Jump to content

alimentacija


lucifer

Preporučene objave

U redu. Majka je primila doznake koje sam joj slao poštanskim uputnicama i to sada na sudu jedino priznaje da sam platio. Ostatak novca koji sam joj davao pri susretima ne priznaje. Naravno da za taj novac imam svjedoke ali izgleda da sud to uopće ne zanima. Najgore od svega je što me se tereti za iznos od 21 000 kuna. U taj iznos nisu uračunati iznosi novčanih doznaka koje je majka od mene primala već ih je u tužbenom zahtjevu navela kao troškove poroda. Po njenom, ispada da od rođenja nisam dao ni kune za dijete. Ne bi li bilo u redu od suda da putem saslušanja svjedoka umanji narečeni iznos?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

 

Nažalost, činjenica plačanja po bilo kakvoj osnovi se ne dokazuje svjedočenjem nego samo pisanim dokazima, pa sud vjerojatno neće uzimati u obzir takve dokazne prijedloge.

Naime, i Vaša žena može predložiti neke svoje svjedoke kojima će dokazati da joj niste ništa plačali.

Ubuduće plačajte samo na tekući račun ili tražite kakvav potpis.

A koliko to vaša supruga navodi da ste platili troškove poroda - možda bi trebalo vještačiti na tu okolnost ukoliko je iznos prevelik?

Imate li odvjetnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, imam odvjetnicu. Ona tvrdi kako sam nezaposlen ne mogu mi uopće niti presuditi taj iznos, jer nemam nikakve druge imovine. Doista ne želim škrtariti kada je u pitanju moje dijete, ali majka djeteta je osoba koja mi je čak i zabranjivala da da rujem svog sina i da ga viđam a živi kod roditelja koji su jako bogati i cijelo vrijeme je govorila da mali ne treba ništa jer ima sve. Kako sam sada u teškim životnim prilikama sam sam predložio da od datuma podnošenja tužbenog zahtjeva plaćam 500 kuna mjesečno.

Teško mi je jer mi se cijelo vrijeme uskraćivala blizina mog djeteta, morao sam čak i sudskim putem tražiti da ga viđam. Troškovi poroda ne razumijem što su znam samo da je moja bivša djevojka rodila u bolnici u kojoj je radila njena majka i da je kao redovan student bila osigurana preko Hzzo-a.

predložio sam svjedoke u odgovoru na tužbu, nisu pozvani, predložio sam ih na okolnost da mi je majka djeteta vraćala pakete s poklonima.

što je najgore, ona laže da je nezaposlena, sud je utvrdio još jedno ročište da se utvrdi je li to istina.

Ne znam što će biti, cijelo sam vrijeme želio skrbiti za dijete što mi se uskraćivalo a sada me se optužuje da sam loš otac na temelju dospjelih a neisplaćenih doznaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je samo još jedan primjer kako našim centrima i svima ostalima koji sudjeluju u ostvarivanju prava djece nije važno ništa do uplatnice.

Na žalost ali je tako. Tvoja dužnost je da plaćaš, a njena da djetetu pruži i oca.

Ukoliko ti uskračuješ plaćanje onda si u najmanju ruku nikakav roditelj, zapostavljaš dijete i ne brineš o njemu, ako ne plaćaš to dokazivo je time da nemaš dokaza = uplatnica, a ukoliko ona ne omogućava viđanje djeteta ona je i dalje majka i tko zna što si joj ti radio pa ti ona sad neda dijete, a ona uvijek može reći da ti nisi niti dolazio po dijete, pa kako da ti ga onda i da!

To je tako i to se ne mijenja.

Pozdrav i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija