Jump to content

Status korespodencije u organima lokalne uprave


anonimno

Preporučene objave

Korespodencija u jedinicama lokalne samouprave obavlja se u skladu s upravnim postupkom, propisima o arhiviranju i naravno s Uredbom o uredskom poslovanju. Mora dakle postojati knjiga primljene i izlazne pošte, urudžbeni zapisnik itd. itd. (To bi bilo ono što vi zovete protokolom).

Sve to skupa nije vlasništvo fizičke osobe, nego je službena dokumentacija općine (jedinstvenog upravnog ili drugog odjela - zavisno od ustroja). Odlazeći ljudi NE SMIJU odnositi nikakvu službenu dokumentaciju ili dopise. Štoviše, pri predaji vlasti, trebalo bi napraviti primopredaju kako imovine, tako i dokumentacije. Ako sumnjate ili imate saznanja da nećega nema - imenujte povjerenstvo, napravite inventuru, pregledajte arhivu, popišite sve (imovinu i dokumentaciju) i tako krenite u poslovanje. Zapisnike povjerenstva trebalo bi razmotriti i poglavasrtvo i vijeće. I pri kraju, ako doista imate "čudnu" situaciju, a ex-čelnik ne želi dati ono čega nema, poduzmite mjere preko službenih tijela. Vrlo nepopularna mjera, ali jedina moguća.

 

P.S. U općini svakako mora biti netko stalno zaposlen koji je trebao položiti državni stručni ispit. Ako je položio ispit, onda sve ovo treba znati. Dakle, pitajte službenika (tajnik, pročelnik...) gdje ćete pročitati i na koji način poduzeti potrebne radnje. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Pa sto onda uciniti kad Vam kazu u Opcini da "se sjecaju" ali ne mogu da pronadju spis i kazu Vam "da je to vjerovatno kod starog nacelnika". Da li tu ima lijeka? Kako komunicirati sa drzavnim tijelom, kad "gube" spise?

Sorry

Ma samo Vam lazu i pricaju gluposti, uglavnom prikrivajuci svoj nerad, nemar i skakljive teme.

Kad pisete dopise napisite na kraju dostaviti na:

-Opcini

- Ministarstvu ili uvijek nekoj visoj istanci,

pa da vidite kako ce naci spis ti misevi kad znaju da je i macka dobila upit ili nekakav dopis.

Jedino kad se osjecaju ugrozeni ili bi mogli izgubiti radno mjesto onda pokusavaju biti "savjesni".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, budući da ne znamo o kakvoj korespodenciji vi sad govorite (radi li se o nekom dopisu, žalbi, prigovoru ili nećem drugom) i koja su vam prava uskraćena teško je i konkretno odgovoriti. Osim toga, imate li neki dokaz da ste im pismeno dostavili (potvrda o preporučenoj preslici ili slično)? U svakom slučaju, ako su vam odgovorili tako kako jesu, odite još jednom u općinu i recite im nek se svakako potrude naći to što vama treba ili da ćete se obratiti nadležnom Uredu državne uprave u vašoj Županiji. Oni su naime, nekakvo drugostupanjsko tijelo za provođeje zakonitosti u JLS. Možda vam ova prijetnica pomogne... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija