Jump to content

učiteljevo pravo


transporter

Preporučene objave

Poštovanje,unaprijed se ispričavam ako nisam dobro postavio temu,naime trebam pomoč,savjet ili bilo što.Radi se o slijedečem,moja maloljetna kčer imala je početne znakove bulimije,te se izvrsno oporavila,da bi se preselila u novu školu,gdje po hodnicima škole viče razrednicea od mje kčeri,gdje su ti nalazi od psihologa,želim ih smjesta vidjet1naravno to su čuli pod odmorom i druga djeca,te sad ju zezaju.moje pitanje je,dali učiteljica ili bilo tko u školi ima pravo tražiti njezine podatke,nalaze,psihologa i ostale privatne stvari koje nemaju veze sa školom,te ju javno prozivat po hodnicima škole? unaprijed hvala,cijenio bi svaki savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da nema to pravo, a pogotovo ne na ovakav način. Zatražite hitan razgovor sa ravnateljem i stručnim djelatnicima škole, a s ciljem da se razrednica upozori na propuste u ponašanju i da zajednički pronađete najbolje, a istovremeno stručno rješenje kako djetetu olakšati cjelokupnu situaciju i kako se postaviti s obzirom na opće stanje koje je izazvala razrednica sa svojim neprofesionalnim ponašanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo nemojte šutjeti. Dignite to na jednu razinu i prikažite kao problem, a koji želite riješiti i kojega u buduće nećete tolerirati. Dijete ima svoje borbe i ovakvi vanjski, a nepotrebni utjecaji joj ne trebaju. Neka se razrednica educira i prilagodi potrebama djeteta, jer kćer nije ništa kriva i sada joj je potrebna podrška, a ne osuda. Nadalje, ako razrednica to nije sposobna, tražite drugu koja je dorasla svome poslu, odnosno samo se nemojte bojati govoriti, jer se šutnjom problem samo produbljuje. A da ne govorim da ga nije trebalo ni biti. I sretno u novoj sredini, a ovakav početak ne mora nužno biti loš, samo odmah od starta treba stvari ˝postaviti na pravo mjesto˝.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hoču odmah sutra sa tim se suočiti kod ravnatelja,neizmjerno sam vam zahvalan na pomoči i podrški,samo me još jedno zanima,dali stvarno učiteljica ima to zakonsko pravo da traži nalaze od psihologa koji nemaju ni mrve veze sa školom?to me jako zbunilo,povrh ovog svega što se desilo,još joj naređiva donesti dokumentaciju o njezinom liječenju

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 1 minutu, transporter je napisao:

dali stvarno učiteljica ima to zakonsko pravo da traži nalaze od psihologa koji nemaju ni mrve veze sa školom?

Nema to pravo. Niti je ovlaštena, a niti educirana za čitanje liječničke dokumentacije. Ako joj je do toga neka upiše dodatnu naobrazbu u vidu studija medicine.

Prije 3 minuta, transporter je napisao:

hoču odmah sutra sa tim se suočiti kod ravnatelja

Nemojte biti grubi, samo ga upoznajte sa problemom i zatražite da se održi sastanak Vas, njega, učiteljice i stručnih suradnika. Tražite da se učiteljica upozori i educira, te da se stručna služba uključi kako bi se posljedice ovakve nepromišljene reakcije ublažile - kako među djecom, tako i u odnosu na kćer koja je u fazi oporavka, te joj ovo sigurno ne olakšava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija