Jump to content

Sto nakon obustave ovrhe?


Iskras

Preporučene objave

Nadam se da mi netko moze pomoci s informacijom! Naime, suprug je duznik po dva kredita. Jedan je kredit za auto koji je ovrsen (oduzet) uz obracun dugovanja koji je za nas bio financijski nepovoljan. Kredit je na kraju od strane PSA prodan Splitskoj Banci  koja se pokusala naplatiti ovrhom nase kuce zajedno sa   RBA  bankom, kod koje je bio 2008. bio dignut gotovinski kredit od 100 000 kn. Uglavnom, prodaja kuce koja se odvijala 2017. u dva roka nije uspjela. Sud je nalozio obustavu ovrhe, a banka se ponovno 2018. godine upisala na vlasnicki list.  Moje pitanje je slijedece: sto ce banka dalje poduzeti s obzirom da je to nasa jedina nekretnina i da nemamo nikakve prihode u Hrvatskoj? Da li je moguce docekati zastaru? Moze li banka ponovno prodavati kucu ili prodati dug,  a da nas o tome ne obavjesti?  Sto ako prema nekim savjetima tuzim supruga i trazim svoj dio u kuci koja je predmet uknjizbe, s obzirom da je u pitanju bracna stecevina? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

uređeno: od Iskras
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obustava je nastupila po sili zakona, jer se ni na drugoj dražbi nekretnina nije prodala. Banka može ustupiti svoj dug, a može se pokušati i ponovno naplatiti na bilo kojem predmetu ovrhe, pa tako i na nekretnini. Do zastare će Vam teško doći, a banka se ionako uknjižila kao založni vjerovnik. Možda bi Vam najsigurnije bila tužba radi utvrđenja bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem Vam na savjetu. Molim Vas za jos jednu informaciju, ako je imate. Svoj kredit sam uspjela zatvoriti, ali mi je ostalo dugovanja  cca 40 000 kn kod RBA ( tekuci i kartica). Ukoliko se tuzbom uspijem uknjiziti kao suvlasnik nekretnine (trenutno ne posjedujem nista) moze li mi banka ili netko tko otkupi moj dug staviti zabiljezbu ili cak ovrhu na moj suvlasnicki dio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 26 minuta, Iskras je napisao:

Svoj kredit sam uspjela zatvoriti, ali mi je ostalo dugovanja  cca 40 000 kn kod RBA ( tekuci i kartica). Ukoliko se tuzbom uspijem uknjiziti kao suvlasnik nekretnine (trenutno ne posjedujem nista) moze li mi banka ili netko tko otkupi moj dug staviti zabiljezbu ili cak ovrhu na moj suvlasnicki dio?

Da, može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija