Jump to content

Drzanje opasnog psa u obiteljskoj kuci


astinor84

Preporučene objave

Postovanje, nadam se sa mi netko moze pomoci savjetom. Brat mi je nabavio opasnu vrstu psa te ga drzi u obiteljskoj kuci, iako nema mjesto za takvog psa niti je sposoban za to. Ja ne zivim tamo ali dodem 2 put godisnje i znam da cu imat problem sa psom koji me ne poznaje i koji šeta okolo po kuci i dvoristu slobodno. Trebam savjet sta da radim i gdje da ga prijavim zbog drzanja takvkg psa u neadekvatnim uvjetima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, drot13 je napisao:

Komunalno redarstvo i državni inspektorat, pismenim dopisom, pa će te u 30 dana obavijestiti što su poduzeli.

Kakvi su obiteljski odnosi? Jer nešto ovakvo će ih sigurno nepovratno narušiti, pa ne znam je li potrebno s obzirom na 2 puta godišnje...

Obiteljski nam odnosi nisu idealni, iako je to sve na svađama i nije nista nikad bilo potrebe da se prijavljuje. Stvar je u tome da ce nam pas sigurno jos pokvariti obiteljsku sliku.

Pasmina je mastif i on misli ga drzati ga kao obicnog mjesanca i nema pojma o pravilniku o opasnim psima i sta se sve treba napraviti. Mene zanima da li ce inspekcija doci po mojoj prijavi sam ako navedem da mi brat drzi opasnog psa i da nema pojma sta je uzeo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, mora se raditi o tome da ga drži na neadekvatan način, da nije socijaliziran i sl., jer sama činjenica držanja nije osnova za postupanje.

Ako si ti tamo 2 puta godišnje, a ukućanima ne smeta, mislim da se ne bi trebao u to upuštati. Pas će se ionako ponašati onako kako ga oni odgoje, pa to što je mastif ne znači da će biti opak (i nije automatski opasan).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija