Jump to content

Privremeni status hrvi


kempes

Preporučene objave

prije 18 sati , kempes je napisao:

Firma me salje na redovni lijecnickog pregled,pa me zanima jesam li oslobodjen kao hrvi.

(strah me je da je bi imao kakvih problema,ostao bez posla i slično,inače radim kao mesar)

Pozdrav

Ako Te firma šalje onda moraš ići.da li će oni ustanoviti da ( predpostavljam da imaš ptsp ) neku bolest koja bi te mogla " udaljiti " sa posla to ne znam.kako je bilo sa bolovanjem dok nisi dobio status rvi ?da li je netko pitao zbog čega si dugo na bolovanju ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani kempes nisam shvatio da li imate HRVI trajno li privremeno. Uglavnom mene su 2 puta odbili za 100 % bolovanje kao i dvojicu mojih kolega. sa HRVI privremeno Ja sam otišao u starosnu mirovinu a jedan od kolega je već 2 godine na bolovanju ali prima samo 1400 kn  plaće. Koliko sam shvatio komisije HZZO ne priznaju nikakve komisije, ali opet vidim ovdje na forumu da su neki branitelji dobili 100% ali ne u mojoj županiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Skywalker

Imam hrvi privremeno do 21.5 2020.U zakonu lipo pise,ako si na bolovanju koje je uzrok

bolest iz dom.rata onda je bolovanje  100%,iskreno mene je strah pregleda medicine rada,kad me firma bude slala na redovni pregled,da ne bi ostao bez posla pa tražim rezervnu varijantu tj.bolovanje,ako se desi ono najgore (otkaz)

pa ako ste upoz na at sa tematikom pomozite savjetom.

Pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Piše u zakonu svašta ali to ne vrijedi za HZZO komisiju, uglavnom svakako vam vrijedi pokušati ostvariti 100% bolovanje ali osobno od nas 6 koji smo u postupku nitko nije dobio. Možete predati ali možda najbolji savjet je koji ja nisam poslušao je bio da ostanem raditi i da HRVI rješavam da nitko ne zna i kad ostvarim za trajno tek onda podnesem za ostvarivanje mirovine. Ovako vam se može dogoditi da odete na bolovanje ono može biti 100% ali i ne mora, vaš liječnik opće prakse vas je dužan poslati na medicinu rada nakon 1 godine bolovanja i onda ako još niste ostarii HRVI za stalno mogu vas poslati u invalidsku mirovinu ali profesionalnu nesposobnost koja je 20 % manja od bilo koje druge. A onda opet imate postupak takve invalidske prebacivati u invalidsku braniteljsku. Uglavnom dobro se raspitajte što je za vas povoljnije jer ja osobno nisam poslušao dobar savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija