Jump to content

Podjela imovine


Ateisti

Preporučene objave

U braku sam 24 godine i od prve godine braka otplaćujem stan (otkup stana čak smo prilikom podnošenja papira za otkup kao članovi domaćinstva upisani i sin i ja) koji je glasio na mog svekrva. Prije 4 godine moj svekar je umro i suprug je naslijedio stan, znam da na naslijeđeno nemam prava pri raspodjeli imovine ali za cijelo trajanje otkupa moj suprug nije radio (kao dokaz imam da nije nigdje prijavljen) što znači da sam ja otplaćivala stan. Pitanje je, imam li ikakva prava na podjelu imovine prilikom razvoda. Sin je punoljetan ali imam malodobnu kći i sad bi trebala na ulicu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, bojim se da ste tu prepušteni na milost (bivšem suprugu), ako dijete bude s Vama, ona će ostvarivati uzdržavanje od oca, a eventualno ga možete utužiti za ulaganje u stan (ako je bilo koja od ovih rata otkupa bila unutar posljednjih pet godina), ali se bojim da ćete se teško naplatiti po bilo kojoj osnovi ako on nigdje ne radi. No možete se namiriti iz vrijednosti stana koji je njegovo vlasništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija