Jump to content

Prijevoz učenika u školu


Majai

Preporučene objave

Poštovani, zanima me tko je dužan osigurati prijevoz učenika u 1.razred, naime, situacija je sljedeća:matična škola od mjesta prebivališta udaljena je 3,6km, kuća nam je uz državnu cestu, gdje nema nogostupa, nikakvog alternativnog puta ni javnog prijevoza, cesta ima znak zabranjeno za pješake. Oba roditelja smo zaposleni. Škola nam nudi prijevoz od najbliže autobusne stanice koja je udaljena više od pola puta do škole. Druga područne škola u koju bi dijete moglo ići je udaljena 1,5km, ali spada pod drugi grad i ista je situacija, nema pristupnog puta za pješake. Boravka u područnoj školi nema, jer nema dovoljno broja kandidata. U matičnoj školi ima boravak 3 godine, ali pitam se što nakon toga, od 4.do 8.razreda?

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osnivač je dužan organizirati prijevoz učenicima razredne nastave (1. – 4. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje 3. kilometra. Osnivač je dužan organizirati prijevoz učenicima predmetne nastave (5. – 8. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje 5. kilometara. Prijevoz se organizira od najbliže postaje međumjesnog ili gradskog prijevoza do škole ili školi najbliže postaje međumjesnog ili gradskog prijevoza i obrnuto. U slučaju da međumjesni ili gradski prijevoz nije organiziran polazišnu točku utvrđuje osnivač. Ako se učenik osnovne škole upiše u školu izvan upisnog područja, osnivač nije dužan snositi troškove prijevoza učenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija