Jump to content
..vaga..

Tužba protiv HEP a Split

Preporučene objave

Poštovani,


Područje na koje se odnosi zahtjev je Splitsko-dalmatinska županija, otok Vis.

HEP mi je uništio pročelje kuće svojim nestručnim radovima na slijedeći način.

Tri susjedne kuće je povezao na moju kuću sa vanjskim kablovima bez ikakvog reda protivno ikakvom stručnom pravilu o umrežavanju.
Dva tri puta je mijenjao visine i rasporede priključaka na mojoj kući ostavljajući prijašnje klinove u mojem zidu a rupe je zatvarao sa sivim cementom.
Goli spojevi su ostavljeni blizu mojih odvoda za vodu, strujni kablovi su mi ispod prozora.

Slomili su mi rub kamenog bloka kuće da im se njihov kabl ne bi nažuljao i da bi bolje sjeo.
Napominjem da se to dogodilo nedugo nakon smrt mojih roditelja, da mi je kuća građena od ručno tuckanih pravilnih 60 cm kamenih blokova
koji su voženi parobrodima sa Hvara,Brača i Korčule. 
U međuvremenu je došao novi direktor HEP na otoku Visu koji je bio isto toliko bahat i bezobrazan i umišljen kao i onaj ranije lažućii i lažno obećavajući da će oni 
to sanirati u najkraćem roku.
Poslao sam kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, poslao dopis HEP na nagovor mog odvjetnika koji kaže da to vrijedi kao i sudska zabrana izvođenja radova HEPa na mojoj kući.
Dakle gornji kat mi je apartmanski certificiran i služi za turizam.
Fotografije šaljem u privitku.
Molio bih da mi se javi samo onaj odvjetnik koji može dobiti proces; znači ozbiljna i stručna osoba.

 

 

 


 

folder.zip

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

.
dakle da dodam da nema nikave pravne osnove nikakav ugovor o služnosti mojoj nekretninom, nikakvih dozvola za priključivanje kuća mojih susjeda i da je policija izašla na teren obaviti uviđaj i napravila zapisnik. Dakle uz svog odvjetnika koji me je trebao zastupati u tome postupku tražim drugoga iz toga razloga što je na moje upite govorio da je kaznena prijava predana a kada sam od njega tražio primjerak tužbe izašlo je na vidjelo da nije niti napisana.

Uređeno od ..vaga..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

na slikama koje ste stavili u prilog, osim kablova HEP-a vidljivi su i telekomunikacijski kabeli od Hrvatskog Telekoma.

ovi tanki kabeli su telekomunikacijski, a ovi deblji su od struje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postavili su i tk kablove ali je došao naknadno na moju pritužbu tehničar iz tcoma i maknuo ih sa moje kuće.Kada se vratim moram provjeriti da ih susjed nije opet u mojoj odsutnosti prikopčao na moju kuću. Kablovi HEPA su i dalje u onom stanju zasada.
srdačni pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

nisam odvjetnik, imao sam privatno dosta posla sa HEP-om pa znam kako kod njih stvari funkcioniraju.

mene su za razdvanjanje priključka tražili iznos od ni manje ni više nego 127.000,00 kuna, uz objašnjenje da je potrebno platiti novi kabel i tako neke slične stvari.

ja sam njima nakon toga konstantno dosađivao, bio uporan i neumorno slao dopise. prijetio im novinarima, prijavljivao HERI, itd. sve u svemu, mogu Vam reći da me od tada u lokalnoj elektri poznaju gotovo svi, od portira, čistačica pa sve do direktora.

nakon otprilike nešto više od godinu dana natezanja, gospoda iz HEP-a su shvatili da im je puno lakše da me skinu s dnevnog reda tako što će udovoljiti mojim zahtjevima, a onda ću ih ja ostaviti na miru. sve je riješeno za cca 45.000,00 kuna koliko se i treba platiti sukladno važećoj odluci Vlade RH (a ne 127 tisuća)

neki dužnosnici lokalne elektre tada su napokon odahnuli, jer sam im ja čak zvao i roditelje doma i pitao jeli ih sram imati takvu neodgojenu, bezobraznu i bahatu djecu. to je bio moj psihološki teror protiv njih, možda ne baš ljudski i korektno s moje strane, ali u svakom slučaju legalno!

moj je savjet da direktno u elektrodalmaciji split pokušate riješiti problem, pa možete kao i ja biti vrlo dosadni i uporni, naravno u zakonskim okvirima. kad vi njima počnete remetiti odvijanje posla svojom upornošću i npr učestalim dolascima u firmu, postoji realna mogućnost da shvate da je puno bolje riješiti protupravno postavljene kabele, nego imati vas za vratom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Danas Hep ne može više raditi na takav način da se ponaša kao vlada umjesto vlade.Znamo da je i vlada RH uzela RWE kao boljeg ponuđača struje na tržištu. Nevjerojatno je da se i danas na tuđoj privatnoj imovini nekažnjeno ponašaju kao da su oni vlasnici uništavajući je isključivo zbog svog profita i dovodeći tako u opasnost ljude i tuđu imovinu (hrvatskih građana) . 
Evo zadnje poruke novog direktora HEPa nakon višemjesečnog zavlačenja i izbjegavanja popravaka. To je nevjerojatno da su napisali da za popravke njihovih nezakonitih radova na mojoj kući, mojem vlasništvu HEP ne misli dati ni opis što su  oni umislili popravljati, pa te njihove instalacije su po život opasne. Da ne zaboravim njihova takva prepiska traje od 31.05.2017.

05.04.2018.

Poštovani,

 

prije četiri radna dana smo se dogovorili da će se radovi obaviti nakon Uskrsa i sve smo se načelno dogovorili i ne mislim to ponovno pisati jer je previše komplicirano. Dogovoreno je da će vlasnik biti nazočan pri radovima te da bez njegovog odobrenja nećemo raditi. Vlasnik je bio s tim suglasan a ja nisam obećao nikakve pisane potvrde dogovora a niti ću ih napraviti. Radove ćemo obaviti u skladu s vremenskim uvjetima a nadam se u narednih 10-ak dana.

 

S poštovanjem,

 


ELEKTRODALMACIJA SPLIT
21000 SPLIT, POLJIČKA CESTA 73

Centar za terenske aktivnosti
 

From: 
Sent: Thursday, April 05, 2018 2:15 PM
To: 
Subject: Re: Proslijeđeno: RE: Proslijeđeno: Re: Odgovor: #CPM: Upit o popravcima na kući nakon HEP instaliranja

 

Poštovani,

Bili smo na očevidu 28.03. u 08 h.

Bilo je dogovoreno da mi na moju Internet poštu pošaljete opis radova koje planirate izvesti na mojoj kući da bi popravili sve ono što su radnici HEP a oštetili i tako ostavili. Kada bi to 

napravili ?
Ja moram biti nazočan; kao što i sami znate zabranio sam ikakve radove na mojoj imovini sa strane HEP službe.

Prošlo je mjesec dana od našeg razgovora; kategorizacija apartmana je u pripremi a pročelje kuće mi je još uvijek uništeno zbog HEP prijašnjih radova.

srdačni pozdravi

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pravo i pravda u hrvatskoj državi -tužba protiv HEP..
Iako HEP nema prava služnosti mojom nekretninom, uništili su mi pročelje kuće; bez ikakvog pravila o umrežavanju spojili tri susjedne kuće na moju kuću kao da je HEP ova el. centrala i doveli u opasnost moj život i imovinu danas sam sa ODO Split primio ovu obavijest.
Da li vi kao stručni pravnici vidite ikakvu mogućnost da zaštitim svoju imovinu od njihove zloupotrebe i na koji način ?
Obavijest je u privitku

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obrisan ti je prilog radi osobnih podataka. Ako ćeš ga ponovno stavljati, molim te da obrišeš sve osobne podatke (svoje i tuđe) i sve brojeve spisa i sl.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U privitku je objašnjenje ODO Split  HEPova upravljanja mojom imovinom, postavljanja strujnog kabla na moj odvod vode i u neposrednoj blizini mojih alu grilja.

tužbaHEP.jpg

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

.
gledajući šire u cijeloj toj problematici je prethodila krađa i smetanje moga posjeda gdje je hep postavio rasvjetna tijela ušavši na moje zemljište ukravši preko 1000 kvadratnih metara.
Što su krenuli u pljačke i ubojstva ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio vuk vucko
   dali imam kakvo pravo na neku naknadu sto preko moje privatne imovine prelaze drvene bandere i stubovi metalni dalekovoda,jer mi umanjuju vrednost zemljista i otezavaju radove na zemljistu
  • objavio etažno vlasništvo
   Poštovani obraćam Vam se sa upitom kako izmijeniti dotrajali krov na nekretnini (obiteljska kuća - katnica), koja je sagrađena davnih godina (salonit ploče popucale, cure). Naime suvlasnik sam sa svojim bratom od 60% u prvom katu i potkrovlju objekta, dok u prizemlju postoje drugi suvlasnici od 40% (jedan je lišen poslovne sposobnosti - pod skrbništvom CZSS, drugi radno sposoban). Naime u planu imam izmijeniti krov no kako nisam u dobrim odnosima sa jednim suvlasnikom u etažiranom vlasništvu 40%, ne znam odakle krenuti. Kuća se nalazi na jednoj kat.čestici. Moja pretpostavka je od 100% da jedan suvlasnik u etažiranom vlasništvu 40% ne želi sudjelovati u tome, jer je suvlasnički omjer odnosno stan u prizemlju dobio nasljedstvom te u njemu ne stanuje, a istog dolazi obići godišnje 1-2 puta stvarajući mi pritom problema, radi čega sam primoran pozivati policiju.  Kako sam već napomenuo drugi suvlasnik u etažiranom vlasništvu 40%, je pod skrbništvom CZSS-a, što sa njime. Molim za žurnost i savjet.    
  • objavio dmihovi5
   Trazim odvjetnika koji ima iskustva u rjesavanju problema uklanjanja 400kw dalekovoda s privatne parcele. Dalekovod je u Konjskom .
  • objavio josip2105444
   Ukratko. Kabel za struju sam financirao kupio i postavio od trafostanice do svoje kuce. Taj kabel prolazi preko 2 parcele uz dopuštenje susjeda i ukopan je pod zemlju. Kada su se vrsili iskopi jedan od susjeda nije zelio sudjelovati u tome jer se koristio tudim prikljuckom. Sad poslje 15 godina zatražio je svoj priključak i sat od HEP-a. Medutim trazio je suglasnost od mene da mu taj priključak ide preko toga kabela sto sam ja odbio. I sad je dosao HEP i zeli prekinuti tu kabel i dodati spoj za njegov priključak. Pa me zanima smiju li to napraviti bez moje suglasnosti?
  • objavio D.C.
   Pozdrav svima,
   imam kompleksno pitanje u vezi HEP brojila.

   Vlasnik sam nekoliko stanova koje iznajmljujem i za razliku od mnogih najmodavaca trudim se biti vrlo korektan i socijalno osjetljiv.
   I tako sam u jedan stan pustio jednu mladu majku sa djetetom koja je živjela od porodiljinog i soc. skrbi.  nekoliko godina kod mene u stanu.
   I ostvarivala je pravo na "bon" za struju u iznosu od 200kn mjesečno, iako joj potrošnja nije bila ni približno toliko, ja sam joj svaki mjesec umanjivao stanarinu za iznos od 200kn (koja je i ovako bila 30% manja zbog situacije u kojoj se nalazila).

   Ugl, kroz par godina nakupilo se oko 5000kn viska na računu HEP-a za taj stan.
   Svaki mjesec ja plaćam sve račune za sve stanove, kao i dostavljam očitanja vode, plina , struje.
   Naravno, pošto imam nekoliko stanova, ne znam stanja brojila za prošli mjesec, niti mi je to bitno, ali za taj sam uvijek plaćao 15ak kn mjesečno već godinama zbog ogromne pretplate.

   Ta gospođica ne živi kod mene već 5mj, i prije par dana nazovem da provjerim koliko imam na računu od toga stana, kad ono 0 kuna!?
   Gospoda iz HEP-a su prije tipa dvije godine napravila povrat sredstava na račun ministarstva soc. skrbi.... jer je bilo viška novaca!
   I sad, ok , gubitak nije strašan, ali zašto ja i dalje plaćam samo 15ak kuna već 2 godine a novaca nema?
   Sat od HEP-a stao....

   Ne namjeravam im to prijaviti uopće, čisto zbog njihove bezobraznosti.

   Zanima me tko sad tu koga može teretiti za šta? Zbog njihovog neispravnog sata su mene a i sebe oštetili za 5000kn.
   Da li tu postoji koja zastara koja me štiti od njih jer ja redovito dostavljam očitanja gospodi u gundulićevoj?
   Postoji li mogućnost promjene operatera pa kod njih da promijenim sat?
   U slučaju da mi pokušaju retroaktivno naplatiti iznos, da li mogu tražiti umanjenje za iznos od 5000kn?
    
   Možda neki vaš prijedlog osim da im prijavim stanje?

   Hvala.
 • Online korisnici×