Jump to content

Osiguranje ucenika


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Imam jedno konkretno pitanje na koje bih molio Vaša mišljenja. Osnovna škola na početku svake godine osigurava sve svoje učenike kod osiguravajućeg društva (osiguranje učenika i studenata od posljedica nesretnog slučaja), i to za rizike: smrt, trajni invaliditet i dnevna naknada.

Jedan učenik imao je zdravstvenih problema sa kurjim očima, otišao doktorima, koji su prema mišljenju roditelja sve pogoršali, pa je učenik morao ići u Zagreb specijalistima, bio na nekoj operaciji... Sve je to trajalo poprilično dugo, neko kraće vrijeme učenik nije dolazio u školu.

Roditelj prijavljuje slučaj osiguravajućem društvu nadajući se ostvariti pravo na dnevnu naknadu, no društvo međutim tvrdi kako polica ne pokriva ovaj slučaj - i tumači da se ista odnosi samo na nesretne slučajeve, a ovo je bolest a ne nesretni slučaj. Je li takvo tumačenje ispravno, i ima li nekog načina da roditelj ostvari prava po ovoj polici?

Unaprijed zahvalan,

 

Anonymous

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguranje ucenika preko skole osiguravajuca drustva rado koriste. Radi se o tzv. "grupnim" policama na kojijma su navedeni osigurani ucenici.

 

Te police se nalaze kod ravnatelja skole koju pohadja taj ucenik.

 

Uz tu policu, ravnatelj je dobio i privitak, uvjete osiguranja.

 

Prije bilo kakovog daljnjeg odgovora, otidjite do ravnatelja, ljubazno ga zamolite da Vam dade na uvid uvjete osiguranja, prefotokopirajte ih, pazljivo procitajte.

 

Ja sam osobno vec citao takve uvjete od jednog takvog osiguranja, te sam konstatirao da bolesti nisu ukljucene tom policom (tu bi spadali tada izostanci zbog gripe, viroze, ..., ali isto tako, kurje oci se smatraju bolescu, osim ako u tijeku lijecenja nije doslo do - nezgode).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija