Jump to content

Prodaja nekretnine s dugovima


tin70

Preporučene objave

Pozdrav svima. Molio bih Vas za pomoć jer se nalazim u zaista nezavidnoj situaciji.

Suvlasnik sam nekretnine. Meni je bezvrijedna, ne živim u njoj, prepustio sam je drugom suvlasniku i dao sve od sebe da zaboravim na nju. 

I naravno, to mi se sad vratilo i lupilo po glavi.

Počele su dolaziti ovrhe za neplaćene račune. Drugi suvlasnik je tamo živio i nije plaćao režije. Tek što sam s njim uspio stupiti u kontakt kako bismo to rješili čovjek je umro. Ostavinska rasprava nije pokrenuta i mislim da je nitko od nasljednika niti neće pokretati budući da preminuli nema ništa osim polovice gotovo bezvrijedne nekretnine i dugova.

Tražio sam ispis dugova od holdinga i imao što vidjeti. 10+ godina neplaćenih računa za vodu, pričuvu, čistoću, troškovi bilježnika, odvjetnika..

Što ja sad mogu napraviti? Znam da će sad svi ti dugovi doći meni na naplatu. 

Imam zainteresiranog kupca, prodao bi mu stan za dugove. Mogu li uopće prodati samo polovicu nekretnine? I ako mogu, nakon prodaje, prepisuju li se ti dugovi automtski na novog vlasnika ili? Ukoliko dugovi automatski prelaze na novog vlasnika mislio mu svoju polovicu pokloniti darovnim ugovorom. Je li to pametno?

Ispričavam se na hrpi pitanja, ali voda je došla do grla.

Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , tin70 je napisao:

Tražio sam ispis dugova od holdinga i imao što vidjeti. 10+ godina neplaćenih računa za vodu, pričuvu, čistoću, troškovi bilježnika, odvjetnika..

Ključno pitanje je, na koga glase svi ti računi za dugove?

prije 15 sati , tin70 je napisao:

Mogu li uopće prodati samo polovicu nekretnine? I ako mogu, nakon prodaje, prepisuju li se ti dugovi automtski na novog vlasnika ili?

Možete prodati dio s kojim raspolažete tj. koji je u Vašem vlasništvu ili suvlasništvu. A dugovi ne prelaze na novog vlasnika, već ih je dužan podmiriti onaj na koga glase i taj svojom imovinom odgovara za te dugove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Računi su dolazili na ime i adresu sad već preminulog suvlasnika budući da je samo on tamo živio i imao stanarsko pravo.

Međutim, meni je jedna ovrha za te neplaćene račune već došla, vjerojatno jer se nisu mogli naplatiti od drugog vlasnika. A u holdingu sam dao svoj oib i tražio ispis dugova povezan s njime... svi ti dugovi su na moje ime, samo čekam da ovrhe počnu stizati.

Što sad mogu napraviti kako bih što bezbolnije riješio ovu situaciju? Je li moguće sklopiti ugovor sa zainteresiranim kupcem po kojem mu darujem svoj dio nekretnine ako on na sebe preuzme dugove? Može li on dati izjavu u holdingu da preuzima te dugove?

Iskreno, samo se što prije želim rješiti stana, na koji god način. Prepustio bih ga i državi da je to moguće.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija