Jump to content

Raskid ugovora o najmu stana


blackChandelier

Preporučene objave

Poštovani,

Naime, prije dva mjeseca sklopili smo ugovor o najmu stana sa najmodavcem, te smo tom prilikom potpisali tipski ugovor o najmu iz Narodnih novina. Trenutno zbog cijele situacije (dečku je smanjen posao na pola radnog vremena, a ja sam ostala bez posla), odlučili smo da si nećemo moći priuštiti život u tom stanu te da moramo raskinuti sam ugovor. Isti je sklopljen na godinu dana jer je najmodavac tražio osobe koje će mu u tom stanu biti na dulje vrijeme, a nama je to u tom trenutku također odgovaralo, no nitko nije mogao očekivati ovu mogućnost. 

Kada smo sklapali ugovor, isto sam se ovdje savjetovala sa pravnicima gdje sam dobila savjet da ne brinem ukoliko dođe do prijevremenog raskida ugovora (jer mi nije bilo jasno može li u tom slučaju najmodavac slučajno tražiti plaćanje najma za period na koji smo potpisali) jer na takav ugovor se to od nas ne može tražiti.

Sada namjeravamo što prije to obznaniti najmodavcu tako da ispunimo i onih "mjesec dana prije" najave. No, trenutno me zanima može li on zbog toga što mu tako prijevremeno raskidamo ugovor slučajno reći da inzistira zadržati polog (iako je stan ostao potpuno očuvan i uredan) ili slično?

Zahvaljujem na svakoj pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On moze inzistirati, a Vi ga mozete tuziti, ako u ugovoru nista ne pise u vezi prijevremenog otkazivanja. Pitanje je tko ce duze izdrzati u svom naumu i tko ce imati vise financijskih sredstava za odvjetnika.

Imate li potvrdu da je primio polog? Pise li u ugovoru i jeste li mu to uplatili na ziro racun? Bez te potvrde, tesko cete uspjeti. Uplata na ziro racun bi mogla biti dovoljna.

I pazite da ako budete potpisivali nesto prilikom predaje stana da tamo ne pise da je polog vracen.

Preporucam da prvo mirnim putem probate rijesiti, onda lagano priprijetite odvjetnikom, ako ni nakon toga nista ne bude, angazirajte odvjetnika da Vam napise opomenu pred tuzbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisali smo u ugovoru da ćemo prije samog useljenja dostaviti iznos pologa, i sada sam još pronašla u mobitelu poruku gdje sam mu napisala da se javi da mu želimo donijeti novce. Ali ako i zanemarimo taj dio i držimo se strogo ugovora, očito da prema toj odredbi koju je sam dopisao nas ne bi pustio u stan bez da smo mu dali taj polog. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda postoje velike sanse da dobijete povrat, tj. trebali bi ga dobiti, samo je pitanje koliko cete imati troskova i kolike cete vremena potrositi ako se najmodavac zainati. Ali jos niste ni odjavili stan pa prvo vidite sto ce reci najmodavac pa onda mozete dalje reagirati.

uređeno: od miroslav6
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija