Jump to content

Tuzba zbog pogreške lijecnika


Proljece2018

Preporučene objave

Poštovani, mozete li mi reci dali imam zakonske osnove ili je nastupila zastara, podnijela bih tuzbu protiv kbc Ljubljana, nakon trideset godina, potrebnu medicinsku dokumentaciju imam. Razlog zasto tek sad je jer su tek sad na vidjelo izasle njihove pogreške i potpuno krive dijagnoze koje su nepovoljno utjecale na daljnji razvoj i zivot djeteta. 

Hvala na odgovoru! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da mislite na tužbu radi naknade štete zbog nesavjesnog liječenja: u tom smislu prvo valja vidjeti koje je mjerodavno pravo - po Zakonu o rješavanju sukoba zakona s propisima drugih zemalja, za izvanugovornu odgovornost za štetu mjerodavno je pravo gdje je štetna radnja izvršena (Slovenija) ili mjesto gdje je nastupila posljedica (Hrvatska), koje god pravo bilo povoljnije za oštećenika.

Za slovensko pravo ne mogu tvrditi, ali ako bi se primjenjivalo hrvatsko pravo, nastupila je bilo zastara za kazneni progon za kazneno djelo nesavjesnog liječenja (niste nam rekli je li zbog nesavjesnog liječenja nastupilo teško narušenje zdravlja, teška tjelesna ozljeda ili smrt, pretpostavljam da nije smrt), bilo zastara građanskog postupka naknade štete (max 5 godina otkad je šteta nastupila).

Da ne spominjem da bi dokazivanje bilo izrazito teško, i da je moguće da se ne bi moglo sa sigurnošću reći od kojeg je uzroka došla koja posljedica zbog proteka vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija