Jump to content

Prestanak ovrhe nakon namirenja duga


zg_zagorac

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Mene zanima da li ovrhovoditelj ima obavezu izdati rješenje ili potvrdu o namirenju duga meni kao ovršeniku i u kojem roku on mora obavijestiti FINA-u i mojeg poslodavca o namirenju duga. Mene su blokirali na FINA-i i poslali su još i mom poslodavcu ovršni prijedlog tako da mi je on u stvari ustezao mjesečno četvrtinu plaće i direktno uplaćivao na njihov račun. Ovrhovoditelj cijelim vremenom otplate duga nije vodio računa o visini duga koji je preostao tako da se događalo da je na FINI dug i 5 puta veći nego je bio (nije se smanjivao jer na blokirani račun nije bilo uplate pa je dug samo rastao), kod poslodavca je bio oko 3 puta veći. Više puta sam im pisao i telefonski govorio da izvrše korekciju iznosa duga, ali nisu se obazirali. Dobro.

13.08. sam isplatio dug i do danas još nisam dobio nikakvu obavijest od ovrhovoditelja kao ni moj poslodavac. Sutra idem u FINA-u da vidim da li su poslali što njima. FINA je u 4. mjesecu prekinula ovrhu jer više od 6 mjeseci nije ništa sjelo na blokirani račun, ali mi je rečeno da oni i dalje (2 godine) provjeravaju račune da li nešto sjeda (Sva sreća da nisam morao zatvarati zaštićeni račun).  Problem je što ja dobivam plaću idući tjedan. Ako ništa nisu poslali mom poslodavcu, on će i dalje uplaćivati novac. Kada se otvarala ovrha sve je bilo ekspeditivno, brzo, bez ikakvih pitanja i trzavica. Mene zanima kakva su sada moje prava kada sve oko mene boli briga što će biti dalje. Da li ima kakvih zakonskih rokova koji obavezuju ovrhovoditelja o prekidu ovrhe? Što da radim ako nisu obavijestili ni FINA-u niti mojeg poslodavca i slijedom toga meni opet uzmu četvrtinu plaće? Slijeganje ramenima sa tekstom tipa .."Pa vratiti će Vam novac.".. za mene nije zadovoljavajuće. Meni je već svega dosta. To već traje 6 godina (plus skoro 3 godine koliko sam bio nezaposlen) i ja mislim da sam otplatio svoj dug pošteno.

Zahvaljujem svima na eventualnim odgovorima.

Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Borbena7 je napisao:

Ovrhe na Fini i kod poslodavca su isključivo poslane od strane ovrhovoditelja ili je u kojem postupku sudjelovao sud? Kada kažete da su na Fini prekinuta ovrha, što točno pod tim mislite, jer prekid sigurno nije u pitanju? 

Ovrhu je sastavilo odvjetničko društvo koje zastupa ovrhovoditelja. Radi se o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Jednostavno, FINA je odblokirala račun i poslala mi obavijest na e-građani da su moji računi odblokirani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, zg_zagorac je napisao:

Ovrhu je sastavilo odvjetničko društvo koje zastupa ovrhovoditelja. Radi se o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave.

Nije bitno tko ju je sastavio, već tko ju je dostavio na provedbu Fini i poslodavcu. Znači, dostaviti ju može ovrhovoditelj izravno ili sud u sudskom ovršnom postupku, a sukladno tome se i obustavlja.

Prije 6 minuta, zg_zagorac je napisao:

Jednostavno, FINA je odblokirala račun i poslala mi obavijest na e-građani da su moji računi odblokirani.

Nije baš tako jednostavno, jer Fina nema ovlasti samostalno donositi odluke već postupa sukladno zakonskim odredbama, tako da u Očevidniku mora jasno pisati članak zakona temeljem kojeg je prestala postupati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija