Jump to content

Godisnji odmor


S. T. B.

Preporučene objave

Nemaju oni nama namjeru isplatiti nekoristeni odmor, jos uvijek nam nisu dali nikakav dokument. Znam da nam moraju najaviti 15 dana ranije i da su to napravili za vrijeme karantene, to bi bilo u redu. Ali ovako mi je samo trebala potvrda da nije, ukoliko mi predoce dokument koji spominju da hoce, necu to potpisivati. Vjerojatno ce biti pod prijetnjom otkaza. Pretpostavljam da bi u tom slucaju bilo dobro da nadem odvjetnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , S. T. B. je napisao:

Vratili smo se na posao nakon karantene, tjedan dana kasnije, poslodavac je rekao da ove godine nema godisnjeg odmora, citiram: "odmarali smo se dva mjeseca". Receno je da je to zakonski opravdano i da ce nam biti urucene odluke na potpis koje nisu urucene jos uvijek. Imaju li pravo na to?

Možda nema godišnjeg odmora jer vas je poslao na godišnji odmor za vrijeme karantene, pa pošto ste ga sad svog iskoristili zato ga za ovu godinu više i nemate? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Makita je napisao:

Možda nema godišnjeg odmora jer vas je poslao na godišnji odmor za vrijeme karantene, pa pošto ste ga sad svog iskoristili zato ga za ovu godinu više i nemate? 

Da je slucaj takav, ne bi li mi trebali biti na vrijeme obavijesteni o tome, dakle unaprijed a ne dva mjeseca kasnije? Koliko sam upoznata, postoje odredene zakonske odredbe i za to. Nije li zakon takav da za dio godisnjeg poslodavac odreduje kada cemo ici a dio mi sama, onda kada nama treba???

uređeno: od S. T. B.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 12 minuta, S. T. B. je napisao:

Nije li zakon takav da za dio godisnjeg poslodavac odreduje kada cemo ici a dio mi sama, onda kada nama treba???

Ovo što ste naveli je netočno. Raspored korištenja godišnjeg odmora određuje poslodavac, a pri tome treba voditi računa o potrebama organizacije rada i potrebama za odmor radnika.  Međutim, poslodavac je dužan  utvrditi  raspored korištenja godišnjeg odmora u skladu s kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu i Zakonom o radu, i to najkasnije do 30. lipnja tekuće godine. A što očito kod Vas nije bio slučaj. Također , nije ispunjeno ni da je poslodavac radnika najmanje 15. dana prije korištenja godišnjeg odmora obavijestio o trajanju godišnjeg odmora i razdoblju njegova korištenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
prije 1 sat , Đale je napisao:

OmZanima me zašto nemam pravo na 2 tjedna godišnjeg u komadu? Cijelu karantenu sam radio i sada nemam pravo na godišnji koji sam se pribilježio u 1mj ove godine nego su mi dali 1tjedan u 7mj i 1tjedan u 9mj?(po čl. 83 zakona o radu) 

Jeste dobili kakvu odluku poslodavca o korištenju godišnjeg odmora? Jeste ostvarili pravo na više od dva tjedna godišnjeg odmora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija