Jump to content
mikica1

Ugovor o zamjeni dijela nekretnine

Preporučene objave

Postovani. Vlasnica sam gradjevinske parcele i u dogovoru sa susjedom sa kojim granicimo, zamjenili bi dijelove parcela. Imamo obostrani interes. Postupak je trenutno na rjesavanje u gradskom uredu za graditeljstvo. Geodeta je obavio jedan dio posla i izdati ce nam graficki prikaz. Moramo sastaviti Ugovor o zamjeni dijela nekretnine koji ce u prilogu imati graficki prikaz geodete. Ugovor bi pohranili u zemljisnu knjigu. Trazila sam pomoc kod Javnog biljeznika medjutim on je u guzvi i ne moze nam uskoro sastaviti ugovor. Sam mi je sugerirao da to mogu sama napraviti. Ne zeleci podcjenjivati struku a u zelji da izbjegnem trazenje odvjetnika, molim savjet je li moguce da to sama sastavim uz vasu pomoc. Nailazim na primjere ugovora o kompletnoj zamjeni nekretnine ali to nije nas slucaj. Kod nas se radi o manje od 100m2 a parcele imaju oko 1000m2. Hvala na savjetu i eventualnoj pomoci.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kada se malo prođe forum, nađe se svačega korisnoga, te uz male promjene ništa nije koplcirano.

Imate ovdje primjer, koji bi se malo izmjenio na način da:

-u čl.1 doda "Temeljem priloženog grafičkog prikaza sačinjenog od ovl. ing. geodezije Pere Perića koji je sastavni dio ovoga ugovora, iz nekretnine Nea Matrixa izdvojen je dio označen u grafičkom prikazu (bojom, šarom ili kako već) površine xy m2. Prema istom grafičkom prikazu iz nekretnine Crazy Toma izdvojen je dio označen na prikazu (bojom...) površine yx m2."

-čl.2 "Stranke su suglasne da ovim ugovorom vrše zamjenu dijela nekretnina opisanih u čl. 1. ovog ugovora, te se istovremeno obvezuju da će jedna drugoj predati u posjed predmetne nekretnine na način da ugovaratelj Neo Matrix svoj izdvojeni dio nekretnine označen u grafičkom prikazu .... daje u zamjenu Crazy Tomu za njegov izdvojeni dio nekretnine označen u  grafičkom prikazu .... ." 

-čl.3 "Stranke su sporazumne da su nekretnine iz čl. 1. ovog ugovora jednake novčane vrijednosti."

-čl.4 "Ugovaratelji ovlašćuju jedan drugoga da temeljem ovog ugovora, bez ikakvog njihovog daljnjeg pitanja i odobrenja, mogu obaviti sve potrebne radnje u katastru nekretnina te ishode za sebe u zemljišnim knjigama i drugim javnim knjigama upis prava vlasništva na zamijenjenim nekretninama, sukladno čl. 2. ovog ugovora."

Tako nekako.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postovani, javljam se s jos jednim pitanjem s obzirom da se postupak jos uvijek nalazi na rjesavanju u gradskim sluzbama. Moze li mi jedna susjeda koja se mora sloziti sa Rjesenjem o utvrdjivanju okucnice uvjetovati da joj moram dati sluznost puta pa da ce se onda sloziti, tj.takvu izjavu napisati u sluzbi za graditeljstvo s obzirom da to ne spada u njihovu domenu. Pitam cisto iz razloga jer je susjeda djelatnica u Gradu. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani

Imam jedno pitanje vezano za ovu temu

Vlasnica sam dviju nekretnina i iz obje nekretnine je izdvojen mali dio..cca 30 i 40 m2 i pripojiti će se susjedovoj nekretnini a iz njegove nekretnine je izdvojeno isto cca 70 m2 i pripojiti će se jednoj od mojih čestica

Čestice imaju isti broj pod kojim su i do sada  uknjižene u zemljišnim knjigama i kojih sam ja odnosno on vlasnik. Sada su promjenile kvadraturu

Trebali  u ugovoru o zamjeni dijela nekretnine pisati da ja predajem susjedu u posjed tih 30m2 odnosno 40 m2 i on meni 70 m2 kada smo mi već vlasnici tih čestica samo u manjoj kvadraturi nego je sada?

Nadam se da se razumije što pitam.

Hvala puno

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×