Jump to content

Naknadni upis u zemljišnu knjigu


anonimno

Preporučene objave

Nakon ostavinske rasprave za svojim ocem moj otac je dobio rješenje o nasljeđivanju određenog udjela.Zanima me dali je bila njegova dužnost da se upiše ZK kao suvlasnik ili je to trebao napraviti sud automatski.To je bilo 1981 godine. Pošto smo pronašli taj dokumenat (rješenje)dali je prekasno da se sada upiše u ZK.Naravno tu je još jedan problem,jer je čestica u međuvremenu prodana od strane očeve braće a on je to saznao prekasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma pregledao sam glavnu knjigu od A-Ž.Stvar je ovakva u prošlosti.Moj otac ima petero braće i petero polubraće.Očeva majka je umrla i njegov otac se oženio, te je sa očevom mačehom imao petero djece.Nakon smrti i oporuke mačeha nasljeđuje jedan dio,a sva djeca po npr.1/11 Nakon mačehine smrti kao nasljednici se pojavljuju njena djeca (polubraća) . I kao kruna svega oni prodaju kuću i zemljište bez problema.Moj otac i braća se nikad nisu odrekli prava na svoj dio u roditeljskoj kući a uskraćeno im je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija