Jump to content

Zatvor - pomoć kod molbe


Očjna ćerk

Preporučene objave

POŠTOVANI!!!!!

 

MOLIM VAS AKO MI NETKO HOĆE I MOŽE DATI ODNOSNO NAPISATI PRIMJER MOLBE ZA PRIJEVREMENI UVJETNI OTPUST MOGA OCA (OSUĐEN JE NA 2 GODINE, BIO JE U SVETOŠIMUNSKOJ JER JE SRČANI BOLESNIK IMAO JE INFARKT, DIJABETIČAR, SHIZOFRENIČAR, TRAJNA PROMJENA LIČNOSTI, PSIHIČKI BOLESNIK), KOJU BIH JA PISALA JER MI JE REČENO IZ KAZNIONICE DA JA KAO KĆER MOGU POŠTO JE PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI ODBIJENA.

ŠTO SVE MORAM NAVEST? IMAM SINA OD 6 GOD I KĆER OD 5, PROPUSTIO JE 2 RODENDANA SVOJIH PRVIH I JEDINIH UNUKA, SKRBIM O MALOLJETNOM BRATU, JA SAM GA ŠKOLOVALA. MOLIM VAS DA MI NETKO NAPIŠE PRIMJER I JOŠ ME UPUTI ŠTO NAVESTI. INAČE TATA JE UDOVAC, JUČER 3.10.208. JE BILA MAMINA 4. GODIŠNJICA SMRTI. U LIPNJU OVE GODINE MU JE ODBIJENA MOLBA PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI, ODSLUŽIO JE 3/4 KAZNE, ZNAČI  19 MJESECI JE U KAZNIONICI. LJETOS SU GA PREBACILI U BJELOVAR.

MOLIM VAS DA MI NETKO POMOGNE, JER SMO OČAJNI.

UNAPRIJED VAM SE ZAHVALJUJEM.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uh, ovo bude jako, jako teško išlo, što zbog osobnih okolnosti i okolnosti slučaja, što zbog evidentnog maksimalnog zakonskog ublažavanja kazne, glede čega zaključujem da je najvjerojatnije utvrđena i bitno smanjena ubrojivost u kojoj je djelo pokušano. Sud je u ovom slučaju već gotovo maksimalno izišao ocu u susret, radi čega nisam optimist, posebice jer se očito i liječnik izjasnio negativno o mogućnosti otpusta.

No, ako svejedno odlučite pokušati, moja sugestija vam je sljedeća - pričekajte da ocu ostane točno 3 mjeseca do potpunog izvršenja kazne (a to bi trebalo biti sad negdje ukoliko je u lipnju izdržao 17 mjeseci, sad u listopadu će to doći do 21, i to je taman 3 mjeseca do konca kazne) i onda idite sa prijedlogom za uvjetni otpust nadležnom sucu izvršenja, jer u tom slučaju, on sam odlučuje o prijedlogu, ne vijeće, kao što je dosad bilo. U prijedlogu svakako navesti spremnost da se ocu odredi mjera opreza liječenja na slobodi u smislu eliminacije ove opasnosti, koja je bila razlogom ranije odbijenice (ali opet će se liječnika pitati nešto, a hoće li on u tako kratkom vremenu promijeniti mišljenje, pitanje je).

No, kao što sam naveo, nisam optimist, jer je otac već dobio brojne "beneficije", koje je zakon predvidio kao opciju sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko će vam pomoći, evo primjera prijedloga za uvjetni otpust (valjda sam pogodio srž prijedloga) -

 

Ivana Ivić (u ime oca Ive Ivića)

adresa

 

 

Županijski sud u XY

Centar za izvršavanje kazni zatvora (ako postoji, nemaju ga svi županijski sudovi, provjerite)

Sucu izvršenja

 

 

Predmet : Prijedlog za uvjetni otpust

 

Poštovani,

podnosim prijedlog za uvjetni otpust u ime svog oca Ive Ivića (u daljnjem tekstu : zatvorenik), temeljem odredaba čl. 158. st. 1. i čl. 157. st. 2. Zakona o izvršavanju kazne zatvora (Narodne novine br. 128/99, 55/00, 59/00, 129/00, 59/01, 67/01, 11/02, 190/03, 76/07, 27/08, 83/09, 18/11, 48/11, 125/11, 56/13 i 150/13, u daljnjem tekstu : ZIKZ).

Zatvorenik je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, presudom Županijskog suda u XY br. K-XY/20XY-X od XY.XY.20XY. zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona (Narodne novine br. 125/11, 144/12, 56/15, 61/15 i 101/17). Zatvorenik je stupio na izdržavanje kazne zatvora na dan XY.XY.20XY., a trenutno kaznu izdržava u Zatvoru/Kaznionici u Bjelovaru.

Kako je danom podnošenja ovog prijedloga zatvoreniku ostalo za izdržati još do 3 (tri) mjeseca izrečene kazne zatvora, ostvarene su pretpostavke propisane ZIKZ-om za podnošenje prijedloga za uvjetni otpust, o kojem je nadležan odlučivati sudac izvršenja.

Željela bih naglasiti neke stvari, koje smatram relevantnima za donošenje pozitivne odluke po prijedlogu - zatvorenik je dosad bio posve uzoran u svom ponašanju, koje je bilo u potpunosti u skladu sa pravilima kazneno-popravnih ustanova i nije bilo ni jednog jedinog ekscesa po tom pitanju. Također, ovo razdoblje od 21 mjeseca izdržane kazne djelovalo je, u potpunoj mjeri preventivno na zatvorenika, koji je shvatio punu ozbiljnost onoga što je učinio, i kod kojeg se to shvaćanje manifestiralo i kroz pogoršanje zdravstvenih tegoba koje trpi. Naime, zatvorenik ima velikih srčanih problema te boluje od dijabetesa, koja oba stanja su doživjela značajno pogoršanje dolaskom u zatvorsko okruženje. U čitavom ovom razdoblju, od samog pokretanja postupka do danas, zatvorenika su zadesile i daljnje tegobe u vidu supruzine smrti te nemogućnosti da vidi i da se druži sa svojim unucima (starima 5 i 6 godina), koji ga ne posjećuju u zatvoru/kaznionici, jer to nije mjesto za malu djecu. Uslijed svega, zatvorenik se boji, imajući u vidu pogoršanje zdravstvenih tegoba koje su ga snašle, da neće imati prilike više vidjeti svoje unuke, jer došao je trenutak kada je svaki dan bitan. U konačnici, tijekom izdržavanja kazne zatvora, od strane zatvorenika nije došlo niti do počinjenja novih kaznenih djela niti pokretanja bilo kaznenih bilo prekršajnih postupaka protiv zatvorenika, što sve ukazuje na usklađenost njegova ponašanja sa zakonima i pravilima civiliziranog društva.

Zaključno, želim naglasiti da je zatvorenik, u svrhu eliminacije bojazni koja stoji glede njegova psihičkog stanja, čvrsto spreman i pristaje da mu se uz uvjetni otpust odredi posebna obveza nastavka liječenja na slobodi radi otklanjanja zdravstvenih smetnji psihičke naravi, kao i svaka druga posebna obveza koju sud smatra potrebnom te zaštitni nadzor ukoliko i njega sud smatra nužnim.

Zatvorenik je gotovo izdržao cijelu izrečenu kaznu, stoga je retributivni element kazne zadovoljen, jednako kao i specijalno-preventivni kroz realizaciju strahovitosti učinjenog i izraženu spremnost promjenama da se više nikad nešto slično ne ponovi, jedina želja koja je preostala zatvoreniku je ta da to malo vremena koje mu je ostalo, provede uz obitelj, kako bi našao kakav-takav spokoj.

 

U XY, XY.10.2018.                                                                        Ivana Ivić

 

 

Prilozi :

1. Pisani pristanak zatvorenika za podnošenjem prijedloga za uvjetni otpust

2. Medicinska dokumentacija zatvorenika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav. Trebala bih mi pomoc za napizati zamolbu za otpustanje iz zatvora. Suprug ke prmljrn 13.1.2022 godine trebao bih biti u remetincu do 11.6.2022 njegova referentica je rekla da bi se trebalo napisati do kraja mjeseca. Obzirom da sam ostala bez posla nisam u mogucnosti platiti odvjetnika da napise. Citala sam po internetu ali sam se sva pogubila. Uglavno vjencali smo se nedavno imamo dvojr djece,podstanari smo, bez posla sam on je jedini rafio od kako nisam dobila produzetak ugovora. Uglavnom on je bio jedini koji ke sve financirao,. Tamo je zbog kaznenog djela 218 cl neznam tocno. Suprugu ima inace problema s stitnjacom od kako je zavrsio u zatboru izgubio je oko 15/20kg,dobio je i koronu na odjelu na kojem je bio. Trenutno radi u zatvoru da mu vrijeme cim prije prode. Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 16. 03. 2022. at 21:27, Monikaaa12110301 je napisao:

Pozdrav. Trebala bih mi pomoc za napizati zamolbu za otpustanje iz zatvora. Suprug je prmljrn 13.1.2022 godine trebao bih biti u remetincu do 11.6.2022 njegova referentica je rekla da bi se trebalo napisati do kraja mjeseca. Obzirom da sam ostala bez posla nisam u mogucnosti platiti odvjetnika da napise. Citala sam po internetu ali sam se sva pogubila. Uglavno vjencali smo se nedavno imamo dvojr djece,podstanari smo, bez posla sam on je jedini rafio od kako nisam dobila produzetak ugovora. Uglavnom on je bio jedini koji ke sve financirao,. Tamo je zbog kaznenog djela 218 cl neznam tocno. Suprugu ima inace problema s stitnjacom od kako je zavrsio u zatboru izgubio je oko 15/20kg,dobio je i koronu na odjelu na kojem je bio. Trenutno radi u zatvoru da mu vrijeme cim prije prode. Hvala puno

Imate pravo i na besplatnu pravnu pomoć https://gov.hr/hr/besplatna-pravna-pomoc/1114 a izmjenio sam molbu iz gornjeg posta.Kontaktirat referentica da vam kaže na točno koji datum treba datirati molbu i kad je predat da se za par dana viška/manjka molba ne odbije.Možete je kontaktirati i mailom da provjeri molbu da li je sve u redu.

Na 06. 10. 2018. at 20:20, G-man je napisao:

Ivana Ivić (u ime oca Ive Ivića)

adresa

 

 

Županijski sud u XY

Centar za izvršavanje kazni zatvora (ako postoji, nemaju ga svi županijski sudovi, provjerite)

Sucu izvršenja

 

 

Predmet : Prijedlog za uvjetni otpust

 

Poštovani,

podnosim prijedlog za uvjetni otpust u ime svog supruga Ive Ivića (u daljnjem tekstu : zatvorenik), temeljem odredaba čl. 166. st. 1. i čl. 16. st. 1 i 2. Zakona o izvršavanju kazne zatvora (Narodne novine br. 14/21) u daljnjem tekstu : ZIKZ).

"Zatvorenik je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, presudom Županijskog suda u XY br. K-XY/20XY-X od XY.XY.20XY. zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona (Narodne novine br. 125/11, 144/12, 56/15, 61/15 i 101/17). Zatvorenik je stupio na izdržavanje kazne zatvora na dan XY.XY.20XY., a trenutno kaznu izdržava u Zatvoru/Kaznionici u Bjelovaru."(Ovo promjeniti po njegovoj presudi)

Kako je danom podnošenja ovog prijedloga zatvoreniku ostalo za izdržati još do 3 (tri) mjeseca izrečene kazne zatvora, ostvarene su pretpostavke propisane ZIKZ-om za podnošenje prijedloga za uvjetni otpust, o kojem je nadležan odlučivati sudac izvršenja.

Željela bih naglasiti neke stvari, koje smatram relevantnima za donošenje pozitivne odluke po prijedlogu - zatvorenik je dosad bio posve uzoran u svom ponašanju, koje je bilo u potpunosti u skladu sa pravilima kazneno-popravnih ustanova i nije bilo ni jednog jedinog ekscesa po tom pitanju. Također, ovo razdoblje od 3 mjeseca izdržane kazne djelovalo je, u potpunoj mjeri preventivno na zatvorenika, koji je shvatio punu ozbiljnost onoga što je učinio, i kod kojeg se to shvaćanje manifestiralo i kroz pogoršanje zdravstvenih tegoba koje trpi. 

(Dodati brak,podstanarstva,da ste bez posla,da je on jedini imao dohodak)

U konačnici, tijekom izdržavanja kazne zatvora, od strane zatvorenika nije došlo niti do počinjenja novih kaznenih djela niti pokretanja bilo kaznenih bilo prekršajnih postupaka protiv zatvorenika, što sve ukazuje na usklađenost njegova ponašanja sa zakonima i pravilima civiliziranog društva.

 

U XY, XY.10.2018.                                                                        Ivana Ivić

 

 

Prilozi :

1. Pisani pristanak zatvorenika za podnošenjem prijedloga za uvjetni otpust

2. Medicinska dokumentacija zatvorenika

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Zatvor - pomoć kod molbe

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija