izdao javni bilježnik, te ako po njemu nije bilo prigovora pa je dostavljen sudu na odluku ili ako po pravomoćnosti istoga ovrhovoditelj nije nastavio postupak sa prijedlogom za promjenu predmeta ovrhe na sudu. Kažem po pravomoćnosti, jer me ne bi čudilo da su Vam rješenje o ovrsi dostavili putem oglasne ploče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara nastupa protekom roka od deset godina od nastupa pravomoćnosti odnosno od proteka roka za dobrovoljno ispunjenje (tzv. paricijski rok). A uz to zastarni rok se prekida sa svakom radnjom vjerovnika poduzetom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom radi utvrđivanja, osiguranja ili ostvarenja tražbine, kao što se može prekinuti i postupanjem dužnika.

Da, primarno im je da rješenje o ovrsi bude pravomoćno, pa je dalje na njima kada će se s njim pokušati namiriti i preko kojega predmeta ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija