Jump to content

Osigurati d.o.o. preko inozemnog osiguravatelja?


DanijelX

Preporučene objave

Morao bih osigurati svoj d.o.o. od Profesionalne odgovornosti na iznos od 1 milion EUR, prema zahtjevu klijenta iz UK.

Domaće osiguravateljske kuće se čine jako spore i nedovoljno pripremljene za ovakvo osiguranje. U dva tjedna jedva da sam uspio dobiti jednu ponudu, dok se u EU za pola sata preko internetskog formulara dobije ponuda. Također, domaća ponuda je drakonska, iznosi 5.000 EUR godišnje, dok vanjske kuće traže od 200 EUR do 400 EUR godišnje. Međutim, ne uspijevam naći kuću koja bi me osigurala jer nisam njihov rezident.

Da si uštedim vrijeme: da li je u EU zakonski dopušteno osigurati inozemnu tvrtku? Na primjer, da osiguravatelj u UK osigura moj d.o.o. koji je registriran u Zagrebu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To su dobrovoljna osiguranja, nisu zakonski regulirana, pa ne vidim zašto bi bilo nemoguće, čak štoviše, vjerujem da bi klijent iz UK imao više povjerenja u Vas da svoju naplatu može osigurati kod svog domaćeg osiguratelja. Međutim, očigledno je da niti strani osiguratelji ne žele uzeti kao rizičnog osiguranika nerezidenta, s obzirom da nisu sigurni kako bi u slučaju nastupa osiguranog slučaja ostvarili svoju naplatu, niti mogu garantirati za Vaše poslovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija