Jump to content

Rok za izdavanje uporabne dozvole


AuroraBorealis27

Preporučene objave

Poštovani,

molim vas za usmjerenje. Naime, situacija je sljedeća. Želimo kupiti nekretninu (postojeća, građena 80ih godina) od susjeda, ali na stambeni kredit  i radi toga nam treba uporabna dozvola koja nikad nije izdana. Mi smo našli projektanta, projekt je izrađen, potvrđen i sve ostalo i sada su papiri stali na zadnjoj stanici koja se zove općina.

Prilikom predaje papira i zahtjeva rečeno nam je  da postoji rok od 15 dana za utvrđivanje stanja te slaganja s navedenim i nakon toga rok od 15 dana da susjedi odgovore na zahtjeve koji su njima poslani od strane općine, u smislu da se slažu da je kuća na tom mjestu, međa i ostalo.

Znači rečeno nam je da je rok za provođenje 30 dana od dana zaprimanja zahtjeva.

Zahtjev je predan prije više od mjesec dana i danas smo bili u uredu općine, da bi nam rekli da nisu ni započeli s postupkom izdavanja , te kako je zahtjev predan, tako i stoji kod njih na stolu i da se ne zna kada bude u procesu. Što bi značilo da to može biti i za mejsec dana i za nekoliko godina.

Kako je moguće da nam dvije osobe zaposlene na istom radnom mjestu govore različite stvari vezane za zakonski rok i kako svaka može raditi kako im se hoće?

Da li zaista postoji zakonski rok u kojem mora biti izdana uporabna dozvola i mora li se poštivati s njihove strane, te koja nam je moguća solucija da to požurimo?

Molim vas za odgovor i unaprijed vam zahvaljujem!

P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, postoji rok. Od dana primitka zahtjeva općina je dužna u roku od 30 dana poslati nekoga u tehnički pregled da se vidi je li sve izgrađeno po projektu. Ukoliko jest onda vam moraju izdati u roku od 8 dana uporabnu dozvolu. Nakon toga se dužni se vratiti mislim 2 tjedna ili 3 kod svog referenta da vam udari pečat pravomoćnosti. 

S obzirom na koronu vjerojatno će rješavati one koji su zaprimljeni prije ali se nije moglo rješavati tako da ćete se sigurno načekati. Možete se žaliti voditelju nadležnog odjela ili ministarstvu graditeljstva. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , BRKICA00 je napisao:

dužna u roku od 30 dana poslati nekoga u tehnički pregled

15 dana. Kako se ubiti izdaju uporabna i građevinska, te kako bi trebalo postupati javnopravno tijelo i što se može ako im se baš i ne radi objašnjeno je u već dosta tema a neke od njih su, link1, link2, link3...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija