Jump to content

Veći iznos otpremnine u otkazu


Tresnja.Novi

Preporučene objave

1. Radnik sam koji je prije dva tjedna dobio redovni poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu nakon tri godine rada. Moj ugovor o radu u pogledu otpremnine predviđa: "...pravo na otpremninu u visini pola radnikove mjesečne plaće isplaćene u tri mjeseca koja prethode prestanku Ugovora o radu..."
 
2. U Odluci o redovito poslovno uvjetovanom otkazu se navodi kako "će se na ime otpremnine radniku isplatiti maksimalno neoporezivi iznos od 19.500 (6500x3) kuna". 
 
3. Dakle, poslodavac je u otkazu išao s povoljnijim iznosom otpremnine, u mom slučaju to je čak duplo veći iznos s obzirom na moju plaću.
 
Budući kako sam na polovici otkaznoga roka i još neko vrijeme treba proći do dospijeća otpremnine, zanima me može li se poslodavac pri isplati predomisliti i isplatiti otpremninu prema ugovoru o radu, a ne prema onome što je naveo u odluci o otkazu? I u vezi s time, imam li ja u tom slučaju mogućnost pozivanja na iznos koji je naveo u odluci o otkazu? Koja je "težina" odluke o otkazu kao akta?
 
 
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija