Jump to content
hiab

dug za t-mobile...zastara?

Preporučene objave

dobio sam obavijest od odvjetničkog društva hanžeković i co. da imam dug u  t-mobile i to još od 2012 god i da je pokrenut ovršni postupak 2013 god.

molim neku informaciju o tome da li je možda nastupila neka zastara jer je prošlo puno vremena (u međuvremenu mi se uopće nisu obraćali),te ako je,kako da to zatražim i kome da uputim neki dopis ili slično...unaprijed hvala.

Uređeno od hiab

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako je u pitanju dug po računima iz 2012., a postupak je pokrenut 2013., tada nema govora o zastari jer su pravodobno pokrenuli ovršni postupak. U obavijesti koju ste dobili, treba Vam pisati poslovni broj spisa i tko je izdao to rješenje o ovrsi, tako da bi bilo poželjno da napravite uvid u svoj spis, pa da vidite zašto godinama niste dobili rješenje o ovrsi i u kojoj je fazi taj Vaš postupak.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, ako ga je izdao javni bilježnik, te ako po njemu nije bilo prigovora pa je dostavljen sudu na odluku ili ako po pravomoćnosti istoga ovrhovoditelj nije nastavio postupak sa prijedlogom za promjenu predmeta ovrhe na sudu. Kažem po pravomoćnosti, jer me ne bi čudilo da su Vam rješenje o ovrsi dostavili putem oglasne ploče.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

u svakom slučaju ako sam vas dobro shvatio,nema mogućnosti zastare još,i oni se mogu jednom naplatiti ovrhom (mada sam ja blokiran i od porezne)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zastara nastupa protekom roka od deset godina od nastupa pravomoćnosti odnosno od proteka roka za dobrovoljno ispunjenje (tzv. paricijski rok). A uz to zastarni rok se prekida sa svakom radnjom vjerovnika poduzetom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom radi utvrđivanja, osiguranja ili ostvarenja tražbine, kao što se može prekinuti i postupanjem dužnika.

Da, primarno im je da rješenje o ovrsi bude pravomoćno, pa je dalje na njima kada će se s njim pokušati namiriti i preko kojega predmeta ovrhe.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×