Jump to content

Promjene kućnog broja na zahtjev stranke


n.e.s.

Preporučene objave

Zanima me je li događaj koji ću navesti u nastavku "materijal" za DORH, odnosno radi li se o kaznenom djelu.

Prije otprilike tri godine stranka je otišla u katastar i tamo, za neke svoje potrebe, uvjerila djelatnicu katastra da ispremješta kućne brojeve na nekoliko građevina. Točnije, stranka je zahtijevala da joj se na kuću kojoj je suvlasnik stavi broj sa susjedne kuće istih (su)vlasnika, a ostale kućne brojeve u okolini je zatim morala prilagoditi tako da imaju neki logični redoslijed. Radi se o starim kućama u kojima nitko ne živi pa su računali da nitko neće otkriti. Mi smo to ipak razotkrili i zatražili promjenu u prvobitno stanje te su brojevi vraćeni u prvobitno stanje u roku od 24 sata. Djelatnica koja je to učinila izjavila je da se radilo o zabuni, jer da je "stranka" jako puno govorila o tim brojevima pa joj je ona tobože povjerovala i stavila broj na kuću bez broja, iako je i na terenu vidjela da na kući nema broja, kako sama sada priznaje. (Da pojasnim, "stranka" nije mogla ishodovati broj za tu kuću legalnim putem jer je kuća na nepodijeljenoj čestici sa više suvlasnika s kojima nije u dobrim odnosima, računajući mene). 

Smatram da nije moguća nikakva zabuna ovakve vrste ako se radi po dokumentaciji koja postoji u katastru, po mapama i svim ostalim alatima kojima raspoalažu. Jesam li u pravu ili haluciniram? Naročito nije moguća zabuna na nekoliko kuća odjednom na tri različite čestice. A pitanje svih pitanja je koja je uopće logika da se ta zabuna desi na kućama starima po 100 godina, u kojima je još donedavno netko živio i imao dokumente s kućnim brojevima pa tobože misliti da bivši žitelji desetljećima nisu primijetili da imaju pogrešne brojeve u svojim dokumentima i na kućama, a onda, kad svi poumiru, "savjesna" djelatnica im 2015. godine konačno upiše prave brojeve? Zatim ih, kad bude razotkrivena ta promjena, bez pogovora vrati u roku 24 sata u ono "krivo" stanje - zar se ne bi morala usprotiviti ako iskreno misli da su baš ovo pravi brojevi?

Budući da ovu prevaru nismo primijetili tri godine, u međuvremenu je "stranka" izvela još neke dodatne manevre služeći se kućnim brojem koji joj ne pripada, sve u pokušaju da tu kuću dobije za sebe. Sada mi to moramo jedno po jedno pobijati i dokazivati, nailazeći na otpor umreženih državnih službenika, iz čega su i proizašla neka od mojih pitanja prethodno postavljenih na ovome portalu. Najviše me užasava to što Država unutar sebe ne osjeća potrebu bilo što poduzeti u sankcioniranju, nego se naprotiv trudi zaštititi svoje djelatnike koji se bave ovakvim stvarima, što im omogućuje da djelo ponavljaju. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , G-man je napisao:

S kaznenom prijavom ne možete ništa izgubiti, pa neka DORH vidi ima li tu elemenata kaznenog djela ili ne.

Za ovu promjenu brojeva nije vođen nikakav postupak niti doneseno nikakvo rješenje?

Koliko ja znam, nije doneseno nikakvo rješenje niti vođen postupak. Nisu baš imali ni na osnovi čega voditi postupak, a da su ga vodili, onda bi ga trebali voditi za još 3 građevine sa susjednih parcela drugog vlasnika, kojima su tada promijenjeni brojevi da bi im redoslijed štimao. Zaključujem i iz ekspresnog povratka u staro stanje, u jednome danu, jer onda bi valjda trebali na brzinu poništiti to rješenje i donijeti novo? Kako to mogu doznati?

Tražio sam ovih dana u katastru uvjerenje o povijesti promjena na čestici i u njemu je navedena ta promjena u jednoj jedinoj rečenici, ali ne pišu nikakvi datumi. Znači li to da je doneseno rješenje? Sada sam tražio da me obavijeste o točnim datumima tih promjena, ali još čekam odgovor.

uređeno: od lažna osnova za plaćanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija